Když už se tu řeší ten Fold, tak na mě dnes vyskočilo tohle video:
https://m.zive.cz/clanky/tyden-zive-jak-se-zije-s-ohebnymi-telefony-male-i-velke-skladacky-proc-je-chcete-proc-je-mit-nemusite/sc-3-a-218660/Zminujou tam třeba ten poškrábanej display (fólii) od pouzdra a to i od originálního. A samozřejmě další věci a taky spoustu věcí ne, protože každej má jiný preference. V každý klasický recenzi vychválej, jak je skvělý, že si na půlku displaye dáš YouTube a na druhy půlce řešís emaily nebo že za ty prachy by tam měli nacpat lepší foťák a větší baterku, ale to je zrovna mě úplně k nicemu. Foťák fotí krásně a baterka na současný poměry dostačuje (a překvapuje). Přitom to reálný dlouhodobý použití foldu je trochu flustrujici z úplně jinejch důvodu. Koupíš si telefon za 40-50k, smíříš se s váhou a velikostí a pak teprv zjistíš, že si jen tak nekoupíš pouzdro, kterým by sis to customizoval k subjektivní dokonalosti. Sedneš si do auta a zjistíš, že držák, kterej zvládal sloužit několik let, Folda nepobere ani velikosti, ani vahou. Tak vystřídáš pět různých typů, abys to pak stejně dával do držáku na kelímky. A třeba pouzdro jsem vyřešil tak, že jsem rozřezal origalni silikonový a nalepil tam stojanek za 70 Kč. Funguje to, ale......