• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    THUNDERBIRD: Pro nováčky se stylusem - jestli v zimě používáš rukavice, nezapomeň že v Ultra je stylus. Jde to vycvaknout i rukavicemi, nehet přes rukavici proti stylusu. Taktéž když máš mokré prsty.

Přeji ať dobře slouží a ať jsi spoko, s S26U i iPhone.

Nejvíc mě otravuje malá baterie v kombinaci s nevhodně umístěným ostrůvkem, který brání přiložení běžné Qi2 powerbanky. Ta Samsung 5Ah mi moc nevyhovuje, jako všechny 5Ah. Hřeje se to a moc to nenabíjí, mám radši 10Ah.
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    Děkuju moc za názory. Nakonec S26U 512 GB za celkem dobrou cenu sehnal jsem u vodafone za 33.500 CZ distribuce. Chci mít klid na pár let a neztrácet čas načítáním aplikací jako to mám teď. AI se pokusim zredukovat. Na scany používám 17 pro max a je úžasnej, co se týče oproti 13 pro ve stabilitě AR při sníženém světle drží modely neskutečně. Fotky nefotím na dálku a rozdíl v kvalitě na blízku jsem očekával větší posun. Samsung chci jako osobní počítač pro nouzové použití. Spousta názorů byla, že 17 pro max má hezčí fotky... Pokud rozeznám negativa samsungu při focení, podělém se, ale třeba to vůbec nepoznám. Určitě vyzkouším porovnat modely scanované v polycam na obou zařízeních. Tam bych to mohl asi vidět... Zkusím i fotogrametrii, jsem zvědavej... Každopádně moc všem děkuju za inputy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    bohužel nedohledam, jestli ta horní část (komunikace mezi Samsung a Nasa) je real, věřím že jo. Ale pokud jo, tak to je strašnej burn na Samsung, dobře Nasa ;))

S timhle mě totiž Samsung strašně sere, jak už by default podvádí při focení Měsíce (a nejen jeho) a úplně dokurvili trh s telefonama nesmyslnejma prohlášeníma (200x zoom a podobný nonsensy) a integraci AI do postprocesu fotky. Tím totiž šla mobilní fotografie totálně do kopru a začal to dělat každej.

Tak aspoň, že to Nasa vidí stejně, tohle mě fakt potěšilo:)

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    THUNDERBIRD: Z tech veci co zminujes bych se nebal. Samsung ma dobrou HW vybavu. Sam porad pouzivam s22.

Co je spis problem je absence skutecneho LiDAR , tak fakt nevim zda SW pro scanovani vyuzije
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    THUNDERBIRD: AI funkce sice na S26 nejde dát úplně pryč, ale pokud bys je tam vyloženě nechtěl, tak se většina dá vypnout, jde tam třeba taky nastavit že se data zpracovávají pouze na zařízení a ne online. Jiná dobrá alternativa je podle mě iPhone, hádám že něco z čínské produkce asi nechceš.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Nejake zkusenosti spatne ci dulezite s fit3?
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    Ahoj, prosím o radu. Potrebuju vymenit 5 let stary android telefon a dokud jsem si neprecetl mistni prispevky ohledně AI rozlezle v systemu a zklamání z foťáku, ma volba byla S26 ultra. Celkem si vážím svého soukromí a teď přehodnocuju :-/ Potřebuji něco s androidem, dobrým foťákem a možností testovat AR objekty jako sochy nebo umělecké 3D kontury. I když jem nikdy stylus neměl, vidím v něm potenciál pro precizní práci například s fotografiemi nebo modely v polycam. Také chci aby telefon vydržel alespoň 5 let bez nutnosti výměny kvůli zastaralému HW nebo chybějící podpory. Můžete se prosím podělit o své obavy proč koupit nebo nekupovat S26 Ultra? Popřípadě navrhnout alternativu? pro testování AR v iOS a scanování přes lidar mám iphone 17 pro max, ale ten nechci mít jako každodenní telefon... Děkuji za jakékoliv připomínky.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: Tebou popisovany bug se mi nedeje, ale v S25U a nasledne v S26U jsem se zasadne postrachal v nastaveni zvuku, vcetne Sound Assistant v Good Lock - takze neumim odhadnout nakolik se mi to chova jinak od standardu. Mmch lepsi, ale porad nejsem uplne spoko. Slo mi teda zejmena o to, aby to neukousavalo zacatek audia pri prehravani pres BT a aby to umelo hrat dve ruzne veci najednou.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Proč se mi na 26U ztišuje vyzvánění? Je to na nějakých 20%, zvednu to na 50% (přes nastavení, tj. vidím že zvedám ringtone), dám na bezdrátovou nabíječku a když mi někdo volá, je to zase potichu…

Zkusil jsem vypnout ovládání hlasitosti médii přes boční tlačítka, snad to vydrží, ale chtěl bych ty tlačítka mít univerzálně - co zrovna hraje, to to ztiší/zhlasití; ne locknuté na ringtone (nebo média, pokud to táhlo zapnu)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    A nejde asociovat jinou akci pri vytazeni pera? (LOL :)))

SONIC: jako tusil sem to ze to nebude easy, tak holt mobil zustane takhle, budto to nekdo koupi nebo ho budu mit jako zalohu a mini pracovni stanici :) dik
    SONIC
    SONIC --- ---
    DRAGON: Rám samotnej jde sehnat cca do 1500 czk - 1800 czk. Ale sundat LCD ze starýho rámu je věc kterou podle mě nikdo dělat nechce / neudělá :) Riziko prasknutí je tam tam za mě téměř stoprocentní. Jestli má někdo skill že se mu to daří tak je machr. Pokud by jsi s tím šel do autorizáku tak by rovnou nabídli rám i s LCD.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Pokud dam akci create note, tak to otevre celou appku dle ocekavani.

Takze vytazeni pera musi spoustet neco jineho
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    AXTHEB: Super ja se jenom snazil srovnat co ctu a co se deje :) dik
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MCKIDNEY: No, a to se mi přesně u té "pište sem" poznámky neukazuje, Jinak ano.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MCKIDNEY: Tohle ale funguje stejně při i bez AoD. Mám vypnutý displej, vyndám pero a hned se mi zapne nová poznámka, uprostřed obrazovky je nějakým comic sansem napsáno Pište sem.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    AXTHEB: Predpokladam ze resis tohle

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DRAGON: Není :(
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DRAGON: Aha, tak to bude jine nez ty aod appky.
    Bohuzel nemuzu zreplikovat i sebe na starem OneUI
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MCKIDNEY: mam vyply AoD a nejde to, to na to vliv nema
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MCKIDNEY: Nemám zapnuté AoD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam