• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jediné aktivní automatizace mám DnD od noci do rána a privacy/AOD off při odchodu z domova, všechno ostatní je povypínané
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LAUNCHER: Opus (4.6) jsem tehdy když jsem to tu psal poprvé jel a pobavilo mne, že týpek v MP taky (tam nevím verzi) :)

Zmínil jsem ty gesta, ale ani žádné módy, rutiny, nabíječky, gesta, adapativní,…

Prostě položený odemčený telefon na stole na prodejně, na nastavení hlasitosti vyzvánění (médií,…), vše nastaveno na 60%.
    Zavolá mi ze svého telefonu a oba vidíme jak na tom panelu hlasitost vyzvánění spadne na 10% přesně při jeho hovoru.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LAUNCHER: tak třeba je ten Fold5 můj úplně poslední phone. kdoví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PRAASHEK: Vskutečnosti Tvůj příští telefon nebude ani Windows Phone.

(Promiň, ale já musel!)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: Claude Opus 4.7, říká že:

Klíčový vodítko je, že se to děje specificky na bezdrátové nabíječce – to skoro jistě ukazuje na automatizaci, ne na chybu hlasitosti.
    Pořadí, jak to projít (nejpravděpodobnější první):

Nastavení → Režimy a rutiny → Rutiny – hledej jakoukoli rutinu se spouštěčem „Bezdrátová nabíječka připojena", „Při nabíjení" nebo „Telefon nabíjí". Samsung tam má i přednastavené „doporučené" rutiny typu „Při nabíjení v noci", které ztlumí vyzvánění. Vypni nebo smaž.

Režim spánku / Sleep mode – ve stejné sekci. Pokud máš naplánovaný spánek a nabíječ používáš večer, mode se aktivuje a ztlumí vyzvánění (i když DND samotný neukazuje aktivitu).

Ztlumení gesty – Nastavení → Pokročilé funkce → Pohyby a gesta → Dočasně ztlumit gesty (nebo „Ztlumit otočením"). Pokud kladeš telefon na nabíječku displejem dolů, tohle ho ztiší. Vypni.
    Adaptivní zvuk / Adapt Sound – Nastavení → Zvuky a vibrace → Kvalita zvuku a efekty. Méně pravděpodobné u tvého scénáře, ale projet to stojí za to.

K bočním tlačítkům: udělal jsi to správně. Setting se jmenuje „Použít tlačítka hlasitosti pro média" (Nastavení → Zvuky a vibrace → Hlasitost → tři tečky). Když je vypnuté, tlačítka řídí kontextově to, co aktuálně hraje – přesně jak chceš. Když je zapnuté, jsou natvrdo na média. Takže ho nech vypnuté.

Tip: než začneš mazat rutiny, dej si do Modes and Routines ikonu „Historie" / „Activity" (jestli je tam ve tvé verzi One UI) – uvidíš, která rutina se kdy spustila, a najdeš viníka napřímo.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    LAUNCHER: já jsem náhodou milovníkem windows phone (a to nejsem zrovna milovníkem windows jako OS :) tam to taky nebylo moc o možnostech nastavování, ale bylo to pro mne lepší, než vše ostatní, tedy android/ios.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PRAASHEK: Vskutečnosti Tvůj příští telefon nebude ani to LG 😅

Vtípky stranou - Hele, do nejeke míry máš pravdu, též mi pár věcí nesedí. Ale do velké míry věc zvyku. Diviš se, že snadno najdeš něco v telefonu, který používáš roky. Oproti telefonu, který používáš měsíce. Dej tomu čas.

Jestli správně chápu, už máš nainstalovaný Good Lock, což je super cesta pro některá advanced nastavení. Chválím. Že je to schované pod Good Lock bych se nezlobil. Pokud das všem uživatelům možnosti advanced nastavení, rozbíjí si to a pak zaplaví podporu. Srovnej s tím, co se dá nastavit na iPhone - ledacos nedá. Takže na Samsung sice dá, ale nadstandard je takto schovaný, protože telefon pro masy.

Nicméně Tě tímto politovávám, toto jsi si nezasloužil a doufám, že postupně bolest odezní.

Mmch k reálným problémům se Samsung telefony - nejhorší zločin Samsungu je vražda Sam. RIP 😭

Samsung Sam - WHAT HAPPENED TO SAMSUNG GIRL?
    https://youtu.be/cfOtPM2so7U?is=6EZ5QUIl46VTzr-z
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    v MP na to, proč mi při příchozím hovoru spadně hlasitost z 60% na 10% (vyloženě při příchozím hovoru, s otevřeným dialogem hlasitosti, žádná gesta apod) nepřišli, zkusím ještě přímo Samsung :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    jsem se musel svěřit :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Mám pár měsíců Z Fold5, přešel jsem z LG G6 (2017, koupil jsem z druhé ruky ca 2021 a pořád ho používám) a teda jestli má Samsung stejný software všude i na svých dalších vlajkách, tak příští telefon teda Samsung nebude. Najít občas proč se něco chová tak, jak se chová je taky opruz. Je to super nápad a super display, ale všechno ostatní je tak nějak "horší" než na tom LG, na kterém sice všechno trvá desetkrát tak dlouho, ale radši šáhnu po něm, pokud vyloženě nepotřebuju ten velký displej. Smutné. Už jenom ten styl nastavení foťáku, kdy než člověk pochopí, co vlastně zapíná kterým zoomem a ještě i když tam má třeba stejný "zoom", může to znamenat dva různé čipy v použití a tak dále, aby se to dalo měnit, je potřeba stáhnout další pičovinu abych si to mohl nastavovat...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Pozor. Pokud mate nefunkcni DNS, tak samsung pouziva mobilni data i prestoze je to v nastaveni zakazane.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MILAZAJICEK: No jasne, ja mam s22.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MCKIDNEY: Jo HW výbavu možná má ale nepoužívá ji. Stále nevidím důvod pro další Samsung a to bych si S25U/S26U pořídil kvůli Qualcom XPAN který S23 ještě nemá. Ale stejně to Samsung nezpřístupnil ani u s26
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    THUNDERBIRD: Pro nováčky se stylusem - jestli v zimě používáš rukavice, nezapomeň že v Ultra je stylus. Jde to vycvaknout i rukavicemi, nehet přes rukavici proti stylusu. Taktéž když máš mokré prsty.

Přeji ať dobře slouží a ať jsi spoko, s S26U i iPhone.

Nejvíc mě otravuje malá baterie v kombinaci s nevhodně umístěným ostrůvkem, který brání přiložení běžné Qi2 powerbanky. Ta Samsung 5Ah mi moc nevyhovuje, jako všechny 5Ah. Hřeje se to a moc to nenabíjí, mám radši 10Ah.
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    Děkuju moc za názory. Nakonec S26U 512 GB za celkem dobrou cenu sehnal jsem u vodafone za 33.500 CZ distribuce. Chci mít klid na pár let a neztrácet čas načítáním aplikací jako to mám teď. AI se pokusim zredukovat. Na scany používám 17 pro max a je úžasnej, co se týče oproti 13 pro ve stabilitě AR při sníženém světle drží modely neskutečně. Fotky nefotím na dálku a rozdíl v kvalitě na blízku jsem očekával větší posun. Samsung chci jako osobní počítač pro nouzové použití. Spousta názorů byla, že 17 pro max má hezčí fotky... Pokud rozeznám negativa samsungu při focení, podělém se, ale třeba to vůbec nepoznám. Určitě vyzkouším porovnat modely scanované v polycam na obou zařízeních. Tam bych to mohl asi vidět... Zkusím i fotogrametrii, jsem zvědavej... Každopádně moc všem děkuju za inputy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    bohužel nedohledam, jestli ta horní část (komunikace mezi Samsung a Nasa) je real, věřím že jo. Ale pokud jo, tak to je strašnej burn na Samsung, dobře Nasa ;))

S timhle mě totiž Samsung strašně sere, jak už by default podvádí při focení Měsíce (a nejen jeho) a úplně dokurvili trh s telefonama nesmyslnejma prohlášeníma (200x zoom a podobný nonsensy) a integraci AI do postprocesu fotky. Tím totiž šla mobilní fotografie totálně do kopru a začal to dělat každej.

Tak aspoň, že to Nasa vidí stejně, tohle mě fakt potěšilo:)

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    THUNDERBIRD: Z tech veci co zminujes bych se nebal. Samsung ma dobrou HW vybavu. Sam porad pouzivam s22.

Co je spis problem je absence skutecneho LiDAR , tak fakt nevim zda SW pro scanovani vyuzije
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    THUNDERBIRD: AI funkce sice na S26 nejde dát úplně pryč, ale pokud bys je tam vyloženě nechtěl, tak se většina dá vypnout, jde tam třeba taky nastavit že se data zpracovávají pouze na zařízení a ne online. Jiná dobrá alternativa je podle mě iPhone, hádám že něco z čínské produkce asi nechceš.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nejake zkusenosti spatne ci dulezite s fit3?
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    Ahoj, prosím o radu. Potrebuju vymenit 5 let stary android telefon a dokud jsem si neprecetl mistni prispevky ohledně AI rozlezle v systemu a zklamání z foťáku, ma volba byla S26 ultra. Celkem si vážím svého soukromí a teď přehodnocuju :-/ Potřebuji něco s androidem, dobrým foťákem a možností testovat AR objekty jako sochy nebo umělecké 3D kontury. I když jem nikdy stylus neměl, vidím v něm potenciál pro precizní práci například s fotografiemi nebo modely v polycam. Také chci aby telefon vydržel alespoň 5 let bez nutnosti výměny kvůli zastaralému HW nebo chybějící podpory. Můžete se prosím podělit o své obavy proč koupit nebo nekupovat S26 Ultra? Popřípadě navrhnout alternativu? pro testování AR v iOS a scanování přes lidar mám iphone 17 pro max, ale ten nechci mít jako každodenní telefon... Děkuji za jakékoliv připomínky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam