• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LAUNCHER: mno ja nepocitam, ze ten mobil budu mit dele jak rok.
    Fold 4 mi po roce umrel a alza vracela cash = mam fold 5 a ten menim okamzite jak vyjde 6.

Jestli uz necemu neverim, tak tomu displayi uvnitr, ktery umrel behem vteriny v uplne nahodny cas (a moje zarizeni je kompletne v pristine condition, 0 abuse).
    Stejne jako neverim, ze pouzivani stylusu co delam ted na 5 tomu nepomuze do hrobu rychleji :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: Good point s tim pouzdrem od Spigena. Ale bohuzel - Nevim, jestli to teda neni uz vyreseno pro novejsi generaci, ale na Fold4 jsem Spigen pouzdra pro stylus zlomil dve a treti uz nekoupil 🙄 Prelomila se mi vzdy ta tenka strana na 2 displayovem kridle. Kvuli asymetrii (delsi ta strana se stylusem) to urcite neni pouzdro pro kazdeho, ale tento aspekt mi tez nevadil. YMMV.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LAUNCHER: S tim, ze Fold v zime venku jde pouzivat jen s vnejsim displayem bez stylusu je tak nejak smutny fakt.
    Co se tyka toho face / BT unlocku, tak tam rozdil mezi Ultra a Foldem neni (oba umi to stejne).

Jinak ja na Foldu mam todle pouzdro
    Spigen Tough Armor Black Samsung Galaxy Z Fold5 - Kryt na mobil | Alza.cz
    https://www.alza.cz/spigen-tough-armor-black-samsung-galaxy-z-fold5-d7851047.htm

A problem s nabijenim diky pozici stylusu neni.

Btw nikdy me asi nenapadlo pouzivat stylus venku v zime, mam kvuli toho touch friendly rukavice.
    Nicmene kdyz nad tim premyslim, tak mi to prijde jako skvely stylus usecase a sere me ted o to vice, ze Fold nema pouzitelny stylus vuci Ultra ... snad to konecne do 6tky udelaj normalne.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SATAI: Pokud mám rukavice:

* Fold: Žádná generace nemá stylus v těle, máš ho zvlášť. Tzn buď mít nejaký k tomu vhodný po kapsách, nebo mít stylus na oficiálním pouzdře. Pokud máš stylus na pouzdře, zlobí wireless charging, protože ten stylus je umístěný nad spirálou nabíjení. I pokud bys přes předchozí ten stylus měl, tak nefunguje na přední obrazovce, pouze na vnitřní. Otevření Foldu v rukavicích je složitější.

* Ultra: Vyndam z kapsy, telefon se odemkne přes BT (face unlock s čepicí u mě nic moc), vyndat stylus (nemusí jít v každých rukavicích ideálně, záleží i na tvaru případného pouzdra na telefonu), hotovo. Na vytočení čísla, přečtení emailu, vybrání si skladby, nebo mluvicí lekce v DuoLingo za mě dostačující. Taky je do zimy fajn, že to má větší baterii a celkově je ten telefon bytelnější, pokud ho upustíš v rukavicích na zem, nebo spadneš na kapsu s telefonem.

Mimo zimní podmínky za mě obráceně, silně preferuji tu úhlopříčku Folda. Ještě radši mám tablety, ale to prostě z povahy nemám všude sebou. YMMV.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LAUNCHER: kde je problém?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mám moc rád Foldy, ale jsou to bohužel jen letní telefony. Napadne sníh, Fold jde do šuplíku a jsem zpět u Ultry se stylusem. Jen se budu muset naučit, že sluchátka nandaváme ještě v interiéru.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VAGABUND: to uprostred je Note4 Edge N915?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    HULIK: tak to je smutne
    HULIK
    HULIK --- ---
    XMEDA: Samsung S6, takže už dávno ne :-(
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Ktery posledni Samsung s nejposlednejsi verzi Androidu jeste mel IRport?
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    DRAGON: nekupuju za svy, jeden z cumpany benefitu..vetsinou pak poustim puvodni dolu dal pyramidou ;)
    nasel jsem tri nouty, ktery mi zustaly :)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    VAGABUND: ty mas S22 Ultra a premyslis o tom ze bys koupil novy telefon? Muzu vedet duvod, prosim? Ten telefon je i dnes spickovej, s mega vykonem :) diky
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EXCITE: Dá se vyměnit, zrovna u MP jsem ji nechával měnit, třeba ještě mají skladem :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    VAGABUND: S10e. Asi bych si ho dál nechal,ale baterka odchází..
    SATAI
    SATAI --- ---
    VAGABUND: nebo bude mít základní S24 Exynos a pak zase bude S23 levnější ;-)
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    EXCITE: z ceho prechazis? mam s22u a prave si rikam, ze uz to vydrzim do jara na dalsi model, ted ten skok zas nebyl takovej zasadni
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EXCITE: Mám od nich a funguje, nebyl problém (několikrát) vyměnit nefunkční sklo (také od nich), než se našlo funkční (levnější a rozdíl vrátili)
    SATAI
    SATAI --- ---
    EXCITE: osobně ok, kolega ok. Jen mne iritují jejich reklamy.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Asi koupím S23, v Mobil pohotovosti mají slušné slevy.. máte někdo zkušenost s tímhle podnikem?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Upgrade z Tab S8 Ultra na Tab S9 Ultra. Výborné je nové ochranné pouzdro, už není problém to postavit do 90°, viz fotka - takto to drží kvůli váze toho stojánku. Dále je super, že je to nově vodě odolné, tzn smí to s vámi do vany. Sklo je pořád zastaralé GG5, což je průšvih, zvlášť u této úhlopříčky. Další velký průšvih je tvarová nekompatibilita mezi S9U a S8U, tzn RIP příslušenství mnoha lidí.

Primární důvod upgrade byla potřeba většího tabletu pro mladšího 6yo syna, který tímto přešel z 10" na teď mnou "vyřazený" 14" S8U - kreslení, abeceda, Scratch Junior / Lego, YouTube, Minecraft s Xbox controllerem na cestách.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam