• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    tak nakonec jsem zkusil koupit m31s s cenovkou 7k, nové zboží. pak poreferuju, a možná se stanu otravnym přispěvatelem tohohle auditka.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    BRKODLAK: je potřeba si uvědomit toto:

    A) nový je ok, samozřejmě můžeš narazit na blbej kus jako u všeho
    B) rozbalený (zánovní). Jsou psycho fandové co berou novinky, ozkouší je a ve 14dnech vrátí. Pokud je ten důvod že jim tam něco nevyhovuje, je to ok. Ale může to být i to že narazili na problém (třeba přehřívání). Prostě nekdo ho vrátil a to má svůj důvod, na nevhodný dárek moc nevěřím...
    C) použité - to bych určitě nebral. Pokud vidím že za Galaxy S21 Ultra chtějí místo 35K, 26k a k tomu dávají záruku jen 6 měsíců, tak k tomu mají důvod:)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    BRKODLAK: MP.cz - proc ne - pokud to za to stoji. Napriklad rozdili mezi S a A radou te nemusi zajimat a rozhodne se potom oplati koupit novejsi A, nez stary S.

    Co se tyce pouzitych samsungu - bacha na 2 extra veci: Poruseni Knox, Naijeni ci kontakt USB (maji kratsi USBC konektory a lamou se). MP.cz i Alza ti vrati penize bez udani duvodu pri takove poruse ci chybejicimu popisu.

    Co se tyce alternativ: A41, S9/S10, Note 9. XCover Pro.
    Kazdy se necim vyrazne lisi, ale nic co by 100% nahradilo M31s.
    Osobne mam S9 vyrazne levneji, protoze Note 9 jsem vcas nesehnal.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Ahoj! Přemýšlím o koupi svého prvního Samsungu. Padl mi do oka M31s, co si o nem myslíte, případně máte s ním nějaké zkušenosti?
    Pak jsem taky dostal doporuceni si nejaky Samsung koupit na mobil pohotovost z druhe ruky za mene peněz, ze je to v pohodě. Jaký je váš názor na toto, pripadne na kupování z alzy, kdyz to nemá status novy, ale rozbaleny, pripadne zánovní?
    Nebo kde byste si kupovali Samsung vy? Klidne doporučte i nějaký jiný model.
    Předem díky za zodpovězení novackovskych dotazů.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jeste doplnim ukazkou, jak pomaly ten 1/1.33" 108mpx isocell je. Je to skoda, stacilo dat 48mpx variantu jako je v Xiaomi. Obecne je ten sensor paradni, ublizuje mu jen marketingova 108mpx varianta.

    S20 Ultra 8K Rolling Shutter
    http://www.youtube.com/watch?v=u9lF78QI_5o
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: 1) Samsung ztratil body za napr.:

    a) Oproti jinym mobilum: za rozbite HDR na pomalejsim 108mpx sensoru (zbytečný pocet mpx protoze marketing, pak se pomaleji cte obrovske mnozstvi radek)

    b) Oproti minulemu roku za dva malinke a slabe tele sensory, konkretne 1/3.4". Ktere vidi sice mnohem dale, ale za cenu vzdy spatnych fotek. Staci si tu recenzi na DXO precist. Minuly rok meli 1/2" tele, s nim proste logicky v tom co testuje DXO, dopadli lepe.

    "HDR processing can be a little unstable, though, with noticeable variation between consecutive shots of the same scene."

    "The tele does not quite live up to the expectations raised by the impressive-looking dual-tele setup. The level of detail is fairly low across the tele zoom range, with unnaturally-rendered texture and fusion artifacts."

    2) Nevsiml jsem si ze by DXO nekoho "cupoval" jak tvrdi autor, je tam spoustu polozek kde byla Ultra chvalena a zase nektere polozky kde ztracela. Rozumny ctenar si nazor udela a rozhodne se v klidu, co je pro nej primarni.

    Ostatne v zebricku displayu ted S21 Ultra, po pravu, na DXO vede zebricek.

    3) Zaroven napr. toto v clanku me rozesmalo:

    "Samsung se snažil vyjet na pomyslnou horu všech fotomobilů a stanout tam jako král. Na pomoc si vzal v té době ne moc využívaný 108Mpx hlavní snímač, který fotí v základu 27Mpx snímky."

    Tak to pak jo, predpokladam ze ten 108mpx sensor, foti v autorove fantazii lepe, nez muj 24mpx Sony A7 III full frame fotak. Mpx jsou u tehle sensoru spis minus nez plus, proto ma pixel a iphone nativnich 12mpx, protoze kaslou na marketing a zbytecne neztraci na predelech senselu.

    Neni teda bez zajimavosti, ze ten 108 mpx Isocell ma Xiaomi v te same velikosti (1/1.33"), ale v pricetnejsi 48mpx variante. A kdo to zatim testoval, tomu 48mpx fotila lepe. Ano, mensi pocet radku se precte rychleji a potom se to HDR snadneji pocita.

    4) DXO ten Samsung s novym FW rad pretestuje, dopadne to podobne (protoze FW tezko vyresi problemy vyse). Autor si napise druhy clanek o cupovani protoze nic nepochopil a vsichni budou stastni (za traffic).
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    "Jednou z velmi očekávaných novinek fotoaparátu nových iPhonů 11 Pro a Pro Max však byla funkce Deep Fusion, která měla přinést revoluci při focení s iPhonem. Jaká náhoda, že v tomto případě nedělalo DxOMarku problém počkat, až se Apple uráčí aktualizaci s onou funkcí připravit a vydat."

    https://mobilizujeme.cz/clanky/fototest-galaxy-s21-ultra-lenost-samsungu-vs-alibismus-dxomarku

    Jako chápu, na druhou stranu jak dlouho by měli čekat, než jim výrobce dá svolení otestovat? (nemělo by to být u telefonu za 35k od začátku odladěné?)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    CHOTOUCHOVAK: to jo, jsem netušil že je ta appka na nastavení až takhle agresivní...
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    NEVILL: U FB mě fascinuje, že chtějí diktovat co člověk může a nemůže, řešej barvičky, ale funkčně je to tragédie. Nemám je rád, tak zůstanou potichu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    CHOTOUCHOVAK: jo, sorry, tou výstrahou se to fakt vypne úplně celý...

    Máš pravdu, i když se to změní tak jakmile přijde zpráva tak ten messenger si tam prostě nějak sám nasere default a ten zvuk tam zas prostě je, i když si to člověk předtím změnil. To je mi záhada, nechápu... :O/
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    NEVILL: Díky, bohužel mi to nefunguje. Buď se vypne zvuk i vibrace nebo to prostě pořád pípá. Nastavím ticho, vidím, že je to tam nastavené, ale pak to stejně zapípá a v nastavení je opět výstraha.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Koukám že po tom posledním updatu se u foťáku něco změnilo, jak tam byl dřív ten režim živá fotografie a živé video, jak to zaostřilo na objekt a na pozadí to udělalo bokeh, tak teď tam vidím portrét a portrétní video. Ale myslím že to asi jen přejmenovali a funguje to stejně...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Klikneš v levém horním rohu na profilovou ikonu, pak v tom menu v sekci "předvolby" jsou Upozornění a zvuky, Spravovat upozornění, Chaty a volání a tam překlikneš z "výstraha" na "ticho". A níže tam necháš zapnuté vibrace. Kdyby to přesto dělalo zvuky, tak v tom samém menu je tam nad vibracemi "Zvukové", tak tam se případně taky dá místo nějakého zvuku dát "ticho".
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Prosím pomoc. Jde nastavit u messengeru, aby při přijaté zprávě pouze vibroval a nepípal?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TEKKIT: to s tim bohuzel presne souvisi, protoze dnesni zakaznik bohuzel vubec nevi co ma po hardware pozadovat a jede s tou vlnou, proto prodeje :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: ja bych se vůbec nedivil kdyby tyhle zprávy vypouštěl sám Samsung;) v rámci marketingu

    ( berte s rezervou)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TEKKIT: neboli klasickej Samsung: vynika v naprosto nepodstatnejch a pro zivot nedulezitejch funkcich, ale v tech, co by clovek ocenil, je v haji :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    zatímco reálně nám konkurence nakládá, tak v laborce nasazujem laťku;)

    Samsung opět nastavil laťku v rychlosti 5G přenosů. Za 6 sekund stáhl 4 GB dat | mobilenet.cz
    https://mobilenet.cz/...-opet-nastavil-latku-v-rychlosti-5g-prenosu-za-6-sekund-stahl-4-gb-dat-43112
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    hele včera jsem zkusil Bxactions a on tam ten bixby pořád pod tím je
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam