• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    XMEDA: jsem si ji musel otevrit - je to vona :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: To ti uprimne zavidim.

1) Ozobot nas nechytl vubec, kde primarni problem bude ten, ze tahle "robotika" nebavi ani mne, natoz abych pak namotivoval decka. I mam treba radsi Scratch/Scratch JR nez Lego Boost a musim se do programovani Lega premlouvat.

2) Compy mame bohuzel Windows only a to je utrpeni. Porad se to tech decek na neco pta / updates Windows, update nVidia driveru - coz je oproti Xboxu a Androidu otravilo proste. Ale jak rikam, casem jim to utnu a bude. Pri trose stesti maji pristi rok prijit Snapdragon X Elite s Windows, coz by melo byt always on a snad se to bude nejak rozumne udrzovat aktualni pres noc... jenze zase nevim co hry (u nas mmnt primarne Teardown a Minecraft), coz pro ta decka je ted dulezite proste, ani se nezlobim.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LAUNCHER: Moje deti teda (6 + 3) maj ted od leta kazdy svuj pocitac a nintendo odmitaj hrat uz.
    Tablety maj jen na doktory jak pises + obcas si doma nekam zalezou s nima a hrajou naky toca boca games.

Dcerka kazdopadne je uplne hyper motivovana a strasne moc veci se naucila. Ve skole chodi na programovani ozobotu a ma z toho celkem blast.
    Takze doufam, ze ji to vydrzi.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: LAUNCHER: Jinak teda abych byl uprimny, tak moji 6yo a 8yo pred pocitaci preferuji sve Xbox Series X. Coz me osobne velmi mrzi, z vice duvodu. S kamaradem jsme uzavreli pakt, ze nejpozdeji ve 4. tride nasim detem ty konzole sebereme bez ptani. Ac jsem zrovna ja jinak myslim velmi demokraticky tatinek. Ted jeste uznavam, ze je pocitac (oproti XSX) trosku slozity, aby si to sami udrzovali, ale pak nazdar bazar.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: Ucis orla letat :-) Oba maji, ale do kapsy se jim nevejde a v tomhle veku ani do batuzku :-) Na cekarnu u logopedicky, cekani v restauraci, do letadla, do auta atp je Ultra nebo tablet se stylusem vynikajici reseni.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LAUNCHER: Na to mam pro tip - kup detem pocitac.
    Moje deti od doby co maj kazdy pocitac, tak je tablet moc nebere :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ono spis z druhe strany - Najdi dneska 6yo decko, ktere si nechce cmarat na tabletu/telefonu. Alespon co v me socialni bubline vidim, at uz to jsou iPady, Xiaomi tablety atd... Ja jako dosplak teda na male uhlopricce telefonu tezko neco nakreslim, nepocitaje "nouzovy zapisnik" nebo ted "je mi zima na ruce, chci stylus", ale ty deti jsou celkove mensi 🙂
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ASACHI: No kamaradovi ted umrel ten vnejsi display u F5 . Prestal reagovat dotyk a zobrazoval nesmysly.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: Been there, done that. 6yo synkovi jsem na zkousku koupil Pixel 7. Na tom neni moc co zkazit ne, vsak stejne jen mobil pro decko? A jeste si pohraji s telefonem, ktery jsem dlouho nevidel a nachytrim se ohledne unikatnich features pro Pixely. Presne jak pises, cisty Android. Dlouha podpora se tez hodi, nebudu muset tak casto stridat telefony decek.

V praxi ouha - Vedel jsem ze to nema stylus, ale neuvedomil jsem si, ze pro meho kresliciho synka je to vlastne bez stylusu hrozne na houby. Timto se mu tu omlouvam, ze jsem mu proste nevzal bazarovou S22 Ultra nebo tak neco.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LAUNCHER: Ja bych sel cestou pure google device, pac maji porad unlocked bootloader = svihnul bych tam naky AOSP a neresil.
    Kdyby iphone umel 2 aplikace split screened, tak bych o nem uvazoval, pac ten convenience model a prodejnost zarizeni tam je celkem solidni.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: Ja Samsung nesnasim jako firmu, jen to, ze nemaji globalni zaruku je u me skrta ze seznamu solidnich HW firem. Bohuzel, kdyz jsem si vyzkousel iPhone a zjistil, ze nechci na mobilu iOS, protoze to oproti Androidu neumi spoustu veci, ktere potrebuji a denne vyuzivam - tak nevidim alternativu.

S2X Ultra, Fold, SX Tab Ultra, Watch 5 Pro... vsechno to jsou vlastne bohuzel unikatni zarizeni bez alternativy. Nevim jak v Cine, CN trh nabizi ruzne zajimavosti co jinde nejsou, ale takto nejmene v EU a US.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LAUNCHER: mit 2 mobily je moje nocni mura, kdyz si vemu jak dlouho instaluju / zprovoznuju jeden.
    Jinak ten foldable display je proste shit z mnoha pohledu co se vydrze tyka.

Folda si IMO kupujes kvuli toho, ze mas tablet v kapse (ja to mam primarne na trading, teamsy a cteni lemmy, nic jinyho na tom prakticky nedelam na tom vnitrnim displayi)
    = hned jak vyjde tri-foldable, tak jdu do nej.

Jen teda pripoustim, ze kdyby samsung nedelal ty jejich vykupovy akce, tak jsem samsung davno opustil.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Jen bych si opet postezoval, ze Samsung Watch5 Pro neumi pracovat s 2 telefony. Neresim to. Ma to dve nevyhody: 1) Hodinky se hodne vybiji, protoze kdyz pres BT nevidi na "svuj" telefon, tak porad na hodinkach jede GSM radio, coz hodne zere baterii. 2) Pokud vam nekdo vola, tak po zvednuti hovoru na "nepripojenem" telefonu hodinky jeste cca 5 sekund zvoni.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: Hele nase Fold4 zatim dobre (ja + manzelka). Ale kamosovi se udelala na Fold4 cara pres ohyb vnitrniho displaye. Vyresili mu to v zaruce, ale uz to nechce / neveri tomu. Ja to vnimam trosku jako extremni technologii, ale nejspis i proste kvuli te extremnosti to chci. Ja jsem vlastne hrozny geek ☺️ A i me asi bavi mit na zimu na ven druhy telefon. Alespon mam zmenu.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LAUNCHER: mno ja nepocitam, ze ten mobil budu mit dele jak rok.
    Fold 4 mi po roce umrel a alza vracela cash = mam fold 5 a ten menim okamzite jak vyjde 6.

Jestli uz necemu neverim, tak tomu displayi uvnitr, ktery umrel behem vteriny v uplne nahodny cas (a moje zarizeni je kompletne v pristine condition, 0 abuse).
    Stejne jako neverim, ze pouzivani stylusu co delam ted na 5 tomu nepomuze do hrobu rychleji :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: Good point s tim pouzdrem od Spigena. Ale bohuzel - Nevim, jestli to teda neni uz vyreseno pro novejsi generaci, ale na Fold4 jsem Spigen pouzdra pro stylus zlomil dve a treti uz nekoupil 🙄 Prelomila se mi vzdy ta tenka strana na 2 displayovem kridle. Kvuli asymetrii (delsi ta strana se stylusem) to urcite neni pouzdro pro kazdeho, ale tento aspekt mi tez nevadil. YMMV.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LAUNCHER: S tim, ze Fold v zime venku jde pouzivat jen s vnejsim displayem bez stylusu je tak nejak smutny fakt.
    Co se tyka toho face / BT unlocku, tak tam rozdil mezi Ultra a Foldem neni (oba umi to stejne).

Jinak ja na Foldu mam todle pouzdro
    Spigen Tough Armor Black Samsung Galaxy Z Fold5 - Kryt na mobil | Alza.cz
    https://www.alza.cz/spigen-tough-armor-black-samsung-galaxy-z-fold5-d7851047.htm

A problem s nabijenim diky pozici stylusu neni.

Btw nikdy me asi nenapadlo pouzivat stylus venku v zime, mam kvuli toho touch friendly rukavice.
    Nicmene kdyz nad tim premyslim, tak mi to prijde jako skvely stylus usecase a sere me ted o to vice, ze Fold nema pouzitelny stylus vuci Ultra ... snad to konecne do 6tky udelaj normalne.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SATAI: Pokud mám rukavice:

* Fold: Žádná generace nemá stylus v těle, máš ho zvlášť. Tzn buď mít nejaký k tomu vhodný po kapsách, nebo mít stylus na oficiálním pouzdře. Pokud máš stylus na pouzdře, zlobí wireless charging, protože ten stylus je umístěný nad spirálou nabíjení. I pokud bys přes předchozí ten stylus měl, tak nefunguje na přední obrazovce, pouze na vnitřní. Otevření Foldu v rukavicích je složitější.

* Ultra: Vyndam z kapsy, telefon se odemkne přes BT (face unlock s čepicí u mě nic moc), vyndat stylus (nemusí jít v každých rukavicích ideálně, záleží i na tvaru případného pouzdra na telefonu), hotovo. Na vytočení čísla, přečtení emailu, vybrání si skladby, nebo mluvicí lekce v DuoLingo za mě dostačující. Taky je do zimy fajn, že to má větší baterii a celkově je ten telefon bytelnější, pokud ho upustíš v rukavicích na zem, nebo spadneš na kapsu s telefonem.

Mimo zimní podmínky za mě obráceně, silně preferuji tu úhlopříčku Folda. Ještě radši mám tablety, ale to prostě z povahy nemám všude sebou. YMMV.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LAUNCHER: kde je problém?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mám moc rád Foldy, ale jsou to bohužel jen letní telefony. Napadne sníh, Fold jde do šuplíku a jsem zpět u Ultry se stylusem. Jen se budu muset naučit, že sluchátka nandaváme ještě v interiéru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam