• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANYNATykve, dýně - pěstujeme, vaříme, jíme... Rady, porady a sdílení zkušeností.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    JANYNA:
    ZUZKAOU:

    tak jsem ty neoloupana seminka oprazil na panvi na oleji (a posolil) a snedl to sakumprask a bylo to moc dobry, dalo se to dobre rozkousat a nic me po tom nebylo, takze od ted Hokkaido seminka bastim cely - je to chutny a je s tim min prace :)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    O nejedlosti dekorativních dýní nevím nic, protože mne nebaví, ale minulý rok nám sousedka dala cosi co vypadalo jako patizon sprsknutý s cuketou a nakonec z toho bylo tak hořké jídlo, že si dal jen můj drahý a i po pár lžičkách se přiotrávil. Hledala jsem, co se s tím mohlo stát a některé příbuzné rostliny cucurbita jsou opravdu jedovaté... Takže bych byla částečně opatrná.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    proc je obecne rozsireno, ze dekorativni halloweenska dyne neni jedla ? Co je na ni nejedleho?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    BETCHO: Ok, dobrý tip pro okolní, díky.
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    Kdo je na facebooku, najděte si stránku Prodejní zahrada InFlore. V těchto dnech najdete na stránkách seriál Poznáváme nové dýně - zrovna včera přidali nové povídání o dýni Acorn, před několika dny to bylo zase o modrých dýních nebo o dýních Rouge vif d'Etam.
    https://www.facebook.com/pages/Prodejn%C3%AD-zahrada-InFlore/168005263236399?hc_location=stream
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Pár fleků je i v dutině se semínky a trochu pod slupkou.Voní to trochu jako okurka, semínka jsou bílá, uvnitř zelená, tak snad je to ok:-) Jdu vařit.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    JELLYBEAN: Díky. Mně ty tečky nevadí, ale znejistily mě. Těšila jsem se na dýňovou polévku a ráda bych zkusila teď na podzim i jiné recepty z dýní. A poznám na chuť nejedlou dýni?
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    DEEKEY: je to 100% hokkaido....pestuju je. Nevim proc, ale letos maji nektere moje dyne take takove fleky nebo spis vetsi tečky...jsou pak trochu i pod slupkou, musis to proste odkrajet.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    JANYNA:Děkuji. Hokkaido má takovéhle fleky? Já myslela, že je čistě červenooranžová. A teď jsem na pochybách, jestli to třeba není nějaká odrůda okrasné:-) resp. jak poznám, že dýně není jedlá?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    DEEKEY: Vypadá jako hokkaido.
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    Moc prosím, poznáte někdo, jestli je tahle dýně jedlá? Včera jsem ji koupila v Albertovi, v jednom boxu s názvem-okrasné dýně 15,90 Kč (byly tam takové malé, strakaté) a Máslová dýně 39,90, a u pokladny mi ji pokladní namarkovala jako hokkaido dýni. A teď si nejsem jistá, jestli je vůbec k jídlu:-) Při focení jí blesk trochu užral barvu, je více oranžová.



    JANYNA
    JANYNA --- ---
    MRNOUS: Někdo i tato tvrdá jádra chroustá se slupkou. Já tedy ne, moc mi to nejede, ale záleží na chuti. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRNOUS: no jestli se nepletu, tak balkánské národy to do pusy vrazí neoloupané a slupku pak vyplivnou. Vona je dost tuhá. Ale zase jako je to obzvláště nestravitelná vláknina :-)

    O tom že by někdo nějak zpracovával vlákna jsem zatím neslyšela. Některé dýně se pečou i s jádry uvnitř (takové ty žebrované) a pak to má zajímavou chuť, ale stejně se to před jídlem vydlabe.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    ZUZKAOU: díky. už jsem to včera provedl - oddělil semínka od zbytku "odpadu". z pulky hokkaido dyne vazici 900g šlo 700g rovnou na pekáč, a zbývajících 200g byla napůl semínka a napůl teda fakt odpad (který asi k ničemu už není - leda že by šel dát do polívky? takovej ten vláknitej prostředek), což váhově tvoří cca 10%, tak to už mě tak netrápí, že to vyhodím ..

    btw musím ta semínka loupat? mám za to, že se dají jíst i neoloupaná ..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MRNOUS: no vybrat z toho semníka a část uschovat na příští rok, zbytek usušit, vyloupat a sníst a nebo opražit, vyloupat a sníst.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    asi trapnej dotaz, ale co se dá dělat (pokud vůbec něco), s vydlabaným prostředkem od dýně hokkaido? je mi líto to vyhodit, když jsem se s tím tak pěstoval :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pumpkin Preserve | Larder Love
    http://larderlove.com/2012/11/01/pumpkin-preserve/

    Dýňová marmeláda (fakt marmeláda, s citrusama). To budu muset zkusit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---


    ku stažení zde
    0811861260-softarchive.net_…rar (3,11 MB) - uploaded.net
    http://uploaded.net/file/9bjh255e/
    Download file 0811861260-softarchive.net_2.rar
    http://rapidgator.net/file/717e33e3644eb6e0bb2ba285b1e05097
    http://clz.to/8x91l7iy
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    21 Stupid Pumpkin Recipes You Should Make If You Really Love Pumpkin That Much
    http://www.buzzfeed.com/joannaborns/23-stupid-pumpkin-recipes-you-should-make-if-you-really-love
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kuchařská soutěž s názvem I love food je letošní novinkou festivalu Foodparade. Každý recept soutěžícího musí obsahovat dýni, která má zároveň být hlavní ingrediencí. Z došlých receptů odborná porota vybere osm finalistů, kteří se utkají v závěrečném kole přímo na festivalu Foodparade, který se koná 7. a 8. září 2013. Přihlášky posílejte do 30. srpna 2013 na e-mail info@foodparade.cz.

    Vlastní kurz vaření pro vítěze
    Vítěz soutěže I love food získá zajímavé ceny v hodnotě padesáti tisíc korun a sám povede dýňový kurz vaření. Kromě vítěze budou vybráni i tři finalisté, jejichž recepty budou uveřejněny v kuchařské knize Chefparade.



    http://www.apetitonline.cz/novinky/4461-soutez-i-love-food-prilezitost-pro-amaterske-kulinare.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam