• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    SATAI
    SATAI --- ---
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ASACHI: K tomu se Samsung nedostane. Jak rikas pro bezpecnost to umel Windows Phone, protoze to nikdy neopustilo kontejner.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MCKIDNEY: to si schvalne prolezu google dev dokumentaci, pac todle mi prijde dost nebezpecny vuci Android kontejnerum (firemni profil)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nebo aspon jako LineageOS. Uz jsem v te fazi, ze bych radeji zapomnel co jde krasne udelat, nez doufal ze to nekdy dostaneme.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Google zalohovani resi jeste hur nez Apple. Nejhorsi na tom je, ze tento problem uz vyresilo Windows Phone 8 a kazda appka mela v zaloze i svoje data. (Opt-out a ne opt-in jako v iOS)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ASACHI: Ne google pouze zalohuje data ulozene verejne. Appky jako Samsung Switch jsou limitovane Androidem. Nicmene diky OneUI maji i pristup k vecem so normalne udrzuje Samsung Cloud.

Appky google dela tak, ze proste instaluje posledni verzi z AppStore a to dokonce i spatnou verzi a rozbiji pokud mas sideload skrze FDroid/Galaxy.

Samsung Switch to dokaze offline, ale funguje stejne jako Samsung Cloud + media + APK kde muze.

Jako treba synchronizace WiFi nastaveni do hodinek a pasku slo pouze pokud jsi mel Samsung Samsung.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Neni to tak, ze ty data transfery resi Google, kterej to drzi vse v Cloudu? Timpadem je uplne fuk z jaky znacky na jakou (dokud to je android) clovek prechazi?

Z hlediska security by mi nedavalo zadny smysl, aby samsung drzel na svym cloudu keychainy z android appek
    MISEC
    MISEC --- ---
    DRAGON: Nedavno som migroval z xiaomi na samsung a bez problemoc switch aplikacia preniesla vacsinu veci a nastaveni.

Za 16k je to nobrainer. Hned by som bral tiez :).
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    TRAGIKOMIX: to je tovarni feature - Samsung Switch. Nicmene Samsung Samsung ma vyhody protoze diky OneUI maji pristup k vecem co normalni appky nemaji.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TRAGIKOMIX: Nejspíše ten, když jsem zapnu tu 23, tak mi to nabídla a doinstaloval jsem to snadno v galaxy store toho starého.

DRAGON: Jo, ale jsou to drobnosti - překvapilo mne to příjemně :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Jinak S23 Ultra velka parada, sem zatim moc spokojenej, uz sem si ji donastavil a teda je to kus poradnyho hardware. A foti to neskutecne :)

ASACHI: jj, to rozhodne
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: mno... ted sem to delal a nektery veci se neprenesly. Ale nebylo jich mnoho :) Jinak s tim pohnuli dost, driv to bylo zalostne a nic to neumelo. Ale to si proste samsung nemohl dovolit, prodavat premiovy veci a nemit zvladnuty migrace dat.
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    NAVARA: Na to jsi použil Samsung Switch nebo to je tovární feature?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Co mne potěšilo byla (samsung-samsung) migrace - základ vesměs bezpracný, některé apky rovnou přihlášené a spárované, u jiných (bankovnictví) to už je potřeba znovu, ale to neberu jako ten základ
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DRAGON: Na ten Fold musi clovek IMO mit usecase.
    Ja na mobilu z 80% traduju, 10% koukam youtube u skladani pradla a zbytek posloucham pisnicky s vyplym mobilem/telefonuju.

Nicmene pomer stran problem neni. Nenasel jsem zatim aplikaci, ktera by to nepodporovala, anebo s tim mela jakykoliv problem.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: pixel 7a
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: co je prosim 7a?
    SATAI
    SATAI --- ---
    S23 ultra už jsem z úvah víceméně vyhodil.

Buď teď S23, nebo počkat na 7a :-/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a navic mi dosla jedna vec, kdyz sem porovnaval fotaky (kvuli tomu prechazim z s21, takze jsem fakt nekompromisni): fold nema laser autofocus. Ten focus mechanism na ultre je kurevsky popiči (pardon my french). Rychlejší než na dslr v jakychkoliv svetelnych podminkach. Tohle byla vec, která to rozhodla.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ASACHI: Ten sem tam řešil včera taky a prostě mi vyšlo, že nejsem cilovka, nejde mi si na ten velkej display zvyknout :( a asi ani nikdy nebudu, dokud neudelaj nejakou rolovaci folii, kde bude to ratio displaye jiny (v lepsim pripade nastavitelné).
    navic když si dam plusy a minusy obou telefonů....

+ Fold:
    velikost displaye (ale nevyhovuje mi ratio)
    je to prukopnik

+ Ultra:
    vydrz baterie (s23U da v klidu tri dny kdyz na tom nehrajes hry, fokd da 2), velikost baterie
    mensi vaha
    kvalita displaye
    kvalita fotek
    cpu
    je to skladný ( prostě do kapsy to das uplne v klidu a nemas v ni pak bouli jak kdybys mel rakovinu varlat)
    pen
    cena. stoji me to v promo akci 16 tisic (vs 47999)
    nemusim nic otevírat, abych s tim mohl pracovat (ano fold ma taky vnejsi display, ale proste na nem delat nebudu, protoze chci delat na tom, co je urceny jako primarni)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam