• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLOREnergetika a energie v politické a hospodářské perspektivě
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: Ja myslim, ze to je starsi, ne 150 let. Uz tak pred 500 lety jsme jako civilizace dospeli k zaveru, ze kdyz misto davu budeme verit tomu promile lidi, co Boha studuji cely zivot ve Vatikanu, budeme se mit lip.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: je to jednoduchý Pse, všechny ty zprávy i studie, ze kterejch vycházely, jsou na netu. Jestli máš pocit, že víš víc a líp, než ty klimatologové, není nic jednoduššího, než je rozcupovat na kousky. Vzhledem k tomu, kolik už se o to pokusilo lidí, a kolik z nich uspělo, je míček na tvojí straně, a dokud se nepřehoupne přes síť, tak žádný body za účast nedostaneš.
    Že se vymezuješ primárně proti Mannovi a jeho grafu z minulýho tisíciletí, kterej se za tu dobu stihnul nejen potvrdit, ale ukázat, že byl ještě poměrně optimistickej, je takový symptomatický. Když už tě tak fascinuje, doporučuju si nastudovat vývoj tý kauzičky i za posledních 15 let, afaik ho všechny komise očistily z jakejchkoliv obvinění o falšování čehokoliv, a jediný, co mu vyčítaj dodneška, je sdílení neautorizovanejch dat.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    France’s ‘last mile’ strategy for renewables under fire from all sides – Euractiv
    https://www.euractiv.com/section/energy-environment/news/frances-last-mile-strategy-for-renewables-under-fire-from-all-sides/

    The bill, which sets out France’s main energy priorities for 2030, has been criticised for neglecting to mention quantified generation targets for renewable energies.

    This would be contrary to the EU’s Renewable Energy Directive, updated in 2023, which mandates EU countries to reach a collective share of 42.5% for renewables like wind and solar in the bloc’s final energy consumption.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja si myslim, ze nekteri lidi by si meli najit holku, hypoteku, druhou hypoteku a mozna by prisli na jiny myslenky. preci jen byt cele mesice a roky zhuleny od nevidim do nevidim na nyxech neni uplne idealni cesta.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: můžu říct totéž co ty, jen obráceně - pokud věříš "odborníkům" profláklým z falšování dat, odpírání vydání dat a postupů k nezávislé kontrole (a ty tehdejší jejich profláklé korespondence můžeš zapírat a popírat jak chceš), tak nemá cenu se s Tebou na ničem odborném dál bavit.

    Jo a lidstvo se také mnohokráte mělo možnost poučit, že diskreditovaným "odborníkům" se už nikdy věřit nedá a tudíž se jim ani nedá svěřit žádné rozhodování atd.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: ano. Jako civilizace jsme dospěli tak před 150 rokama k závěru, že když místo davu budeme věřit tomu promile lidí co danej jev zkoumají celej život, budeme se mít líp. A ono to fakt funguje. Vyšlo to u všech ostatních vědních oborů, vychází to i v klimatologii. Řešit člověka, co nevěří jim, má stejnou cenu, jako řešit lidi, co nevěří na astrofyziku nebo geologii, a ten debatní prostor se čím dál víc zmenšuje, jako třeba u mladejch kreacionistů s jejich bohem mezer.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    mě se líbí jak stejní lidi co říkají že globální změna klimatu neexistuje jsou schopní v druhé větě říct, že musíme investovat biliony do jaderné energeticky kvůli klimatu :o)
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: to je právě ono - sebereflexe nula, arogance až do nebes. Nediskutujete, jste přesvědčeni o své neomylnosti a tím i o své tzv. Pravdě... dokonalá tautologie.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: ano Pse, přesně ten. Je mi líto, ale dneska už se s jeho odpíračema nediskutuje, rozhodně ne vážnějš, než s těma Plochozemcema. Něvěříš, OK, tvoje volba, sou lidi, co nevěřej ani přistání na Měsíci, ale nediv se, když tě pak ostatní dospělý neberou do debaty jako sobě rovnýho, ale jenom jako zvířátko na závěr. Těžko se bavit s někým o řešení problémů kolem kroku 15, když furt ještě nevládnul zprocesovat existenci kroku č.1.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: myslíš ten skvělý Panel, kde se vybírali jen ti, kteří věřili v oteplování a kteří na to dostávali granty? Ten skvělý Panel, kde excelovali luméni jako Mann a Pachauri. No povídej a přeháněj dál...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: Well, přesně proto sme vytvořili ten IPPC panel, kam sme narvali všechny, co o tom něco reálně věděli, kterej to už třicet let měří, počítá a ukazuje kam to vede. Doba, kdy sme o ne/existenci GO mohli diskutovat skončila tak před třema zprávami, a dál o tom debatovat má stejnej smysl, jako o možnosti Plochozemě.
    Se sám podívej, kam se ta místní debata posunula, začali jsme patnáct let zpátky na tom, že se nic neděje, a dneska je ultimátní obava, co by se stalo, kdybysme dali 2 miliardy panelů na Saharu...

    Btw. já už rozhodně taky žádnej junák nejsem, a spíš se mě ptají, jestli nechci duchodcovskou slevu, než abych ukázal občanku...
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: škoda, že když z Tebe vypadne něco takového, tak nemáš ani špetku sebereflexe, ono by to také mohlo být tak, že ty máš zase nízký věk a houby znalosti/zkušenosti a předvádíš tu akorát prosazování vlastního (pravděpodobně mylného) názoru urážkami (a kdybys náhodou dostal nějakou tu moc, tak bys to dělal i silou)...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: Jak jsi sam prohlasil, tva realita je od te me uplne odlisna. Ja hodne cestuju, mluvim s lidma na vsech kontinentech.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAKROUSEK: cwe tímhle bych se úplně mezi normálníma lidma neprezentoval... zkus přidat další vrstvu alobalu do čepičky, už ti zasejc vysílá CIA nějaký fejkňůs do hlavy
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: O ruseni globalniho otepleni prece nikomu nejde. Jde o to, aby za novou technologii platili hejlove. A to se mi prici, prodavat teplou vodu. Ono taky proto se tomu prestalo rikat "globalni otepleni", protoze by nekdo mohl prijit a rict, hele a vono vlastne nekde se oteplilo a nekde jinde se ochladilo, nekupujte si teplou vodu. Ted uz se tomu rika "klimaticka zmena" a proti tomu se bojuje mnohem snadneji - to se vyresit jaksi z povahy veci neda (protoze klima se vzdy menilo a vzdy se menit bude). A tak se snadneji prodaji amulety proti klimaticke zmene.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAKROUSEK: tak jestli máš nějakej tech, kterej umožňuje odebírat CO2/HC4 v takovým množství, aby to
    zrušilo globální oteplení, nějak nechápu, proč trávíš svůj život na nyxu a ne odjížděním přednáškovejch sálů po celým světě a sbíráním jedný ceny za druhou...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: Presne tak. A tu samou filozofii lze aplikovat treba na metan. Nebo CO2.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAKROUSEK: symtě makroušek, albedo změníš, i když si vezmeš bílou kšiltovku. Jestli tě trápí zrovna tohle, mám pro tebe špatný zprávy, děláme to už stovky let ve srovnatelným rozsahu pokaždý, když na podzim sklízíme pole.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: Jiste, protoze se prece nic nemuze pokazit, kdyz budeme menit albedo zemekoule, to je jasny!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MAKROUSEK: víš co není roztomilý? Dohadovat se s lumenem, co má akorát věk a názor, kterej byl relevantní naposled v minulým tisíciletí. To už si můžu rovnou udělat účet na novinky.cz...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam