• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ty jo, ted sem si všiml, že s24u nemá nalepenou fólii z továrny O.o
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ja mozna budu muset prejit, sensor me umira a Tizen deaktivuji za rok. (Tvrdi ze bude porad fungovat, ale tohle jsem uz zazil 2x a po upgrade Samsung Health prestane fungovat).
    ADAM
    ADAM --- ---
    Koncem srpna se očekává oznámení nových garminu. Třeba tam bude něco nového s lte...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SATAI: Nevim jestli se tomu da verit, ale tenhle Redditor tvrdi, ze:

"... since new processor is pure heaven. Im experiencing 0 lag or system freezes with it".

Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/GalaxyWatch/comments/1e04030/comment/lck4eiw/?
    SATAI
    SATAI --- ---
    LAUNCHER:

No papírově to je trhač asfaltu, A78 je obstojný i pro mobil...

Ale nějak mám pocit, že stejně nakonec objednám Forerunner 165 a prostě budu mít na osamělé běhy druhé hodinky s LTE :-/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Objednane Watch7 44mm LTE.

No jsem zvedavy, o kolik pomuze papirove vyrazne rychlejsi SoC s temi ukrutnymi lagy ve WearOS: 1* Cortex A78 + 4* Cotex A55

"... Exynos W1000 is first chip made using Samsung Foundry's second-gen 3nm process. Samsung has already showcased the first chip made using its new 3nm process. It is the Exynos W1000, which has a five-core CPU (one Cortex-A78 CPU core and four Cortex-A55 CPU cores) and the Mali-G68 MP2 GPU ..."

Pro srovnani Watch6 (a Watch 5 skoro totez): 2* Cortex A55

"Exynos W930 is equipped with the Arm Cortex-A55 dual-core CPU, boosting CPU speed to 1.4GHz for an 18% jump over our last generation processor."
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Aha, uz to chapu. Rozdil je ve Tve vete: "našel podkcast - Easy German Podcast: Learn German with native speakers". Tzn nenasel jsi tato videa, nasel jsi nejaka jina audia u kterych si (nedelaji vzdy) dal autor tu praci, ze k nim udelal podcast verzi a dal na svuj podcast kanal.

Jenze cokoliv co nema podcast verzi, pak nejmene na me YT music vypada takto a nehraje to (zasedle a vykrik). Jak v prohlizeci na webu https://music.youtube.com/ , tak v app na hodinkach 🙄 Podcasty jako takove mi funguji. Vtipne k tomu je to, ze na Apple Watch pustis libovolne video proste z Tveho obyc playlistu na YT, proste protoze muzou na YT, nemusi tam chodit pres YT music.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Zkusim to teda jeste jednou, thx, jsi zlaty. Mozna jsem je nemel stazena... netusim.
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER:
    LAUNCHER: Já tedy hodinky bez mobilu prakticky nepoužívám, ale zkusil jsem.
    Tak to asi jde, dal jsem vám 30 minut svého života :-D
    Na YT music v mobilu jsem si našel podkcast - Easy German Podcast: Learn German with native speakers
    Vybral jsem si epizodu a dal si ji do vytvořeného playlistu.
    Daný playlist jsem si našel v aplikaci YT music na hodinkách a dal ho stáhnout do hodinek.
    Odpojil jsem hodinky od mobilu /vypnul BT, nemam LTE)
    A pustil na hodinkách app YT music vybral playlist a epizodu a dal play, voala hraje to :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SATAI: Jednak. Druhak pokud je v tom playlistu libovolne video, tak je u me zasedle a preskoci mi ho to, tzn nespusti se ani jako audio verze tehoz...
    SATAI
    SATAI --- ---
    HULIK: a funguje ti ta YT music nějak rozumně? Trvá mi desítky vteřin, než se natáhnou playlisty
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Garmin Forerunner podporuji LTE pro potreby behani jestli se nepletu.

LAUNCHER: tady se asi budes muset smirit s tim, ze youtube music / spotify je jedina by design cesta legalni.

Jinak teda ja jsem taky frustrovanej poslednim predstavenim skladacek. Potrebuju vymenit Fold 5 (pac meho uzivani to zarizeni dele jak 1 rok nema sanci dat) a proste nemam za co. Penize za Fold 6 Samsungu proste nedam, kdyz je to ten stejnej telefon jako Fold 5
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: HULIK: SATAI: Jinak hosi dekuji za feedback a omlouvam se za ten ton kterym to pisu, ze to nemuzete vy, za to moje muze frustrace z WearOS.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Jak pls pustit tohle na tech pitomejch WearOS hodinkach? Ptam se, treba to fakt nejak jde. Ne pls z web prohlizece, to je peklo to naklikat.

Namatkou - uplne mi staci z toho jen audio do sluchatek. Jestli k tomu pobezi video na displayi nebo nepobezi pro me nevadi, tak i tak.

Foreigners Try Weird German Snacks
    https://www.youtube.com/watch?v=36Sn44fCmKg

UK Elections: Starting Over || Peter Zeihan
    https://www.youtube.com/watch?v=-e2R6XBHuQQ
    SATAI
    SATAI --- ---
    LAUNCHER: asi objednám Ultras. Mám 4classic a vadí mi relativně mizerná přesnost měření a malá výdrž, obojí by Ultra měla dost zlepšit. Ještě okoukám Garminy, ale tipnu si, že prostě vyhraje LTE, ať nemusím běhat v noci s 4Classic + Garmin, kdybych si musel volat o pomoc.
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Ahoj, já mám Watch4.
    Podcasty nepoužívám takže nevím, ale co se týče hudby tak používám youtube music a ty apku mají, pokud ti jde jen o zvuk. Co jsem tak rychle našel na netu tak by podcasty v YT music měli fungovat.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ASACHI: Viz treti radka meho postu, potrebuji jen a pouze hodinky co umi nouzove telefonovat. Jestli dobre chapu, tak ty VENU nemaji verzi s telefonem.

Jinak obrovskej souhlas, laggy mess jak pises, pro moje ucely extremne neprakticky kulatej display, zadna appka protoze neni zpusob jak kvuli malinkymu (chapu, hodinky) a zaroven kulatymu display (proc, proc, proc?) jak na to udelat pricetny GUI, nebo jak do spodni casti dostat pricetne nouzove mini klavesnici.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LAUNCHER: Ja mam predchozi generaci.
    Pro verzi beru jako vtip a nechapu kdo si to koupi. Neexistuje tam jedina pridana hodnota vuci "normalni" verzi. Teda .. krome baterky, ale pokud behas dele jak 5 hodin, tak nebehas s androidem, ale Garminem.

Overall je nova generace to stejny co stara, uplne stejne jako Fold 5 vs Fold 6.
    Ja osobne si nove Samsung hodinky / jakekoliv jine hodinky s Android wear uz nekoupim.
    Rikam to jako clovek, ktery nosi Android wear od prvniho dne existence Android wear. Ten system se realne nezmenil za tech X let a uz me to nebavi ten laggy mess podporovat dal.

TL; DR kup si Garmin VENU
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ted mam Watch 5 Pro a touzim po upgrade. Moje dosavadni zkusenost je takova, ze ac pro me ucely W5Pro asi nej hodinky, tak jsou objektivne hrozive nedodelane, maloco funguje oproti nejlevnejsimu telefonu.

Napr. protoze to treba nema ani blbkou appku na YT, tak neni jak na tom pri behani do sluchatek pustit oblibene podcasty a videa co mam rad na YT. Vtipny je, ze YT patri Google, WearOS patri Google... ale WearOS neumi a Apple Watch umi. Nejvic mi vadi ten kulatej display, vsechno se mi na tom hrozne spatne dela.

Ale chci mit druhy backup "telefon", uz jen protoze bez telefonu se mi spatne odemyka dum, auto. Nebo na to behani (bez telefonu).

Protoze chci co nejvetsi display, tak me prekvapilo, ze ty vetsi ne-Ultra maji stejnou uhlopricku jako Ultra. Strasne me mrzi, ze alespon ta Ultra nema ctvercovy display, ale IMHO nejspis neni ready GUI u Wear OS.

Pls nazory/rady ohledne prichazejicich Watch7 vs Watch7 Ultra? Co pripadne vnimate jako mensi zlo? Jestli tu teda vubec nekdo dalsi WearOS pouziva...

https://www.alza.cz/sport/samsung-galaxy-watch7-44mm-zelene-d12403988.htm

https://www.alza.cz/sport/samsung-galaxy-watch-ultra-stribrny-titan-d12403987.htm

DWAY
    DWAY --- ---
    vyuzijiu pojistky domacnosti a necham to opravit, ale muze jim to trvat tak sem si rikal, ze je idealni cas poridit novy a tento odlozit jako nahradni. Pripadne prodat, ale kryt je dost podreny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam