• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    DRAGON: Fakta jsou daná, ano máš pravdu. Že je to bezpečnostní díra je fakt. Nebudu hodnotit telefon konkurence Samsungu, pokud jsem neměl možnost ho dostat do ruky a vyzkoušet si ho, to nedělám.

    A prosím, nemanipuluj zde s tím, co jsem napsal, buď fér. To, že "Samsung je shit znacka" jsem nenapsal, ani si to nemyslím.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tady nejde o nazor, to jsou fakta. A pokud tady pises neco o tom, ze Samsung je shit znacka co se snazi hrat si na Apple a argumentujes to tim, ze se ti nelibi funkce, kterou ma v sobe Android, tak sorry, ale bavit se s tebou o tom dal je fakt ztrata casu.
    Pujdes ted do klubu Sony zjebat jejich vlajkovy lode za to samy? A pak do klubu Xiaomi? Protoze to bys asi mel.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    DRAGON:
    SMOKY:
    Helejte, na tohle máme asi každý asi jiný názor. Můj pohled se nemění. Je mi úplně jedno, jestli je problém na straně Samsungu nebo OS od Googlu. Beru telefon jako celek a tak ho taky hodnotím. A jako celek prostě takováhle vlajková loď u mě neobstojí. Chápu váš pohled na věc, respektuju ho a nic ve zlém samozřejmě.

    Jinak Samsung jsem měl dřív rád, ale poslední dobou si myslím, že se v tom dost plácají a tak trošku si hrajou na Apple a rádi by, aby je lidi vnímali jako prémiovou značku. Bohužel se jim to moc nedaří, jejich telefonů jsem měl za poslední rok v ruce hodně a rozhodně si nemyslím, že by za tu cenu stály. Líbí se mi, jak funguje jejich podpora, za to 1*, ale telefony jim v poslední době moc nejdou.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JAKUBMOKRIS: Co nechapes na tom, ze to je funkce Androidu a ne konretniho Samsung telefonu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a btw, stezuj si u googlu, ne u samsungu, tohle je funkce androidu, to tam nedal Samsung.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAKUBMOKRIS: Sorry, ale meles z cesty. Ano, uz si napsal nekolikrat, jak te to hrozne sere a je to hrozne unsecured. Ono taky zadna jina ochrana neni stoprocentni krome finger printu. Heslo nekdo muze videt, pattern taky, pin to samy. Ale pro jiny face recognition muze bejt v pohode pomocna vec. Uz jenom kvuli tomu, ze nechce mit zaheslovenej mobil ale nechce aby se mu to zapinalo v kapse. Mas dost shortsided pohled na vec, ne kazdej vnima a pouziva veci tak jako ty. Ja sem treba za to rad, protoze sem tim matce pomohl, aby ji v kapse mobil nedelal neplechu (a heslo nechce).
    Pokud se ti to nelibi az tak, ze kvuli tomu musis picovat, tak bych si to asi bejt tebou nekupoval, jednoduchy :)
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    DRAGON: Sorry, ale dávat do telefonu v roce 2019 něco tak mizerného je fakt na pováženou. Zvlášť když předchozí verze měly čtečku duhovky. Zkrátka od flagship řady čekám jen to nejlepší, nic míň. Jediné co se mi na tom líbí je, jak hezky obíhá světelná linka kolem toho fotomodulu, když to skenuje. Takovýhle věci já moc rád :)

    Samsung je poslední dobou imho dost z cesty.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAKUBMOKRIS: tak muzes vypnout z defaultu zapnutou funkci "Faster Recognition" a nemusis to tak hejtovat, ze jo. To eliminuje moznosti skenovat fotky. Nebo by aspon melo. Jestli to funguje nevim, takovou hovadinu nepouzivam.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    SMOKY: Tak přesně ten důvod mám na mysli. Nevěřím něčemu, co oklame kdejaký jelito fotkou o mizerném rozlišení. Ale jako samozřejmě se nabízí možnost to nepoužívat a spolehnout se na čtečku otisků, která mi přišla ještě rychlejší než u Xiaomi nebo Huawei.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    JOHN_LENON: ad to odemykani ty obličej ficury - pred par lety, kdyz jsem koupil z3 (velkej omyl, sony by se na ty telefony uz asi melo vazne vysrat), tak tam ta možnost face unlocku byla. kamos mi to v hospode odemknul prvni fotkou z fb. vtipny na tom je, ze hned v jednom z prvních updatu byla ta funkce zakazana a uz se nikdy znovu neobjevila, teda do ty doby co jsem ho mel - jaro 2017 jsem kupoval s8.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    SMOKY: no nemam. teda takhle, ted jsem objevil v menu, ze tam ta možnost je, ale kdyz jsem ten telefon koupil a prvně nastavoval, rozhodně mi to tu možnost nenabidlo.

    takže teď nevim, jestli nebyla odekmnutá v nejakym updatu, nebo ji ten telefon při prvnim nastaveni ani nenabízí.

    každopádně jsem dneska objevil malou ameriku, dik. i když mě vlastně k nicemu neni, protoze jak pises, nejrychlejsi je ten otisk.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JAKUBMOKRIS: Jo, to jo. skener duhovky je rozhodne daleko bezpecnejsi.

    JOHN_LENON: Ja na S8 face unlock mam, ty ne ? Jak rikam, ma to snad kazdej Android a rozhodne to neni bezpecny, jelikoz to pouziva jen selfie kameru (narozdil od iphone, kterej na to ma specialni 3d snimac). Kdyz to aktivuju na S8 tak, mne to nejdriv upozorni, ze to neni bezpeocny zpusob a ze je mozny to obelhat fotkou. Na S9 a S10 to bude to same, jelikoz to zadny snimac navic nema.

    Mne osobne ta ctecka duhovky prisla na hovno z praktickyho hlediska, kdyz sem musel si dat telefon pred ksicht do neprirozeny polohy. Za mne snimac otisku daleko prijemnejsi vec.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    SMOKY: no trosku jsme se nepochopili, teda ja prve ne. sorry.

    nicméně, u ty s9 vim, ze je to kombinací obojího. koupil jsem ji vloni tátovi a byl z toho nadšený. scanovalo to jak oci, tak oblicej. na s8 mam jen ty oci.

    proto jsem se ptal na začátku na ten model, protože - tim vubec nerozporuju, co pises - na ty s9 to bylo v pohode a fotku to teda rozhodně nebralo. proto jsem prekvapenej z toho jakubova prispevku, ze by tam ten integrovanej system rozpoznání obličeje nechali.

    nejednalo by se pak spis o predprodukcni verzi s nehotovym systemem? minuly tyden to tu nekdo zminoval, ze ty predvadecky jsou jeste bez finalniho systemu.
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    SMOKY: Krok ze skeneru duhovky. Nebyl bezpečnější? To že to funguje líp neznamená, že je to bezpečnější. Obvykle jsou ty nejbezpečnější způsoby zabezpečení ty nejotravnější.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JOHN_LENON: Nerozumim ti, jen rikam, ze face unlock je neco jinyho nez iris scanner. Face unlock je funkce andoridu a ma ji asi dnes kazdej Android, kterej ma selfie kameru. Neni to nic jinyho nez rozpoznani ksichtu.
    JAKUBMOKRIS: Krok zpet z ceho ? Nikdy to nefungovalo lip.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    JAKUBMOKRIS: hele na ty s8 byla ta ctecka taky dost nestastne vyosena a ve finále jsem si zvyknul. jasně, na začátku jsem si patlal čočku, ale dneska už ji nahmatnu na prvni dobrou.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    SMOKY: aha. no ja s tou duhovkou na s8 nemel nikdy problém
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    SMOKY: Každopádně to považuji za nešťastný krok zpět.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JOHN_LENON: Neni tam ctecka duhovky, ktera byla u S8 a S9.
    JAKUBMOKRIS: Face unlock je standardni funkce temer kazdyho Androidu a opravdu neni bezpecna, ani nikdo netvrdi, ze by bezpacna byt mela (narozdil od iPhone)
    .
    JAKUBMOKRIS
    JAKUBMOKRIS --- ---
    JOHN_LENON: Testovací S10 to byla. Ten otisk naopak super, čtečka rychlá jako prase, akorát to musíš dát přesně na na to místo. Což je poslepu problém, je to moc vysoko a není to přímo uprostřed podle osy Y, jestli mi rozumíš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam