• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    ANABEL_LEE: proč mluvit hned o poškození... já se dočetla že kruhy pod očima jsou příznakem pouze zvýšeného zatěžování jater, hlavně v noci, nikoliv jejich poškození. Ve chvíli kdy jsou játra poškozená se to začne projevovat i jinde než pod očima :) mimo to kruhy mám jak začínající feťák od doby co piju pivo, jaterní testy, cholesterol, sono jater i slinivky naprosto v pořádku...

    Kdy to zmizí a zda to zmizí by mě taky zajímalo, já si pro jistotu na posílení jater koupila tinkturu s ostropestřcem mariánským.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    Master's Hammer - Až já budu v hrobě hníti... - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=zTS9ca2X0Cc

    jak můj táta alkoholik poctivý.. hrozná světa tíha. Někdy to je holt těžký..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GENERALLZ: potreboval bych neco takovyho slyset o pivu
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ABGD: zmizi az se ti ta jatra zregenerujou, nelze rict presny casovy udaj, zavisi na poskozeni jater a celkovem stavu organismu
    ABGD
    ABGD --- ---
    FIONOR: to mě zaujalo, mě hlodá hlavou, že mám kruhy pod očima od doby co jsem začal pít alkohol. Zajmalo by mě jak dlouby hypoteticky mizeli pokud by člověk chodil včas spát a abstinoval
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    Na plovarne s Milanem Samankem klicova cast - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=LEDG_Bf1xBA
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    DRSH: Možná i tento film
    Ikarův pád (TV film) (1977) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/121879-ikaruv-pad/
    DRSH
    DRSH --- ---
    v ramci tematu teto diskuze doporucuju vsem shlednout tento starsi cesky film:
    Dnes naposled (1958) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/3097-dnes-naposled/
    RATUS
    RATUS --- ---
    útěchu hledejte v primářově moudrosti
    https://twitter.com/KarelNespor
    456
    456 --- ---
    myslím že je správná doba na skončení s tvrdým ... jenom bacha na poslední skleničku :)
    SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    Ja sem zvyklej se tak 3*do tejdne "vylejt" a cejtim ze je nacase se posunout dal. Hlavni veci mi prijde najit si nejaky novy cinnosti kterejma vyplnovat cas, kdy sem byl zvyklej parit, neco konstruktivniho a nejakou fyzickou aktivitu, pri ktery se clovek vybije a pak se lip usina. A pak mit disciplinu a nezacit zase kolecko typu : je mi pochlastacce blbe, nic se mi nechce, tak si du dat nekam vyprostovaka.
    Obcas se mi dari to na par tejdnu dodrzovat, pak zase pacham dva tejdny zlo... No asi nemam vaznej problem, ale neni to ani uplne ok a hlavne to chci nekam dotahnout a nevim jestli by to takhle slo.
    Preju silnou vuli vsem podobne smyslejicim :).
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    FIONOR: No, někdy je to i genetický, můj otec má teda vyloženě "pytle" pod očima a ten teda chlastá pořádně, takže tam bych se na genetiku nevymlouvala :D Prý se to dělá když musí játra přes noc pracovat více než je fyziologické (odbourávat alkohol) tak to zkusím, hlavně nepít na noc, ale asi to bude chtít nějakou dobu než poznám zlepšení pokud vůbec. Kdybych byla chlap, možná to vůbec neřeším :)
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    NENUPHAR: s kruhy pod očima zápasím už dobře 10 let, ale nikdy jsem to nedával do souvislosti s pravidelným pitím... zajímavé. Vůbec by mi nevadilo se toho zbavit, když vypadám jako prototyp goth fanouška.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---

    Celkem přiléhavá to slova:)))
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    NENUPHAR: Držim palce,at je co nejmín žalu,evidentně s alkoholem problém nemáš!A je fajn,že si vůči sobě prozírává,to já bohužel nebyl...
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    moc pěkný obrázek v záhlaví...
    Jsem fanoušek dobrého piva především piva pšeničného typu, čili weizenbier, v čechách se vyrábí primátor wb a potom ještě velen, nejradši ale do německa na jejich točené, mají tam nepřeberné množství piv a každé je výborné...
    Do svých dvaceti let jsem alkohol téměř nepila, posléze jsem začala občas nějakými míchanými nápoji jako cuba-libre, panáky mi nikdy moc nejely a nejedou... Přešla jsem na pivo a teď jsem ve stavu kdy asi čtvrtým rokem piju pivo hodně často, poslední dva roky téměř denně - pokud si to vyloženě nezakážu. Někdy stačí jedno, někdy jsem schopná vypít doma u kompu i tři, pokud jdu někam do společnosti tak zvládnu během celého večera blíže neurčený počet piv. Závislák zatím pochopitelně nejsem, ale chuť mám vždy velikou.

    Dnes je to třetí den kdy "abstinuju", vypozorovala jsem u sebe totiž nepříjemnou skutečnost a to že před vypitím piva mám obvykle špatnou náladu, smutnou, naštvanou, posléze po pivu se uklidním a udělá se mi dobře :) takže klasicky "chlastám na žal" což se mi nelíbí, je to jeden z faktorů jak se stát pijákem a pokročit na další level. Zároveň mi byla zjištěna gastritida a reflux.(játra a slinivka uplně ok) Kalorická hodnota na noc vypitého piva také není zanedbatelná, taky jsem pojala podezření že díky zatěžování jater na noc se mi udělaly tmavé kruhy pod očima, což mě jako ještě relativně mladou ženu štve.) Chápu že ve stínu vašich alkoholových excesů je tohle jen drobnost, přesto se přidávám se svým příspěvkem.

    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KEIKIN: Alkohol tu sice byl a bude,to nezměníme,každopádně,co můžeme je to,jak dlouho tu budeme my!Btw.Tatao diskuze nevznikla kvůlí metylalkoholovému průseru,ale proto,že už jsem s pitím "měl" problém a skálopevně věřím,že nejsem sám!!!
    CRKOS
    CRKOS --- ---
    KEIKIN: proč do toho taháš současnej problém methylem? Neni zas tak těžký si přečíst záhlaví...
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    když budu hovořit k tématu, obecně můžu říci, že mám pozitivnější zkušenosti s lehkými drogami než s alkoholem. Jsem fanda dobrého a kvalitního piva - tvrdého vypiju asi tak 8 panáků za rok, nikdy mi tvrdej moc dobře nedělal. Opilost je takovej hodně zvláštní stav.

    Osobně stavy rozděluju a gradativní a degradativní. Opilost je čistě degradativní stav, aspoň z mého pohledu. Zažili jste někdy nakopávací nebo euforickou opilost? Zatím se mi povedla taková ta nálada, při silnějších dávkách pak útlum a inteligenční ústup kamsi k nižší formě primáta...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam