• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    SATAI
    SATAI --- ---
    ASACHI: To posilani jde vypnout. Cast veci prestane fungovat a cast se presnune (v horsi variante?) na device

(a zrovna iPhone bude prave mirit smerem on device taky, zrovna tohle mi prijde jako nej duvod o nem uvazovat)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Me teda prijde trochu skoda, ze nejdrive Samsung pushoval svoje mobily jako secured korporatni platformu s DEX a nativni implementaci Microsoft sluzeb (vse se uklada na OneDrive, vetsina mobilu jsou MS Teams certified apod.) a tedkom najednou z toho udelali iPhone 2.0, kterej bude posilat moje data do cloudu a jeste jako bonus to nebude pouzivat ChatGPT, ale naky jiny podivny implementace.

Skvely no ...

Zacinam doufat, ze otevreny bootloadery budou zase realitou.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: (pisu to nerad, silne preferuji konkurencni prostredi)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SMOKY: Omlouvam se ze se opakuji, ale Samsung nema top foundry. I kdyby byl navrh Exynosu svaty (neni), pokud se bude vyrabet v Samsung foundry a nikoliv v TSMC, tak nema sanci rozdil smazat. Proto mi vzdycky ta ocekavani, ze pristi Exynos uz urcite smaze rozdil, nebo dokonce ze prekona neco z TMSC, prijdou jako usmevna.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: aha, ok, to sem netusil, dik
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: Ten ale ma Ultru, ta ma Snapdragon i u nas . S24 a S24+ maji u nas Exynos
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: samozřejmě vychazim z toho, co popisuje mrwhosboss v tom videu
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: u Exynu uverim, az uvidim...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: Nektery ty AI funkce pouzivaji cloud, a ne HW telefonu, tak pocitam, ze asi ty .

Lokálně (On Device AI):

překlad hovorů v reálném čase
    překlad příchozích a odchozích zpráv (SMS i aplikace třetích stran)
    přizpůsobení tónu konverzace (Samsung klávesnice)
    přepis hlasu do textu (Samsung Notes)
    stručné shrnutí zobrazení webové stránky (Samsung internet)
    návrhy úprav fotografií

Na cloudu:

Circle to Search with Google
    navrhované odpovědi v Google zprávách, změna stylů konverzace
    okamžité překlady (ale volitelně lze přenastavit na zařízení)
    strukturování poznámek a tvorba jejich obálek
    okamžité překlady přepisu hlasu do textu (Samsung Notes, volitelně na zařízení)
    generování rychlých shrnutí konverzací
    nejdůležitější body z textu zobrazeného na webové stránce
    tvorba vlastních tapet
    generativní úpravy fotografií
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: Pockejme si na testy, Exynos zatim byl vzdycky o dost pozadu za Snapdragonem (vykon, vydrz baterie, kvalita fotek) . Jestli do S23 daji stejny AI fuknce jako ma S24, nevidim duvod proc nekoupit S23 (pocitam , ze to bude duvod, proc tam vsechny AI fukce nedaji )
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: to nedaji urcite, protoze ry ma udajne s24 na AI nejaky specialni chip. Ale potesujici zprava s tim ze chteji tu AI taky implementovat do s23, na to se tesim :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: a duvod? ten telefon vydrzi na baterii vic, ma lepsi display ma lepsi funkce, ma lepsi power management tak proc je to krok zpet?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    NEVILL: Spíš bych počkal jaký ty AI funkce dají na S23. Exinos je za mně spíš krok zpět.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SMOKY: Mně to smysl dává, o trochu lepší hardware a na to AI jsem zvědavý. Mám S24 objednaný a S22 si nechám jako rezervu.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    btw S23 dostane nejaky AI funkce taky
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: kazdej ma holt jinej use case, ja nedelam na mobilu produktivni veci
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ale jestli mas telefon jenom na volani, pak koncim tuhle zbytecnou debatu, ztrata casu :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: no nejses moc daleko a to dokonce i treba tak, ze mu reknes co ma rict a on treba zavola do nemecka v nemcine, nebude to imho trvat moc dlouho...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: se nedivim, kdyz to doted byl takovej vopruz :D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    az ta AI bude umet za mne vyrizovat telefonaty, tak to beru :D
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: ok, zmenim to na pro mne nedava smysl, tyhle veci na mobilu vubec nedelam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam