Ještě k tomuto
BLANITCHKA: Byla jsem v Makru pro nějakej novej základ ve spíži a pro výběr z mas. Opravdu jsem chtěla být "open minded", že zakoupím nějaký mražený proteiny ve formě sea-food (hlavně krevety). Přijde mi fajn je jen tak hodit do curry, polívky apod. , co jsem koukala na různé paleo recepty. Projela jsem celej mrazák a nebyly tam žádný ulovený, ale všechny z farmového chovu. Země původu Vietnam, Indonésie, Indie. Vzhledem k tomu, co vím o tom, jak probíhá takový chov a jaké má dopady na místní ekosystémy tak to prostě nemohu koupit a tvářit se jako že nic. Takže mé paleo bude bez krevet.
Stejně tak mi přijde absurdní kupovat jehněčí z Nového Zélandu apod. Supermarkety jsou opravdu zlo.
Myslím, že největší challenge bude opět naskočit do CSA/trhů a taky farmářské dodávky masa apod., což jsem s úspěchem vyzkoušela a následně zavrhla, že se to neslučovalo s mým tehdejším bohémským životem. Tím, že nebydlím v Praze, kde se koncentruje nabídka i poptávka a taky nejsem Rotchild, tak to bude ještě výzva.
Teprve teď mi začíná mi docházet do čeho jsem se to kurv* pustila... :)