• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: To by bylo něco jako dřív Nokia. Záda nebo kryt :⁠-⁠)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SONIC: jasný, to je trochu něco jiného, tohle dělám pravidelně tak jednou za měsíc.
    SONIC
    SONIC --- ---
    DRAGON: Zabehovej mod baterie jako takovy ne ale trebas po vymene baterky je dobry to jednou dvakrat nabit doplna a vybit do nuly z duvodu kalibrace ukazatele nabiti baterie jinak se ti pak muze stat ze ti trebas jedno procento vydrzi pul dne. Totez plati pro lidi co pouzivaj rezim 20 - 80 procent. Jednou za cas je dobry to nabit 0 - 100 aby to ukazovalo co nejpresnejc aktualni hodnotu nabiti.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MAGUMI: asi ho používáš více častěji než já, jiný vysvětlení pro to není. Leda by to kurvitko fungovalo na každém modelu jinak.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    DRAGON: Zajímavý mi přijde, že mám tak odlišnou zkušenost.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MAGUMI: no nevim, co je na tom zajimavy, zkratka driv sem sel spat a mel sem klidne 60% baterky a dnes je to tak 15-20, spis min.

Imho zadnej zabehovej mod baterie neexistuje, je to stejna blbost jako zahoreni repraku :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Na moji S22 je vydrz stejne na hovno jako pred updatem :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Na S24 mi dřív vydržela baterie víc, skoro den a půl. Teď je to stěží ten jeden den po aktualizaci na UI7. A myslím že už je to nějak moc dlouho na to tvrdit, že je ta baterka v nějakém záběhovém režimu a ten telefon se to učí. No, doufejme že na to udělají nějakou opravu v další aktualizaci...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    DRAGON: To je zajímavý, já mám S23+ a žádné zhoršení výdrže baterie jsem po update na UI7 nezaznamenal. Respektive, prvni den dva to žralo hodně, ale pak se to srovnalo a teď se mi zdá, že to vydrží i dýl, než před aktualizací. Sice ten telefon dávám na nabíjecí podložku každý večer, ale mívám k večeru minimálně 50 procent, což se mi po dvou letech zdá úplně super.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: LAUNCHER: Nicméně proč to píšu - v tom článku je nějaká ukrutna demence že to má jít vždy bez nářadí.

To byla (a je) pro výrobce jen jedna z nabízených možností, ne jediná vynucená možnost.

Odpadávající záda telefonu, jako v pravěku, bych nerad, takže ať se někdo neleká 😊
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: To nikdy nebyl zásadní problém. Problémy:

1) Sehnat orig baterii - Tohle ten zákon řeší, několik let po ukončení prodeju by měla být nabízena (myslím že 5)

2) Fénování a/nebo aceton, aby pustilo lepidlo, protože voděodolnost - Tohle by mělo skončit. Adhesives můžou být použity, ale jen nějaké decentní, aby to šlo sundat i právě bez nahřívání, ředidla. Alespoň nějaká chceš, bez toho tam voda fakt nateče, za mě snaha o fair kompromis.

3) Parts pairing, tzn úmyslná blokace neorig dílu - zakázáno.

Toliko teorie, na praxi si počkáme do toho 2027.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LAUNCHER: Pod tím si představuji třeba iFixit sadu a přijde mi to v pořádku.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MA747: To je nějaký třeskutý clickbait článek z 2023. Tenkrát se to mělo dojasnovat např. kvůli voděodolnosti, což se i stalo.

Aktuálně to vypadá mmj takhle:

"in order to consider a battery readily removable by end-users, according to the guidelines it is enough for it to be removable with commercially available tools instead of basic tools"

Making Batteries Removable and Replaceable: a closer look at the new EU Guidelines - Right to Repair Europe
    https://repair.eu/news/making-batteries-removable-and-replaceable-a-closer-look-at-the-new-eu-guidelines/
    MA747
    MA747 --- ---
    DRAGON: Už aby to bylo.
    Smartphony budou mít od roku 2027 povinně vyměnitelné baterie. Zbývají dva podpisy – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/pristi-narizeni-eu-zkomplikuje-zivot-vyrobcum-vic-nez-usb-c-mobily-budou-muset-mit-vymenitelnou-baterii/sc-3-a-1356768/default.aspx
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TRAGIKOMIX: Zatím ne :) já o tom zatím četl jen tady a to mne nepřesvědčilo
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    EXCITE: Jdeš do toho? Já jsem stále kuře.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TRAGIKOMIX: Tak dnes to na mne taky vyskočilo, One UI 7.0
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SONIC: Tyjo nevím, měl jsem na S10e, už nepoužívám, na Ticwatch ,ty zdechly dříve než folie, teď jí mám asi rok na Garminech 8 a bez chyby zatím.. vím,že žena si jí na nečem měnila,zdarma, ale to rozbily děti.
    SONIC
    SONIC --- ---
    EXCITE: a jak dlouha je zivotnost? pokazdy kdyz sem kupoval neco s dozivotni zarukou tak je nekde malym pismem napsano zivotnost treba 2 roky :) coz by bylo jeste supr vlastne u folie..
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BRKODLAK: skoč si pro folii do Datartu, davají doživotní záruku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam