• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALONSYPrimal a paleo - zkušenosti, recepty
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DEMONOFANARCHY: Tak na dně fyzickejch možností jsem pravidelně, i těch psychickejch vlastně :)
    ...
    Musím fakt víc spát.
    A míň chlastat, ale to neprojde :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DEMONOFANARCHY: Do crossfitu bych asi nešla, natož po přečtení Primal Blueprintu.

Ty moje aktivity relativně mírné (hodně relativně), ale stejně se bojím, abych se nepřetáhla a pak se nevyřadila úplně zbytečně na dlouho.
    Ale funkční trénink mě naučí správně cvičit, kick-box mě prostě moc baví a kyokushin je srdcovka, no.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    DEMONOFANARCHY: Mám teď cvičení 4x týdně a od příštího týdne asi 6x.
    Fakt jsem se nezbláznila a trochu se toho bojím, abych to nepřehnala, ale všechno z toho mi něco dává a z nějakých důvodů opravdu hodně baví a ničeho se nechci vzdát.
    Jen těch kil, ale těm se nechce (i když zase o kila dolů nestojím, spíš o ty svaly)
    Teda, chvíli se mi zdálo, že jsem něco shodila, ale už je to asi zpátky.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KABIS: Já si dávám jedno pivo (15g sacharidů) a pak většinou whisk(e)y (0,2g sacharidů)...
    Akorát mi začalo pivo konečně chutnat... :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    ALONSY: uprimne s timhle ted bojuju taky dost, ale pak je to proste o prioritach :) osobne se snazim hodne omezit a misto piva se naucit pit vino, ale zatim mi to moc nejde :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    KABIS: Začíná to být trochu frustrující, snažit se jíst dobře, cvičit a pak všechnu snahu zabít tím alkoholem.
    Ale asi s tím nic moc neudělám, protože jsem se sotva naučila socializovat se, ale bez toho alkoholu to prostě opravdu není ono, vyzkoušeno.

Možná, třeba v listopadu, ten měsíc. Nebo týden, nebudu na sebe zas tak tvrdá :)
    KABIS
    KABIS --- ---
    ALONSY: alkohol dela hodne, telo si poradne neodpocine kdyz jdes spat, u me jsou i dve piva vecer znat, druhy den se mi pak hur cvici a jsem rychlejs unavena.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Dneska cheat day s malinovkou a vývarem s nudličkama.
    Malinovka mi v minulosti vždy přišla taková dobrá, opravdové maliny, skoro vůbec sladká. No po tom skoro měsíci bez cukrů, kdy jsou na mě i banány sladké, to byl dost šok.

A pořád se mi nedaří jíst dostatečně :/
    Mám řekla bych moc pohybu a alkoholu, málo jídla a extrémně málo spánku. Musím to dát nějak dohromady.
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    Bez whole30 a paleo by mě asi nikdy nenapadlo snídat 2 velký misky hodně poctivýho vývaru se zeleninou a masem. A jsem velmi příjemně překvapená, že je to vlastně báječná snídaně, zj. do sychravého počasí. Zasytil spolehlivě a přijde mi, že takováhle polívka je opravdu samostatný jídlo a vlastně se na snídani hodí líp než na večeři. Jestli mi něco přišlo z Start with the Food jako osvobozující, tak to byl podnět, aby se člověk zbavil uvažování snídaně-oběd-večeře, ale klidně si to jel Meal 1- Meal 2- Meal 3.

Ale je pravda, že já jsem "plechová huba-plechové trávení", takže klidně posnídám česnek, chilli, steak a není mi vůbec blbě (žáha apod.).

BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    MMETLA: :)

Ad vnitřnosti- ráda se nechám nachytřit až se ti něco osvědčí :) Já mám celkem problém i s tím, jak vnitřnosti vypadaj a jaký jsou na dotyk. Ale možná je teď ten správný čas to zkusit překonat.
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    BLANITCHKA: to ne no, ale presto, potesi, kdyz si clovek tak nejak propoji ty identity, zvlaste u lidi co mu sedi nebo naopak vadi :-)
    ad vnitrnosti - ja se ted snazim najit kolekci takovych nejakych priznivejsich receptu co se tyce vnitrnosti, ktere budou chutove i cenove velmi nadejne .. treba jedna rada, je, ze proste do mletych smesi nastrouhat trochu jater :-) chutove to velky rozdil nebude, ale vyzivove a cenove ano :-)
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    MMETLA: Tak jeden nemusí být Sherlock, aby si dal dvě a dvě dohromady ;)

S masem a jeho cenou, spíš to bude v duchu vaší předchozí debaty, tzn. Naučit se vařit dobrá jídla i z levnějších kusů masa. Z roštěný, svíčkový a panenky umí vařit snad každej.

Vnitřnosti ovšem nejsou pro mě. Odjakživa. Školní jídelna tomu nedodala.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MMETLA: fér :) díky a díky za ty texty :)
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    DARJEEL: skocim si ven na wifinu behem dne a prijmu te na tom FB do skupiny :) .. jinak namatkou jsem nasel tohle http://robbwolf.com/2012/08/27/reversing-autoimmune-thyroid-disease/ - pribeh o zenske s AI se stitnou zlazou co to zvratila jen striktnim paleo (nikde se nezminuje o AIP jako takovem, ale Robb Wolf o tom v knize pise - ale spis obecne)
    a tady podcast od Chrise Kressera s prepisem (takze si staci jen projit, nemusis to poslouchat cele) http://chriskresser.com/the-healthy-skeptic-podcast-episode-4

U nas doma jsme meli taky podezreni, ze mozna neco neni v poradku se stitnou zlazou u partnerky, ale nakonec symptomy co se kryly byly eliminovany jinak (problemy s vlasy odpadly pouzivanim no-poo, tedy soda a voda), energeticke a naladovy vykyvy zvednutim prijmu tuku a zarazenim sportu .. a zda se, ze je vse v cajku, ale presto s ni chci jit i tak na vysetreni, protoze ji to pry trapilo dlouhodobe, jen v dobach, kdy nebylo tolik vnejsiho stresu to nebylo az tak poznat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DARJEEL: ta skupina je uzavřená, kdo chce číst obsah, tak se musí do ní přihlásit a stát se členem.

Jinak průběh ulcerozní kolitida vs paleo má zdokumenovanej Petr Mára http://blog.petrmara.com/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MMETLA: díky, mě by teda zajímala štítná žláza, se kterou jsem pochopil, že je to ještě obtížnější i co se týče vyloučení většího počtu potravin... ale i tak díky za info...
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    DARJEEL: pokud se nepletu, tak to byla brzy odhalena a mene agresivni sklerodermie (nejsem si na tuty jisty) a vim, ze mel taky alergie na orechy (obzvlaste mandle a vlasaky) a jablka .. a dela si velmi casto ovocno-zeleninove smoothie a pred asi pul rokem zacal zase sportovat ... takze bych rekl, ze zlepseni je to mnohonasobne, ale nebyl jsem s nim asi 3-4 mesice .. muzu se poptat, ale myslim, ze lepsi je to smerovat na dotazy na specificky zdravotni problem. Obecne to proste nekomu a na neco funguje, ne vsem a ne vzdy.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZUZKAOU: teď to čekuju, já s tím fb asi neumím :-) Není tu v auditku někdo, kdo tam chodíte a mohli by jste podat executive summary, jestli to někomu pomohlo? :-)))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MMETLA: co měl za AI obtíže, jestli nevadí to říct aspoň takhle obecně...
    ZUZKAOU: díky
    MMETLA
    MMETLA --- ---
    BLANITCHKA: tak ted se mi spojil twitter ucet s osobou na nyxu, dobre vedet :) Jinak ty cenove relace, proste ze zacatku nebudes mit s cim srovnat, tak vezmi co bude po ruce a vyjdou na to finance a postupem casu najdes lepsi a levnejsi zdroje... ale imo, pokud se najde alternativa a je moznost to skladovat po pulkach/celych, tak to asi vetsinou ani levnejsi nebude (mozna treba na druhem konci republiky, ale jestli to za to stoji ze...) .. a ten napad s nahradou tropickych plodin za mistni, to je bozi, to bych byl moc rad, aby se tim zacal nekdo vic zabyvat...

DARJEEL: na FB v paleo skupine i na AI skupine je par lidi co to zkouselo, jinak u me nic a v mem okoli mam jednoho cloveka co to jel a zredukoval medikaci a obtize.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam