• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Jejich kabely kupuji teda jako oem Vention. Hlavne ty magneticke pro kazdeho kdo nema wireless charging nebo ma micro-usb je to povinnost.

Spokojenost s obojim, nabijecku mame taky, ale tu velkou s PD a USB-A. Prilozis nalepovaci cable organizer a idealni pro nekoho kdo pracuje na sebe a prejzdi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Od AlzaPower mam moc rad kabely, treba ty jejich nove HDMI 2.1. Ale sokovalo me, jake stiznosti jsou na Alza GaN USB-C nabijecky. Doufam, ze to vychytaji, tohle je normalne ostuda.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    MCKIDNEY: Je to možný, já chtěl původně anker ale to nešlo nikde sehnat. Tak jsem se orientoval podle recenzí na alze a tak. :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Asi bych na to vsadil leda obed, ale myslim ze Baseus a Fixed je stejna tovarna :)
    Jako Vention a AlzaPower :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Bezdrat predevsim, ale kabel hreje taky, ale pokud mas plochy stul a nic nedelas tak to neuvidis. Poloz to v nabijecce na povleceni nejakeho polstare a uvidis jak telefon neni zrovna chytry v tom jak udrzet nabijeni a prehravani filmu soucasne. Technicky jim v tom nic nebrani, jenom je to otazka R&D.

Specialne treba rok po koupi, pro nekoho jako ty to moc neznamena ty uz budes na S23U :)
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Nabíječku jsem po dlouhém vybírání koupil nakonec tuhle https://www.datart.cz/nabijecka-do-site-fixed-gan-usb-2x-usb-c-pd-65w-bila-fixcg65-2cu-wh.html
    Spolehlivě mi už nějakou dobu nabíjí laptop, mobil i bezdrátovou nabíječku, teď jsem ji půjčil přítelkyni na nabití jejího Mac Book Pro, když si zapomněla nabíječku v práci. Takže funguje skvěle, je malá a lehká. Na cesty stačí jedna na všechna zařízení.

Cenově trochu míň než ta co odkazoval LAUNCHER, takže jako jo, ta Samsung je cenově přemrštěná ale zase ne o tolik, abych byl důvod se nad tím nějak zvlášť pozastavovat.
    Baseus jsem taky zvažoval, ale odradily mě recenze, že to nějak vrčí a tak. Nepotřebuju aby se mi to doma jednou vznítilo. :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Ten tablet si neumi vzit ani 50W. Ale pro laptop nic moc.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: U bezdratu nebo u dratu? S22U u dratu mi to prijde OK (YMMV), u bezdratu se to hreje. Hrejici bezdrat pochopim.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: No tak to by jsi byl velmi nestastny v USA, kde z 65W nabijecky muzes dostat klidne jenom 50W :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    LAUNCHER: Nemuzu komentovat S22U, ale S20,S21 se prehrivaji a zaslouzili by si trosku extra pece. Ne za kazdou cenu rychlejsi nabijeni, spis lepsi.

Napriklad tohle me delaji i jejich hdoinky: ASACHI
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MCKIDNEY: Ja umim zaridit situaci, kdy v ceske zasuvce se zapojenym 65W Samsung USB-C adapterem Tab S8 Ultra stale jeste vybijim. Ale nejsem teda bezny uzivatel. A dost mozna nejsem ani pricetny uzivatel :-))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jeste me napada. Ja jsem posledni kdo bude kritizovat pristup, ze vic je vic. Excess v elektronice me proste bavi. Ale ruku na srdce. Fakt vam prijde nabijeni na treba S22U pomale? Jakoze nemate ani tech 15 min na +30%, nebo kolik?
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jedna z vyhod silnejsi nabijecky co stoji za zminku je cestovani. Pokud vas tablet orpavdu potrebuje 45W a vy cestujete do zemi s mene jak 200V AC - poridte si GaN 65W, jinak riskujete ze se vam pri pouzivani notebooku vybije :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TEKKIT: Technicky je to resene nasledovne:

* Xiaomi, Huawei atp do toho daji dve baterie, ~ zdvojnasobi si tim max watty.

* Samsung usetri par mm mista protoze tam da jednu baterii. A do usetreneho mista dal ❤️stylus❤️. Tohle kolo tedy za me urcite tym Samsung.

Pekne prosim a smutne koukam, pristi Fold s integrovanym stylusem. Dneska jsem Fold zase potreboval a misto toho jsem se musel vmacknout do maleho displaye na Ultra. Not cool. Jestli si ten Fold 4 jeste nakonec koupim, nebude to uplne prekvapeni. Zdravim spokojene majitele.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TEKKIT: Obecne silnejsi nabijecka ma vyhody, ale nic kvuli cemu by jsme to resili. Kupujes dneska predevsim pro integraci zarizeni na doma ci na cesty.

Jinak vysvetleni:
    USB-PD je stary standard co umoznuje dodat proud pri konkretnim napeti az do 125W. Pro klasicke USB-A jsi omezen napetim 5V a tedy i kdyz vse dobre dopadne 15W.

Tyto nabijecky maji v sobe extra protokol co umoznuje obejit PD (aka quick charge) a do zarizeni poslat vetsi napeti - stejny proud a vetsi napeti znamena vice W na obalu :)

Tahle nabijecka obsahuje vzacne kovy a krome toho honoru vse ostatni nabije sotva na 15W. Vyrobce tak dotuje nabijecku, aby si vytvoril unikatni pozici na trhu. Pro ostatni zarizeni je to nabijecka za 150,- co jich mam plny suplik.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LAUNCHER: jasny, to nebyl hate na tebe, neboj :) ale jsme v klubu Samsung. Tak sem si vylil srdicko, s cim me nasrali mega nedavno = a to je cena prislusenstvi. klavesnice k tabletu 9 tisic, nabijeci adapter 1600.. no ty vole, kde to sme.... sorry
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MCKIDNEY: Ještě mi vysvětli pls...pokud bys měl USB -c PD 65w nabíječku, ale mobil umí max 45w tak stejně nepomůže a pojede to 45w ne?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MCKIDNEY: Jo takhle:)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TEKKIT: No ja rikam na co reaguje :) Je to odstrasujici priklad toho co se stane.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: Cili mi přišlo divný že v roce 2023 vyjde vlajka za 25k co bude umět max 45w
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam