• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLOREnergetika a energie v politické a hospodářské perspektivě
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: Jojo, az prijdou pro tebe, nezbyde nikdo, kdo by se ozval.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Hoši Hoši, přečetli jste si ve svým svatým rozhořčení aspoň ten článek? Bo tam toho moc o energetice není... on teda není o ničem a zároveň je o všem a míchá pátý přes devátý, jak je v idnes zvykem, a kromě topicu Máňo poďau se, jak sou ty ekoblbci úplně dutý, neříká vlastně nic, chvíli tepe do přečerpávaček, aby se o větu dál dostal k malejm vodním dílům, průtočnejm elektrárnám a zanesenjm jezům a vsunul do toho obligátní noticku, jak větrníky hyzděj krajinu, ať to má znamenat cokoliv. Ale vidím, že to účel splnilo a svý brblající obecenstvo si to našlo...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PES: Cimrman byl take prukopnikem slepych ulicek!
    PES
    PES --- ---
    MAKROUSEK: zrušit výpalné (ted emisenky, příspěvky na OZE atd.) a všechny ty šmejdy vyhladovět. Jiná (rozumná a funkční) cesta není (alternativa bude až se to všechno sesype, tak na to také už nebude nic).
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PES: Problem je, ze uz se zahackovali, tak je plati eko prumysl z vydelku.
    PES
    PES --- ---
    SHEFIK: Klasika - pokud to ještě někdo nepochopil, tak tihle si pokaždé najdou další a další cíl ke zničení...

    Rychlé řešení - zarazit jakékoliv dotace a investice do EKO ze státního a úplně zakázat dotace jakýchkoliv takových samozvaných spolků a sdružení. Pak se problém s nimi bleskově vyřeší dřív, než řeknete slovo "parazit".
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Cet sem zatim jen titulek, ale teda uz ted me to dojalo :)

    Melo by bejt odemceny

    Vadí i vodní elektrárny. Němečtí Zelení kritizují přehrady, prý uvolňují metan - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jaderne-elektrarna-jezy-vodni-elektrarna-prehrady-zeleni.A230427_183133_zahranicni_dyn&h=34312764AF466EE4A18B7F1DC1F8BC4E
    PES
    PES --- ---
    HANZS: Jen půl milionu? To tam toho moc nenechali a majetek už také uklidili

    Solární firma vybrala 1,5 miliardy, 40 procent zakázek nesplnila, tvrdí Piráti - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/solary-malina-pirati-nesplneni-elektrarny-cerpadla.A230427_124548_domaci_ivos

    Podle analýzy Pirátů společnost přijala téměř 4 200 objednávek na dodávku solárních panelů s průměrnou zálohou 300 000 korun a objednávky na asi 800 tepelných čerpadel se zálohou kolem 200 000 korun na zákazníka. Z 5 000 zakázek zhruba 2 000 neprovedla.

    „Pohledávky vůči společnosti Malina neuplatňují pouze klienti, ale rovněž montážní firmy, externí spolupracovníci, obchodní zástupci, pronajímatelé nemovitostí či počáteční investor,"

    „V tomto kontextu bylo alarmující naše zjištění, že letos došlo k převodu všech nemovitostí Jana Urbana, akcionáře Maliny, na jeho příbuzné,“ uvedl analytik Pirátů Konieczny. Firma minulý týden oznámila, že ji bude nově řídit právě předseda představenstva Urban.
    HANZS
    HANZS --- ---
    HANZS:

    Tak se zdá, že pohádka končí:
    Policie zajistila energetické firmě Malina půl milionu korun na účtu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-policie-zajistila-energeticke-firme-malina-pul-milionu-korun-na-uctu-230070
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TUHO: Uvedom si, ze kvuli automobilum se nemohly v Berline sanitky dostat k nemocnym (protoze se hodni aktiviste prilepili k silnici). Takze je treba zakazat automobily!
    CUKI
    CUKI --- ---
    TUHO: Tak vsadit auto nemůže být na škodu :-D
    PES
    PES --- ---
    TUHO: Nikdy mi nic takového EU nedala, takže mi nemůže ani nic nechávat - bohužel může (zkusit) jen omezovat/blokovat/filtrovat...
    TUHO
    TUHO --- ---
    PES: No zase ber jako pozitivum, ze ti EU v gulagu nechala internet .]]
    PES
    PES --- ---
    TUHO: pochybovat můžeš, ale před cca 20 lety by také spousta lidí pochybovala, že se EK/EU bude srát do věcí, které se dnes (bohužel) považují za "běžné"... prostě Overtonovo okno a pomalu vařená žába v praxi.
    TUHO
    TUHO --- ---
    PES: Pochybuji, ze se jedna o bezprecedentni poruseni. Kazdy stat omezuje svobodu podnikani i prava na vlastnictvi, obzvlast ve strategickejch oblastech - at uz je to energetika, vojenstvi, bezpecnost. Vzdycky to tak bylo a jinak to pravdepodobne nikdy nebude.
    O to, ze EK nezakaze vlastnictvi automobilu se s tebou jsem ochotnej klidne vsadit .]]
    PES
    PES --- ---
    TUHO: v podání EK/EU to může zanamet naprosto cokoliv (třeba i jen zákaz vlastnictví automobilu - i když na tom už se pracuje plnou silou, jen stylem že na to lidi nebudou mít).

    Nicméně to jako nestačí, že tady někdo otevřeně připouští už jen to, že by to bezprecedenčně porušilo Listinu základních práv a svobod občanů EU - tak pak už se dá do záchodu hodit úplně všechno, protože nebude nic, na co by se dalo spolehnout...
    TUHO
    TUHO --- ---
    PES: Pekne si to podskrtnul, ale co to znamena? To muze znamenat jak to, ze mi nekdo zakaze koupit si tenisky, tak to, ze mi nekdo zakaze vylejvat rtut do reky .]]
    PES
    PES --- ---
    Buď Evropa zrychlí zelenou revoluci, nebo prohraje - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-evropa-podpori-zeleny-prumysl-cesku-ale-muze-chystany-zakon-ublizit-229597

    ...
    Zásah do podnikání

    Evropská komise přiznává, že aplikací navrhovaného zákona může dojít „k dočasnému omezení“ svobody podnikání, svobody v uzavírání smluv nebo práva na vlastnictví, které jsou chráněny Listinou základních práv a svobod občanů EU.
    ...
    TUHO
    TUHO --- ---
    Výkon fotovoltaických elektráren v Praze dosahuje nyní 24,5 megawattu. Do roku 2030 se má zvýšit zhruba na 500 megawattů.

    „Aktuálně pracujeme se schváleným Klimatickým plánem hlavního města Prahy, který odhaduje potenciál do roku 2030 ve výši téměř 500 MWp. Významný podíl mají mít instalace na budovách jak ve vlastnictví Prahy, tak na soukromých bytových domech, v areálech městských společností a podobně,“ přibližuje Jaroslav Klusák, šéf Pražského společenství obnovitelné energie. Zkratka MWp označuje maximální možný výkon zařízení.

    Praha má mít do sedmi let 20krát více energie ze Slunce než dnes
    https://www.ekonews.cz/praha-ma-mit-do-sedmi-let-20krat-vice-solarnich-elektraren-nez-dnes-podivejte-se-jak-dosud-pribyvaly/
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PAN_SPRCHA: Ale jasne. Ale preduprava stejne bude nutna, neni duvod tahat trubky s morskou vodou do vnitrozemi. Co s tema mraky odpadu pak. Nakonec to bude postavene na stejnych principech jako odsolovani, tzn. skalovatelne, solanka zpet ale dal od pobrezi nekam do morskeho proudu, atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam