• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Kupuji S21/S22 pokud by se nekdo zbavoval nez to koupim v MP.cz
    Shanim na pujceni WearOS watch (Idealne 5tku) - zadne plavani nebo tak, ale potrebuji rychle srovnat data merena s Tizen a kalibrovanym pristrojem.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SATAI: Nevím, nepoužívám. Všechno co potřebuji často mám buď jako ikonku na watch face, nebo HW tlačítko.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LAUNCHER: jak funguje ta nemechanická luneta? Já teď na Firerunnerech pořád jezdím dokola po lunetě místo mačkání čudlů ;-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Jinak s GWU jsem se presunul na reddit, je to niche produkt, takze jenom CZ-only to nema moc smysl resit. Kdyby nekoho zajimalo, tak jsem se rozepsal a udelal par fotek tady:

Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/GalaxyWatch/comments/1e40gbe/the_ultra_arrived_and_i_love_it_so_far/
    SATAI
    SATAI --- ---
    The Galaxy Watch Ultra (mostly) lives up to Samsung's lofty fitness promises | Android Central
    https://www.androidcentral.com/wearables/samsung-galaxy-watch-ultra-fitness-test
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Ahoj zkus Locus map, jako outdoor mapy.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Co mi chybi ke spokojenosti - Krome tvaru displeye jsou to vlastne uz jen nedokonalosti v apps:

* Ctvercovy display (napr. pro ucely mini-klavesnice)
    * Dobra outdoor mapa, neco jako mapy.cz na mobilu (jsou ruzne alternativy, treba Somyac, ale nenasel jsem nic kde bych byl uplne spokojeny, budu moc rad za tipy)
    * Google Home - chybi video feed z kamer doma
    * Google Keep - chybi nacrtky, tzn potrebuji nejen textove poznamky
    * Nenasel jsem Google Photos pro WearOS, mam tam nektere "poznamky" na ktere obcas potrebuji mrknout
    * YT music - aby se hudba dala nouzove pustit i pres interni repro, nejen povinne pres bluetooth

S nizsi prioritou:
    * YT (ne YT music) pro podcasty ktere jsou jen na YT
    * Asi fotacek, aby si clovek mohl nouzove vyfotit fotku, kdyz je bez mobilu...?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SATAI: Ano, ten long press teď volá G Assist místo Bixby. Taky i při zhasnutých hodinkách funguje říct "Hey Google" (to jde vypnout, ale já to chci zaplé).
    HULIK
    HULIK --- ---
    SATAI: Byla to nouzovka, ale šlo to.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LAUNCHER: nesnaž se mne rozplakat, zrovna nastavuju ty Garminy ;-)

LAUNCHER: Bixby tlačítko pak jde přenastavit?
    SATAI
    SATAI --- ---
    HULIK:
    LAUNCHER:

Ono i když to šlo, tak to moc dobře nešlo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Ani jsem nevedel ze to kdy slo. Co me ale mrzi, ze hodinky (ani GWU, ani predchozi GW5P) nejdou nabit beznou QI nabijeckou.
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Podle článku tady už nenabiješ z mobilu. (jen pro info)
    Tím se Samsung nepochlubil! Nové Galaxy Watch přišly o důležitou funkci
    https://www.svetandroida.cz/samsung-galaxy-watch-7-ultra-nabijeni-telefon/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Výborně, přišel update na Google Assistant...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GWU, prvni dojmy:

* Vyrazne sviznejsi, ale urcite ne svizne. Tohle je ale poprve, co me pomalost WearOS neurazi.

* Pro me ucely vyborne ty nove "Ultra" watch faces. Pouzivam "Ultra Info Board", coz je paradni update starsiho "Info Board".

* Hodinky mi na ruce sedi lepe nez Watch5 Pro. To je dano tim, ze uz nemaji lugs pro bezny reminek, ale maji svuj integrovany system. Tohle mi velmi vyhovuje, nehlede na neprijemnosti s tim spojene (nova rada reminku, nebude sedet na kazde nabijecce viz vyse).

* Nazivo se mi libi mnohem vice nez na fotkach. Jak hodinky, tak default reminek. YMMV.

* Default reminek velmi prijemny, dobre drzi ale netaha. Nevim jestli bodu pouzivat jen tenhle, ale urcite si ho necham.

* Nenasel jsem tam Google Assistant, je defaultni Bixby. Navody jak ho pridat nefunguji. Mozna to proste bude tim, ze ty hodinky pouzivam drive, nez se ceka (globalni prodej by mel zacit myslim az 20).

* Prostym polozenim na takovou tu beznou dvojtou Samsung QI nabijecku to s defaultnim reminkem nenabijete. Reminek drzi ty hodinky cca 1 cm nad nabijeckou. Pokud by to byla potreba takhle nouzove nabit, sundat reminek. U hodinek je drobna berzdrat nabijecka.

Celkove mnohem lepsi, nez jsem cekal. Zatim velka spokojenost.

LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    O2 CZ stale nefunguje odebrani planu na starych hodinkach 🙄. S O2 helpline vyreseno stejne jako posledne, zrusi mi na den hodinkovy eSIM plan a zitra dopoledne mi ho znovu pridaji. Nastesti to dneska nepotrebuji, tak o nic nejde.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SATAI: Aha, dekuji.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LAUNCHER: IMO od 12
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SATAI: Good point ale s tim ISIC, zkusim to vyhledove zaridit detem. Jestli dobre koukam, nejak to jde i pod 15 let (nejstarsimu je 9).
    SATAI
    SATAI --- ---
    LAUNCHER: chvíli jsem laškoval ještě s 10% dolů a rovnou koupit i S9 tab. Ale nakonec to celé dopadlo jinak.

Pokud máš v rodině studenta, máš ještě šanci na 12% dolů na ISIC, ale to snad umí i Alza
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam