• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: mno... ted sem to delal a nektery veci se neprenesly. Ale nebylo jich mnoho :) Jinak s tim pohnuli dost, driv to bylo zalostne a nic to neumelo. Ale to si proste samsung nemohl dovolit, prodavat premiovy veci a nemit zvladnuty migrace dat.
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    NAVARA: Na to jsi použil Samsung Switch nebo to je tovární feature?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Co mne potěšilo byla (samsung-samsung) migrace - základ vesměs bezpracný, některé apky rovnou přihlášené a spárované, u jiných (bankovnictví) to už je potřeba znovu, ale to neberu jako ten základ
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DRAGON: Na ten Fold musi clovek IMO mit usecase.
    Ja na mobilu z 80% traduju, 10% koukam youtube u skladani pradla a zbytek posloucham pisnicky s vyplym mobilem/telefonuju.

Nicmene pomer stran problem neni. Nenasel jsem zatim aplikaci, ktera by to nepodporovala, anebo s tim mela jakykoliv problem.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: pixel 7a
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: co je prosim 7a?
    SATAI
    SATAI --- ---
    S23 ultra už jsem z úvah víceméně vyhodil.

Buď teď S23, nebo počkat na 7a :-/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a navic mi dosla jedna vec, kdyz sem porovnaval fotaky (kvuli tomu prechazim z s21, takze jsem fakt nekompromisni): fold nema laser autofocus. Ten focus mechanism na ultre je kurevsky popiči (pardon my french). Rychlejší než na dslr v jakychkoliv svetelnych podminkach. Tohle byla vec, která to rozhodla.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ASACHI: Ten sem tam řešil včera taky a prostě mi vyšlo, že nejsem cilovka, nejde mi si na ten velkej display zvyknout :( a asi ani nikdy nebudu, dokud neudelaj nejakou rolovaci folii, kde bude to ratio displaye jiny (v lepsim pripade nastavitelné).
    navic když si dam plusy a minusy obou telefonů....

+ Fold:
    velikost displaye (ale nevyhovuje mi ratio)
    je to prukopnik

+ Ultra:
    vydrz baterie (s23U da v klidu tri dny kdyz na tom nehrajes hry, fokd da 2), velikost baterie
    mensi vaha
    kvalita displaye
    kvalita fotek
    cpu
    je to skladný ( prostě do kapsy to das uplne v klidu a nemas v ni pak bouli jak kdybys mel rakovinu varlat)
    pen
    cena. stoji me to v promo akci 16 tisic (vs 47999)
    nemusim nic otevírat, abych s tim mohl pracovat (ano fold ma taky vnejsi display, ale proste na nem delat nebudu, protoze chci delat na tom, co je urceny jako primarni)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Mno ja si tu s nim par dni hraju ... Telefon peknej, ale Fold 4 to neni teda.

Fotaky jsou skvely, ale ten display je fakt malickej >.>
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: ted sem to zkusil, skoro ve vsem mi prijde ze vede galaxy :)

mimochodem, byl sem se na ni podivat v Samsung Chodov storu, peknej telefon. Mne vlastne je jedno, jestli je to top fotak nebo druhej top fotak, ale co se mi libi, co to pak s fotkama dela, jak rychly to je, ten display je taky nadhernej, sviznost telefonu je neskutecna.. (jako ze rozdil oproti S21 je uplne wow efekt) a hlavne: podival se na nej a rekl, ze mi za nej nabidne 11 tisic. Upgrade promo kod daji taky, takze jediny co nedostanes jsou rewards body (ale to mi nevadi, mame v praci slevy na skoro vsechno ze samsung storu, takze tohle do budoucna neresim, S23 ale vyhodna neni, protoze promo akce), tudiz to asi vypada, ze si ji pujdu koupit :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: zkoušel jsi ten slepý test?

Už jsou i výsledky:

Blind Camera Comparison Results: iPhone and Pixel overcome Samsung's new Galaxy - PhoneArena
    https://www.phonearena.com/news/blind-camera-comparison-galaxy-s23-ultra-vs-iphone-14-pro-max-vs-pixel-7-pro_id145261
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: bohuzel tohle se jeste nejakou delsi dobu opravdu nestane, ona ma ta AI v detailech stale velke velke mezery, pokud ma zlepsovat stavajici kontent a ne vytvaret zcela novy :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    stejne za par let ti AI udela z tech mobilovek DSLR quality like fotky :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    No tak super a proc tedy se nepresuneme na ten bod, kdy problem neni v kamere.
    Nybrz se bavime o SW co vyhodnotil oblicej jako neco co se ma zlepsi a udelal z toho hnusnejsi vec, nez detaily za osobou. Pravdepodobne protoze algoritmus se ucil na mnohem horsich chipech od starsich inzenyru a nejde mu uplne pracovat s vetsim?

Na to si uz se vyplati stezovat si? :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    VYHULENY_UFO: Nebud labut, proste chce fotit casteji a v reakci na to co jeho bundles of joy delaji.

To prodava vic telefonu a cloud storage, nez potreba si zavolat taxi :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SATAI: Ke to od oka rozpoznane jako clovek a prekreslene. podle vybledlych barev okolo hlavy ocekavam ze se sw rozhodl pouzit jine ISO pro hlavu a pro zbytek. Je to trochu trapne, ale bez Google/Samsung uctu to ma verzi z tovarny. Pochybuji ze Alze se sere s tim, aby udelala init, OTA a pak reset zpet.

Nicmene rychlosti bych se asi nebal, to S23U ma v malicku :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: mam maleho kapesniho Sonika A6000 a nejake drobne (prvni z tehle rady, co sel pouzit na street foto, coz je vicemene to, co chci... jen ne na ulici ;-) )

Aleten mobil to proste vyhrava na tom, ze je po ruce prakticky vzdycky (a v ruce pohrichu casto)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: Jasny, rozumim :) co koupit nejake malinkate EVF s velkym snimacem? Ano, ma to oproti mobilu POUZE negativa, krome jedineho - kvalita.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: DSLR prima, ale nemam ho v pokazde kapse, kdyz jdu vencit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam