• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Pokud mate pocit ze 0,3mm skla bez jakekoliv deformacni mezery nejak pobere naraz, tak asi zijete v jine mechanicke dimenzi. Folie se ma kam promacknout a pokud je dost tlusta a houzevnata, zafunguje jako tlumici prvek pri padu. Sklo na skle je pouze ochrana proti skrabancum. To, ze se to kryci sklo casto rozbije zatimco displej zustane netknutej nema moc vypovidaci hodnotu, tomu 0,3mm sklu totiz staci ke krupnuti maly tuknuti o neco tvrdsiho pres hranu, zatimco to displejovy kryci sklo je podstatne masivnejsi. A cim tvrdsi to kryci sklicko je, tim snadneji praskne. Cili pokud maximalizovat ochranu, tak sklo, ktery pobere skrabance tvrdyma ostryma vecma a pres nej folii. Tecka smitec, muzete si to treba nasimulovat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: tak preju ti, abys ho nikdy nepotreboval, ja uz bez nej fakt ne
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: Nevim no, já tomu nevěřím, že to má nějaký výrazný vliv. Zatím jsem nikde neviděl test, který by porovnal odolnost bez skla a se sklem .
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: tak jistej si bejt nikdy nemuzes, ale kdyz sem videl, jak to kamosi s xperiema odnasej (hodne casto a i kvuli drobnejma padum), tak si myslim, ze rozhodne jo, myslim ze dira uprostred temperovanyho skla asi ten display zachranila.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: A jsi si jistý, že by se ten display rozbil, kdyby si ho tam neměl?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    XMEDA: pekna hovadina. Vis vubec o cem to pises? To cos napsal je totalni kravina.
    SMOKY: jo, sklo jo, folie mi nikdy pad nezachranila. Sklo se mi uz rozbilo 2x, cely kruplo. A display ani skrabnuti.
    SONIC
    SONIC --- ---
    XMEDA: nesouhlas..folie nepobere zadnej pad..prakticky je jenom proti poškrábání popr nejaka polarizacni aby ti nikdo necumel na LCD z boku (pokud nejsou opravdu realny ty sileny skazky o nanofoliich do kterejch se muze mlatit kladivem a podobny famy).. cokoliv ti tou folii projde lehce a de to rovnou do dotyku..kdezto sklo pobere nakou energii a napr hrana kaminku se na dotyk nemusi vubec dostat ...samozrejme to neni zdaleka stoprocentni..
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    DRAGON: Naopak folie tlumi pady lip nez sklo, sklo je ale daleko vic odolny proti skrabancum (ostry predmety), ktery folie nepobere. Pokud je tvoji prioritou ochrana, tak si tam dej na predek po zahyb sklo a pak pres to i pres zahyby folii. Jenze nechapu logiku poridit zahnutej designovej bazmek a pak se divit, ze modni doplnek praskne, kdyz se s nim triskne. Je to stejny jako vysoce modni obuv.. taky s ni nemuzes vyrazit na pochodak oranici.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: A myslis, ze sklo jo ?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    PEDROBEAR: ja na tom folii mam, ale chci sklo.. folie rozbiti nepomuze, kdyz to padne na predek.
    PEDROBEAR
    PEDROBEAR --- ---
    DRAGON: nech si v samsung shopu vyriznout a nalepit folii. za 500,- mas zaruku ze ti to vymeni po dobu 2 let kdyz se ti poskrabe folie. Taky sem chtel puvodne sklo, ale musim uznat po 9ti mesicich, ze ta folie je dobra.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SONIC:U 5x ta čtečka níž a je v ose těla, kdežto u sgs8 má
    být o dost výše a posunutá na stranu vedle čočky foťáku. Když zkusím na sgs5 do těch míst dat ukazovák, musím mobil posunout v ruce z ideálního úchopu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ja mel motorolu moto g 2nd gen a tam byla taky prohluben uprostres horni poloviny mobilu jenom pro vetsi stabilotu a bylo to moc pohodlny.
    SONIC
    SONIC --- ---
    SMOKY: nejspis o zvyku..dyz homo button ani nemas tak to tam nedrzis :) ..u toho 5xka je ukazovacek prirozene bez premejsleni rovnou uprostred ctecky..zrovna mi pasnul do ruky no..stejne tak maj nektery LGcka zamikani i hlasitost zezadu..musim rict ze u lidi se to docela chytlo..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    a ferrari dela ty auta z odlehcenejch materialu aby se vic kazily a vydelalo na servisu. boze muj.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Vsak zahnuty displej je jen nastroj jak vydelat na servisnich pracich.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SONIC: No právě čtečka otisků prstů žádný zdržení ideálně nevytváří. Zkoušel sem si ten pohyb nasimulovat na mobilu a přijde mi to neergonomicky, jelikož v tu chvíli držím mobil jinak, než když jo držím běžně pro používání (narozdil od čtečky v home button). Bez bezpečnostního prvku bych si to teda nelajsnul, přecejen mám na mobilu přihlášených hromadu účtu, pristupny všechny data v cloudu apod.
    SONIC
    SONIC --- ---
    DRAGON: bohuzel nic takovyho fakt neni..

    SMOKY: na nexusu 5x ctecka ze zadu funguje vyborne..jen co chytnes telefon najednou tam mas prst..ja ji teda nepouzivam..zacnu az tam pude scrollovat coz by melo byt dodano v budoucnu..nepouzivam vubec zadny bezpecnostni prvky vlastne na telefonu :) to mrhani casem pri kresleni nakejch nesmyslu nebo zadavani hesla to neni pro me :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: no ja uz vystridal asi tri a vsechny jsou peklo, leze pod to spina, vadi to v obraze..nezbyva nez poridit zahnutou folii a zadni obal, ktery vepredu precuhuje pres sklo a doufat, ze s tim neriznem o zem.

    Kdybyste neco objevili, dejte pls vedet.
    ps. ty 3d skla na alze jsou pry taky shit, tak to ani nezkousejte..
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Btw to fakt bude mit sgs8 ctecku otisku prstu na zadni strane ? To je megafail
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam