• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: Co to je sedivy dovoz?

Samsung je Samsung.

Tyhle blbosti at na me nikdo nezkousi, nebo se tam vratim s COI - pokud je to v ramci mezinarodni zaruky, tak to budou a musi resit.

Ostatně uz mam s timhle pozitivni zkusenost s Fujifilm, nezkoušeli na me zadne takovehle nesmysly.

Resil bych pouze to, ze servis Samsung jako takovy zjevne stoji za houby a tudiz to dost mozna bude lepsi treba i v tom Mironetu.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LAUNCHER: A to je druhá věc...

Ja mel zatím vždy sedivku a nikdy jsem s tím neměl problém. Ono je to trochu dvojsecny:))

Třeba ten Mironet má rovnou v baráku i servis, když se něco posere nikam se nepreposila.

Ale nepropaguju sedej dovoz...to si kazdej musí rozhodnout sam
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: Ono totiž jde o to že Samsung má velkoobchodní ceny nastavený podle velikosti a síly trhu...

Takže typicky třeba Mironetu se vyplatí brát skandinavskou distribuci (NEE) a tady to ještě prodat o 3k levněji a vydělat...

Ale vyjebou s tím samo se SAMSUNGEM...čili když jim pak někdo přijde plakat že mu něco nefunguje...tak ho pošlou logicky do Mironetu
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Samsung.cz ma dle me aktualni zkusenosti pomaly a netransparentni servis i s jejich vlastnim telefonem. Pokud ten telefon bude z amazon.com a jeste Snapdragon verze, ktera se tu vubec neprodava...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEKKIT: Jsem nikdy pořádně nepochopil ten rozdíl. Kamarádovi kdysi dávno v servisu od Sony tvrdili že mezinárodní záruka funguje když sem jako přijede cizinec a potřebuje to opravit, ne že si to Čech koupí někde jinde kde to mají levněji (to byla taková doba kdy minidisc byl v Americe asi o půlku levnější než u nás, tu cenu tenkrát fakt napálili).
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: Pokud koupíš v Německu mobil z ofiko německý distribuce je to samozřejmě ok...

Pokud koupíš mobil který někdo koupil za velkoobchodní cenu z distribuce pro Německo a tady preprodava za ceny nižší než je ofiko Česká cena...tak s tím nikdo nechce nic mit
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NEVILL: Není právě
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEKKIT: Tak já bych si to prostě koupil v jiné zemi, ne od českého předprodejce. Ale to je pro ně taky šedivka, že?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NEVILL: No ale to mluvíš o šedivce ne? To je ale jasný že to značkové servis nechce
    DWAY
    DWAY --- ---
    NEVILL: samozrejme ze je :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Jinak teda registrace telefonu dokončena, budu očekávat až to vyřídí a pošlou mi voucher na sluchátka. Jen si říkám jestli je ten proces schválně tak složitý, aby to lidi spíš odradilo a vykašlali se na to... :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    A co se frekvencí apod týká, tak bude fungovat?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: Nevím jak u Samsungu, ale ono to s tou mezinárodní zárukou občas dopadne tak že český autorizovaný servis to odmítne s tím že to není výrobek určený pro náš trh, to si pošlete tam kde jste to koupili. Ale většinou pomůže poslat stížnost na centrálu jak to teda je s tou mezinárodní zárukou, místní servis od nich dostane pojeb a pak to nakonec přijmou, ale jsou děsně nasraný.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: Melo by to mit mezinardni zaruku 1 rok. Praktickou zkusenost nemam. Samsung z Amazon US zda se posila do CZ.

https://www.samsung.com/sec/support/guarantee/InternationalWarranty/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jak moc je problém koupit dragon verzi třeba na amazonu a pak provozovat u nás? Bude servis případně dělat vlny (a třeba turisti nebo expati mají smůlu) nebo to vezme a opraví?
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    LAUNCHER: Jako nejsem si jistej, že to je v Exynos vs Snapdragon, viz třeba tenhle post https://www.reddit.com/r/GalaxyS22/comments/syz8bi/s22_exynos_battery_regular_usage_3/
    Zkusil bych to nějak odladit, vypnout 5G a zjistit, co tam tolik žere. Uvidím až dostanu svůj.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LAUNCHER: Taky si myslím, ale nevím jak se mi chce sázet na to, že to odladi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OODOOW: Mam z toho blby pocit, ze nemaji odladene Exynos verze. Protoze moje Tab S8 Ultra - jako snad vsechny jejich tablety Snapdragon 8 gen 1 - je krasne rychla a nenasel jsem jediny bug.

Nezto moje S22 Ultra s Exynos ma (mela) nekolik problemu, z cehoz dva vazne, viz nize.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    SMOKY: No, to je docela strašný. Tohle museli přeci u Samsungu vědět, že jim to lidi omlátí o hlavu. Musí tam být nějaký bug, co žere baterku. Procházel jsem reddit a tam jsou SOT časy od 2h po 6h. Dost se to liší.
    DEB
    DEB --- ---
    SMOKY: hele ja mam x let s9+ dual a baterka mi vydrží stejne jako iphonu 13 co ma muz

uplne bych si nemyslela, ze je ten iphone nejakej ultra zazrak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam