• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SATAI: Myslím že pro ČR má S24 Exynos. Kupoval jsem přímo od Samsungu z jejich e-shopu.
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    NEVILL: taky prechod z s22 (ultra teda) za mne zatim pecka, ze se zbavili tech zahnutejch hran displeje - sem zvyklej na s-pen uz leta a bylo to max neprakticky, u kraje dycky sjizdelo..(edge bylo fajn u tech starsich, kdys tam mel tu app listu, pak to imo ztratilo vyznam, krome nesmysl flexu)
    a ten titan tomu proste slusi :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    NEVILL: (S)exy nebo Qualcomm?

Uvažuju o něm, pokud půjde udat S23 Ultra a u malého vyjde v testech baterka 🔋 OK.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Ale měl jsem pocit že to budou posílat až 31. ledna. Ne že bych se zlobil, samozřejmě... :⁠-⁠)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SATAI: Malej
    SATAI
    SATAI --- ---
    NEVILL: malej nebo Ultra?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VAGABUND: U mě taky, teda vlastně už včera, ale DPD mi to nechalo v Alza boxu a dostal jsem se k vyzvednutí až dnes. Zrovna instaluju. Musím říct že S24 má oproti S22 takovej docela premium dojem.
    SATAI
    SATAI --- ---
    Nezkoušel jste někdo, zda funguje ten výkup+bonus se starším telefonem z ciziny/šedivým?
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    btw vlastovka prave sedla do hnizda :)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    VAGABUND: ha! diky moc moc moc ;)
    VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    DRAGON: a kdyz v teh "spacebar row" dlouze podrzis to tlacitko, kde mas "ozub - settings" - nenabidne ti to alternativ?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VAGABUND: tohle sem nasel, ale bohuzel, nevim proc, zrovna ta carka je neaktivni a nejde zapnout :(

VAGABUND
    VAGABUND --- ---
    DRAGON: hele mam ji tam - imo toto (nast.klavesnice - layout)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    v rámci naučení se s nativními appkami Samsungu jsem zkusil přejít z gboardu na samsung keyboard, bohužel ale no go pro mě je, abych vlevo (oznacene misto) nemel znak "," (carka), tusi prosim nekdo, jestli se da samsung keyboard nejak nastavit, abych misto klavesy "settings" dal carku? nemuzu to v menu najit.
    dekuju

SATAI
    SATAI --- ---
    ASACHI: já zas nevěřím, že bys věděl, o čem mluvíš, no ;-)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SATAI: On device implementace je tam ciste a jen kvuli rychlosti a usetreni za cloudovy sluzby (plus nechces resit veci typu latence behem hovoru).
    Neverim tomu, ze to nesebere ta data a neposle do cloudu nasledne se samplama tvyho hovoru apod.

Btw ze vsech mobilu vymizela moznost nahrat si hovor kvuli legislativy. Tedkom se tu zpatky objevi transcripty hovoru, tak jsem zvedavy kolik casu tomu evropsti regulatori daji.
    SATAI
    SATAI --- ---
    ASACHI: To posilani jde vypnout. Cast veci prestane fungovat a cast se presnune (v horsi variante?) na device

(a zrovna iPhone bude prave mirit smerem on device taky, zrovna tohle mi prijde jako nej duvod o nem uvazovat)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Me teda prijde trochu skoda, ze nejdrive Samsung pushoval svoje mobily jako secured korporatni platformu s DEX a nativni implementaci Microsoft sluzeb (vse se uklada na OneDrive, vetsina mobilu jsou MS Teams certified apod.) a tedkom najednou z toho udelali iPhone 2.0, kterej bude posilat moje data do cloudu a jeste jako bonus to nebude pouzivat ChatGPT, ale naky jiny podivny implementace.

Skvely no ...

Zacinam doufat, ze otevreny bootloadery budou zase realitou.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: (pisu to nerad, silne preferuji konkurencni prostredi)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Omlouvam se ze se opakuji, ale Samsung nema top foundry. I kdyby byl navrh Exynosu svaty (neni), pokud se bude vyrabet v Samsung foundry a nikoliv v TSMC, tak nema sanci rozdil smazat. Proto mi vzdycky ta ocekavani, ze pristi Exynos uz urcite smaze rozdil, nebo dokonce ze prekona neco z TMSC, prijdou jako usmevna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam