moc pěkný obrázek v záhlaví...
Jsem fanoušek dobrého piva především piva pšeničného typu, čili weizenbier, v čechách se vyrábí primátor wb a potom ještě velen, nejradši ale do německa na jejich točené, mají tam nepřeberné množství piv a každé je výborné...
Do svých dvaceti let jsem alkohol téměř nepila, posléze jsem začala občas nějakými míchanými nápoji jako cuba-libre, panáky mi nikdy moc nejely a nejedou... Přešla jsem na pivo a teď jsem ve stavu kdy asi čtvrtým rokem piju pivo hodně často, poslední dva roky téměř denně - pokud si to vyloženě nezakážu. Někdy stačí jedno, někdy jsem schopná vypít doma u kompu i tři, pokud jdu někam do společnosti tak zvládnu během celého večera blíže neurčený počet piv. Závislák zatím pochopitelně nejsem, ale chuť mám vždy velikou.
Dnes je to třetí den kdy "abstinuju", vypozorovala jsem u sebe totiž nepříjemnou skutečnost a to že před vypitím piva mám obvykle špatnou náladu, smutnou, naštvanou, posléze po pivu se uklidním a udělá se mi dobře :) takže klasicky "chlastám na žal" což se mi nelíbí, je to jeden z faktorů jak se stát pijákem a pokročit na další level. Zároveň mi byla zjištěna gastritida a reflux.(játra a slinivka uplně ok) Kalorická hodnota na noc vypitého piva také není zanedbatelná, taky jsem pojala podezření že díky zatěžování jater na noc se mi udělaly tmavé kruhy pod očima, což mě jako ještě relativně mladou ženu štve.) Chápu že ve stínu vašich alkoholových excesů je tohle jen drobnost, přesto se přidávám se svým příspěvkem.