• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: LAUNCHER: Nicméně proč to píšu - v tom článku je nějaká ukrutna demence že to má jít vždy bez nářadí.

To byla (a je) pro výrobce jen jedna z nabízených možností, ne jediná vynucená možnost.

Odpadávající záda telefonu, jako v pravěku, bych nerad, takže ať se někdo neleká 😊
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: To nikdy nebyl zásadní problém. Problémy:

1) Sehnat orig baterii - Tohle ten zákon řeší, několik let po ukončení prodeju by měla být nabízena (myslím že 5)

2) Fénování a/nebo aceton, aby pustilo lepidlo, protože voděodolnost - Tohle by mělo skončit. Adhesives můžou být použity, ale jen nějaké decentní, aby to šlo sundat i právě bez nahřívání, ředidla. Alespoň nějaká chceš, bez toho tam voda fakt nateče, za mě snaha o fair kompromis.

3) Parts pairing, tzn úmyslná blokace neorig dílu - zakázáno.

Toliko teorie, na praxi si počkáme do toho 2027.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LAUNCHER: Pod tím si představuji třeba iFixit sadu a přijde mi to v pořádku.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MA747: To je nějaký třeskutý clickbait článek z 2023. Tenkrát se to mělo dojasnovat např. kvůli voděodolnosti, což se i stalo.

Aktuálně to vypadá mmj takhle:

"in order to consider a battery readily removable by end-users, according to the guidelines it is enough for it to be removable with commercially available tools instead of basic tools"

Making Batteries Removable and Replaceable: a closer look at the new EU Guidelines - Right to Repair Europe
    https://repair.eu/news/making-batteries-removable-and-replaceable-a-closer-look-at-the-new-eu-guidelines/
    MA747
    MA747 --- ---
    DRAGON: Už aby to bylo.
    Smartphony budou mít od roku 2027 povinně vyměnitelné baterie. Zbývají dva podpisy – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/pristi-narizeni-eu-zkomplikuje-zivot-vyrobcum-vic-nez-usb-c-mobily-budou-muset-mit-vymenitelnou-baterii/sc-3-a-1356768/default.aspx
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TRAGIKOMIX: Zatím ne :) já o tom zatím četl jen tady a to mne nepřesvědčilo
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    EXCITE: Jdeš do toho? Já jsem stále kuře.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TRAGIKOMIX: Tak dnes to na mne taky vyskočilo, One UI 7.0
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SONIC: Tyjo nevím, měl jsem na S10e, už nepoužívám, na Ticwatch ,ty zdechly dříve než folie, teď jí mám asi rok na Garminech 8 a bez chyby zatím.. vím,že žena si jí na nečem měnila,zdarma, ale to rozbily děti.
    SONIC
    SONIC --- ---
    EXCITE: a jak dlouha je zivotnost? pokazdy kdyz sem kupoval neco s dozivotni zarukou tak je nekde malym pismem napsano zivotnost treba 2 roky :) coz by bylo jeste supr vlastne u folie..
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BRKODLAK: skoč si pro folii do Datartu, davají doživotní záruku.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: to je mi asi jedno, stejně to nevrátí zpět. Přitom já to nechápu, být výrobcem hardware, u kterého nejvíc řešíš nabíjení (furt někdo sebou tahá powerbanky nebo prosí nabít v hospodě, MHD, kdekoliv..) tak se na to zaměřím, udělám ty kurvítka klidně nějaký taky, ale s výdrží baterie zkusím co nejvíc zapracovat, aby lidi řekli, že to vydrží mraky hodin, vždyť tohle by byl jasnej hit. Kua fix..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: Mi neříkej, že už na to není od amíků nějaký mastný class lawsuit...

Sony měnilo sluchátka tři roky poté co je ufritovali firmwarem.

A u Apple je precedent, že to není ok.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NAVARA: jako fakt začínám nenávidět Samsung. Tohle musí být záměr, já telefon skoro nepoužívám a donedávna vydržel přes dva dny v pohodě, když sem s ním nic nedělal, kromě spotify, hovorů a běžných činností (prostě nehraní her a točení 4K videa celý den nebo cyklo GPS atd). Teď vydrží těch 15% maximálně do druhého poledne. #zmrdi
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DRAGON: Dneska za deset hodin o chození venku a pár fotkách z 80% na 15% za 10 hodin #mrdky
    FLAD
    FLAD --- ---
    BRKODLAK: Aktuálně Galaxy Watch 5. Nabíjím většinou za 1,5 dne. Vychází to jeden den večer, pak obden přes den v práci na nudnejch poradách, a pak zase druhej den večer před spaním. Nijak mi to nevadí, za mejch mladejch let se takhle nabíjely telefony, takže cajk.

Já mám hlavně problém, že mě většina hodinek na ruce vadí, moje maximum je 40 mm. Takže můj výběr je dost omezen.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FLAD: ok diky za tip. hele a ty mas jakej model? ja byl tak nadšenej z funkcni nez jsem zjistil jak slaba je baterka... někdy sotva vydrží od rana do večera. oproti amazfitu co jsem mel předtím, kterej dal 2-3 dny, me to trochu štve.
    FLAD
    FLAD --- ---
    BRKODLAK: £8.99 (bydlím ve Skotsku). Nemusíš, dá se to koupit online a uděláš si to sám. Ale já mám obchod v centru města kudy stejně jezdím, a když už jedu kolem, tak jim rovnou řeknu, ať mi to udělají. Dělaj to zdarma a trvá to asi 5 minut a nemusím se jebat s čištěním a snažit se to dát hezky doprostřed.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    FLAD: a to musim jit do samsung obchodu a nechat si vyloženě od nich nasadit? na kolik to prijde?
    FLAD
    FLAD --- ---
    BRKODLAK: Oficiální Samsung. Vydrží mi to tak nějak zhruba rok než je potřeba výměna. Předtím jsem měl no-name, a to bylo výrazně horší.

Většinou se mi uštípne kousek tady a tamhle, hlavně při sportu, a pak se to trochu poškrábe, ale hodinky furt fungují relativně dobře. Na pasování na rytíře nebo na ples ve Vídni bych si je asi nevzal, ale pro každodenní nošení to stačí.

Měním kdykoliv už nejde hodinky spolehlivě ovládat.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BRKODLAK: mam ultry prakticky od uvedeni a OK. Ale nedelam jim nic oskliveho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam