• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MRAKY: Dobré vědět, tím pádem zatím zůstávám u Buds první generace... :-)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NEVILL: "Galaxy Buds Live" mam, ale za me velike zklamani. I kdyz si je nasadim spravne, tak po nejake dobe se uvolni a maji snahu vypadnout. Zapnuti anc jsem skoro nezaregistroval.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    mam novej display na Galaxy j3 2017 kdyby nekdo chtel
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    hm, koukám že mi tam chybí slovo...jsem nejdřív psal že se na ně vyseru a pak jsem to smazal a již nenahradil nějakým slušnějším výrazem... :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak se na sluchátka Galaxy Buds Live (neboli "fazolky"), jsem prošel už vícero recenzí a vesměs se shodovali že to avizované ANC (což mě na tom nejvíce lákalo) tam skoro není znát, protože je to zkrátka otevřená konstrukce...

No, nevadí, mám Buds první generace a stále věrně slouží. Ta izolace okolního hluku teda není ideální, s větším nástavcem je to lepší, ale to mě zase tlačí v uších, takže jsem zůstal u toho středního, ale jinak jsem spokojený, zvuk je OK a ta sluchátka mi připadají velice pohodlná...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JOHN_LENON: Dotykovka pod vodou ma specialni mod - znam pouzivam. Je super citliva a starsi modely ten mod nemeli. Navic se da vypnout a pouzivat tlacitka a bezel.

No ja mam na svych starych S3 Frontier cca 5 dni, nicmene tedka jak mam 2, tak spim s Active a tak to neresim. Predtim jsem diky obcasnemu nabijeni mel z tech 5 dnu tak 8.

Jinak tohle neni snaha te presvedcit, jenom predavam zkusenosti. Chtel jsem Garmina, vyzkousel jsem S3 a diky te nahode jsem hrozne rad.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MCKIDNEY: s tim dotykem je to presne o způsobu užívání. možná, pokud člověk nedělá aktivní pohyb, je to okej. ale například při obyčejné chůzi je fyzické tlačítko rozhodně lepší. ale jasně, opět, to je o způsobu užití.

co je, prý, úplně na hovno, je dotykovka pod vodou. ale nemůžu soudit, protože jsem nikdy dotykovky neměl.

no a nakonec, nabíjení. všechno bych na galaxy prežil, jen výdrž ne. na neustálé nabíjení mám dva mobily. další věc uz bych psychicky nedal.

f6 mi na jedno nabití vydrží 10 dní v režimu smartwach s pulsmetrem a oxymetrem. samozrejme, sportovní aktivity, využívající gps, to snižují. ale pokud jdu běhat například cca 40-50 km týdně, dostávám se na 6 až 7 dní v pohodě. navíc, kdybych nebyl vůl a počkal bych na solar verzi, bylo by to ještě delší.

no a ta výdrž galaxy watchu byla v mém případě dealbreaker. píšu to jen proto, abys pochopil, proč jsem, v mém případě, dal přednost garminum. ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Nebo spis jinak, mam pocit ze nema smysl obhajovat vyhody Garmina. Jsou zname a proto jsou leaderi v hodinkach, snad mozna az na Apple Watch. Ma smysl se naopak bavit o vecech co nejsou ocividne a cool.

JOHN_LENON: Dotyk je perfektni, nemuzu si predstavit delat to same bez dotyku.
    Jinak BT a WiFi zere mnohem mene nez GPS a dokonce mene nez zbytecne cykly operacniho systemu (Proto me nebavi WearOS.) Samsung prepina na zaklade nutnosti a docela adekvatne.
    Vydrz je hlavni duvod proc hanim absenci bezdratoveho nabijeni. Ekologicky dopad je u takove kapacity bezpredmetny a umozni mi neustale hodinky dobijet v kratkych cyklech. Jenom sundani hodinek do kolebky pro osetreni kuze mi doda 30-40% vydrze pred nutnosti opravdu dat hodinky dobit. To s kabelem proste delat nebudes - prilis otrava dobijet na 5 minut zde a 5 minut jinde.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MCKIDNEY: je to ptákovina, stejne platim mobilem. :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MCKIDNEY: jak ty hodinky umí odpovídat bez bt? přes WiFi? to snad umi fenixy taky, jen to nepoužívam, protože mi jde v první řadě o výdrž.

jinak je používám jako klasický smartwatche. odpovídat na to umí tak nějak na všechno. pokud se teda nebavime o nejakych silentech, atp.

rozdil je v případě galaxy watchu hlavne v cene a zpracování.

jasně, galaxy mají amoled a dotykovku (plus bezel), ale osobně mi dotykové ovládání hodinek přijde spíš efektní, nežli efektivní. podobně jako u aut.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DWAY: Snazim se naopak nebyt utocny, pouze predat ze hodinky maji budoucnost i jako nastroj pro mobilitu a ze se vyvoj oddeluje. Hned na zacatku jsem rekl ze Garmi je vyborny pro "sport tracking"

Mozna je to pouze strach z nepochopeni, protoze lidi resi platebni veci, sport a vzhled. Realny bonus vsech wearables je specializace a integrace do tveho zivota.
    DWAY
    DWAY --- ---
    MCKIDNEY: proc byt takto utocny? Neni to kazdeho vec, jak hodinky pouziva? :) Proc je spatne, ze nekdo preferuje sportovni veci, a placeni? Proc je spatne ze je nekdo BFU? Vzdyt tech je preci na svete vetsina :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ale samozrejme pro nejake BFU je moznost platit hodinkama cool a pocit ze zijeme v budoucnosti.
    Snazim se jim to nebrat :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DWAY: Jako co si budeme povidat, urcite je to o tom kdo pristoupi.

DWAY: Ja osobne nemel zadny, zkousel jsem Vivo smart stare (klon apple watch), nove vivo smart, vivosmart naramek, fenix 3. Nicmene problem neni v HW hodinek (respektive nove vivosmart jsou trosku forove.) - problem je ze jsou to sportovni hodinky prvne a sekundarne nastroj pro mobilitu. Garmin ani Samsung pay nepouzivam a byl by mozna bonus. Co treba pouzivam kazdy den je moznost potvrdit meeting bez nutnosti byt u PC, Mobilu a dokonce i mimo dosah BT.

Moje prace je reakcni a zamerena na to byt v obraze - hodinky nutne nepotrebuju a kreditka je levnejsi a mensi nez hodinky :) Kdybych chtel pouze merit tep, tak si vemu svuj pas.
    Bratr je ten typ magora co resi, zda pujde behat s velkym mobilem ci velkyma hodinkama. Ja na styl a vzhled moc nejsem :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Mno, já nevim teda, ale když jsem před půl rokem vybíral, tak jsem nejdřív uvažoval nad galaxy watch a ve finále skončil u Fénixů 6.

Je to samozřejmě o využití, ale nepřijde mi nějak, že by fénixum něco chybělo. Za všechno zmíněný, například, Garmin pay funguje v pohodě.... :)
    DWAY
    DWAY --- ---
    MCKIDNEY: jinak prave ze to neni vec banky. Alespon teda v bance mi rekli, ze naopak potrebuji oni podporu od samsungu, aby mohl fungovat samsung pay.

A zatim to nevypada, ze by Samsung vubec planoval CR
    DWAY
    DWAY --- ---
    MCKIDNEY: cos mel za garmin?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MCKIDNEY: WearOS neni Samsung - to je Tizen tak jasně, to vím :)
    Jinak v podstatě všechno,co tu píšeš zatím splňují ty hodinky s tím wear OS, co mne zatím baví hodně, jsou odpovědi na sms diktováním do hodinek :)
    Akorát mi to zatím přijde poměrně nepřehledné se v tom hrabat a dost se v tom pro mne míhaj funkce googlu s funkcema Ticwatch, kterí se dost často vájemně překrývají..
    Zatím jsem třeba vůbec nenašel tu aplikaci,co mi má hlídat spánek,abych viděl vylsedky, přestože se mne večer zeptá, jestli ji chci spustit :) Tuším,že je to google apka,ale prostě nevím,kde jí tam v těch hodinkách najít..
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    EXCITE: WearOS neni Samsung - to je Tizen. WearOS bych si nevzal ani za penize.

Pokud to srovnam s Garmin, tak ano vypadaji o dost hure.
    Zde jsou pridane hodnoty pro me:
    - Integrovany pairing BT a WiFi zarizeni. Hodiny jsou plne samostatne.
    - Pokud aplikace umi odpovidat primo v notifikacich, pak lze odpovidat primo v hodinkach pomoci snadnych quick responses. Zde zduraznuji snadnych - nic co by vyzadovalo cumet na hodinky jak opravar.
    - Integrace se sensory v mobilu (Samsung Health)
    - Power management lze upravit podle sveho a dosahnout dobre vydrze (Narozdil od vivosmart od Garminu co stoji za starou belu.)
    - Plynuly prechod mezi BT clientem (Spojeni s mobilem) a BT sluchatky.
    - Bezdratove nabijeni (neni SW, ale Garmin me jebe ze to nedela :) )

tl;dr: Pokud hodinky ziskaji bod pokazde kdyz nahradi mobil a ztrati jeden bod pokazde kdyz se o to pokusim a selzou. Tak jsem u Garmin v minusu. Zbytek je jenom to bezdratove nabijeni :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam