• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Nemuzu komentovat S22U, ale S20,S21 se prehrivaji a zaslouzili by si trosku extra pece. Ne za kazdou cenu rychlejsi nabijeni, spis lepsi.

Napriklad tohle me delaji i jejich hdoinky: ASACHI
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ja nabijim 15W indukcnim nabijenim (ackoliv ma nabijecka aktivni chlazeni, tak ten mobil je mega horky).
    Galaxy note 20 jsem nabijel 2x denne po dobu 2 let a jak jsem ho menil za Folda, tak baterka reportovala 94%.
    Nabijeno vetsinou od 20-40 do 85 (vzdy, battery saving option)

IMO toto nema vubec smysl resit u mobilu.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TEKKIT: Ja ale mluvim o tom, ze ta hodnota nic neznamena. Polemizovat o tom nema smysl, to uz radeji budu polemizovat o tom proc auta maji 4 kola.

Ridi to cip v telefonu a oneplus uvadim protoze ma 2 baterky a to bude fungovat lepe i pri 35W. Vyssi cislo na nabijecce je jako soudit moje finance podle uveroveho limitu.

Pokud nekdo chce vedet jak rychle se neco nabiji, pak potrebuje aspon testy s kontrolovanym povrchem a teplotou toho povrchu. Zbytek je tu pro lidi co hledaji data aby si utvrdili svoji existujici myslenku - to dneska najdu video o tom jak Samsung ukazuje ze zeme je placata.

Samsung se notoricky nabiji pomaleji nez ostatni a necekam zadne zlepseni od vydani obchodni generace a ne technologicke.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SMOKY: To jsem rád že to píšeš!

Podle mého je ten telefon mnohem teplejší v pouzdře ( ja ho teda nesundavam).Kdysi jsem to myslím psal někam na samsung manii nebo kam a bylo mi vysmano že to nemůže mít vliv. Ale logicky je odvod tepla složitější
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Afaik zásadní je teplota, při fast chargingu se telefon zahřívá víc. Ale je tam víc faktorů, třeba normální nabíjení v pouzdře klidně může telefon zahrat víc než fast charging bez pouzdra. Taky stačí položit telefon třeba na postel a hned se telefon výrazně hůř chladí.

Já mám nastavený omezení na 85% a přes Bixby routines večer a přes noc kdy nejčastěji nabíjím baterku vypnutej fast charging.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DRAGON: jasný no - spousta lidí to ani neví že to tam je...Já vlastně tím, že to má Samsung jako výrobce přímo implementováno v systému tak jsem to kdysi zaškrtl, ale jestli to k něčemu je jsem nikdy nezkoumal (ani nemám jak). Btw když potřebuju vyjímečně trochu víc (když vím že budu mimo a budu třeba víc natáčet) tak si taky dobíjím víc. Ale ne nějak často
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    No ja vubec 45 watove nenabijim, tak mne se to asi netyka, ja nabijim nejakou starou nabijeckou z S9 mobilu :) ale jede to na S21 Fast Charging a to mi staci, tak snad to bude ok. Jinak ja do 100% nabijim, to omezeni na 80% mam vypnuty celou dobu, co ten telefon mam (asi necely dva roky tipuju) a zivotnosti to nijak neublizilo, porad vydrzim dva dny bez nabijeni.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Btw já mám teda 45W nabíječku jen jednu (doma), v práci, rezervní atd mám klasickou 15W. Asi by bylo zajímavý kolikrát ve finále procentuelně nabíjím 45W. Skoro bych řekl, že ani ne 50% všech nabíjení...

Jinak tu 45W jsem koupil na cesty, kde to chceš ráno rychle nabít. V práci je mi jedno jak dlouho to tam leží
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DRAGON: jasný no, každopádně chybu jsem udělal já při tom "vypíchnutí" no - hlavně mi pak trvalo asi hodinu než mi to došlo, protože v hlavě jsem měl ten Note:))

DRAGON: je to složitější no viz. [TEKKIT @ Samsung Mobile]

Mně z toho vychází, že pokud používám na svou S21 originál nabíječku 45W a mám tam to omezení do 85%, tak by to mělo být ok. Daleko víc nakládají mrazy, horka a takový to přebíjení do 100 se mi zdá
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    OODOOW: :)) hele prej je v nějakejch dopravních podmínkách snad Smartwings že to nesmí na palubu:))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TEKKIT: ja tyhle clanky moc nectu, vzdycky si udelam tldr vycuc v tomhle klubu, vy vzdycky vypichnete to dulezity ;)

TEKKIT: a jde opravdu jen o teplotu pri nabijeni nebo se ta baterie nici i necim jinym? Ja doposud porad okolo sebe slychavam ze fast charging nici baterie atd. Tak by me docela zajimalo, jestli je to pravda.

podle napr. tohoto clanku to vypada, ze rychlonabijeni nic neohrozuje, pokud si pohlidame teplotu.
    Is Fast Charging Your Smartphone Bad for Its Battery?
    https://www.howtogeek.com/786516/is-fast-charging-your-smartphone-bad-for-its-battery/
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    TEKKIT:
    Myslím, že má samsung pořád ještě trauma jak mu vybuchoval Note tuším 7. Takže s tím nabíjením přidává hodně opatrně, bude to chtít ještě pár let.. :))
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Ale aby v nabíječkách nezmizela pointa. Nejde mi o "marketing up to". Jde mi o mezigenerační posun. Pokud si najdete čas a ty články si OPRAVDU PŘEČTETE, tak to zatím vypadá, že S22 = S23 (a upřímně i tak trochu S21)

P.S. Nemluvim o modelech Ultra, tak se zjevně vrhá všechna invence
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MCKIDNEY: ano, v tom článku (který evidentně nikdo před puštěním se do polemiky nečetl) se píše že nějaký Oneplus T už umí 125W). Je tam i baterii:

Dle jeho mínění (ICE UNIVERSE) je to pochopitelně málo. Mnozí uživatelé mu oponují tvrzením, že čím větší výkon nabíjení, tím snáze se baterie v telefonu přehřívá, a zároveň se rychleji zkracuje její životnost. Ice Universe proto provedl zátěžový test, kde měřil teplotu po nabíjení na iQOO 10 Pro a na Galaxy S22. Čínský telefon se nabíjel výkonem 200 W, a jakmile dosáhl 100 %, měl pouze o 2° C vyšší teplotu než S22.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MCKIDNEY:

Recenze Honor 50 – Na vlně 5G a Google služeb | mobilenet.cz
    https://mobilenet.cz/clanky/recenze-honor-50-na-vlne-5g-a-google-sluzeb-44919

TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    DRAGON: no, místo na GSM areny sis měl přečíst ten článek, jinak bys na ten překlep nenaskočil:))

(jedná se samozřejmě o Note10+ a ne S10+, jak jsem psal furt o eskách tak se mi tam chybička vloudila:/) Nic to nemění na tom, že je to model z roku 2019...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Dela to i neco jineho nez Wazzup?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NEVILL: ja to mam ale vypnuté, nechapu..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DRAGON: Opakované notifikace jsou v Nastavení, oznámení, rozšířené nastavení a tam vypneš připomenutí oznámení. To druhé bohužel nevím.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Haha S10e nedava poradne ani 35W :)

Jinak 66W bude nejaky honor crap. Telefony co zvladaji 55W dele nez par minut jsou 2 clankove - jako napriklad T od oneplus.

Pise se rok 2022 a marketing "up to" stale funguje :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TEKKIT: sem si rikal, ze to neni pravda, mel sem s10 a45W fakt nepodporovala... viz

Samsung Galaxy S10+ - Full phone specifications
    https://gsmarena.com/samsung_galaxy_s10+-9535.php

nebo na arene kecaj, coz se teda ale moc casto nedeje rekl bych ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam