KEB: Právě naopak, já v dobách své abstinence chodil všude tam, kde jsem to měl rád a bylo to sice darda, ale na druhou stranu výborná terapie. Každej problematik v oné dané souvislosti by si měl uvědomit, že nemá sakra problém s pitim, ale sám se sebou ve vztahu k pití. Je důležité hledat určitěj balanc, což je velmi těžké, ale nic není přece nemožný. Nevěřim termínům alkoholik, na tož jednou alkoholik! Navždy alkoholik. Je to jen kroužkování lidskejch holubů!!! Vše se dá ukočírovat, ale je to neskutečná dřina sebe sama se sebou, když člověk dokáže zkrotit divokého koně. Musí se snad naučit učit krotit svou divokou mysl, která mu je geneticky přirozená. Je to o určité morálce k věci a hodnotám jeho života. Jednoduše brátv v úvahu akci, reakci. Příčinu, důsledek. Ta individualita a neschopnost pomoci ji je dalekosáhlá. Prostě když druhý dělá totéž, nedělá totéž. Podle mě se dá kalit tak, aby to nebylo fatální. Ale je nutný si uvědomit s čim mám vlastně problém. Někdo může chlastat víno, pívo, panáky, hulit a je v pohodě. Někdo ne! Někdo pije pívo, panáky, víno a je v cajku! Někdo ne. Někdo pije jen to a je v cajku! Co člověk, to chiméra! Já jsem dal sbohem panákům a snažím se nemíchat si doušky zatmění a dá se to! Je dobrý zkusit eliminovat a eliminovat...a zjistit, co není zas tak tragický, i když je člověku druhý den šlouf..pamatuje si a může jít s hlavou vztyčenou domů...totální abstinence až na vyjímky je dle mé zkušenosti a názoru nesmysl!!!