• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KLATIC: I kdyby bylo víc než nejhůř...po půl flašce tvrdýho nedokážeš vůbec nic ba naopak!
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    DAREBAK: kazdej ma svoji drogu.....ktera ho dokaze dostat do neuveritelnych vysin i uplne na dno....u vetsiny z nas je to zjevne chlast....vim ze kdyz bude nejhur vypiju pul flasky tvrdyho a dokazu temer cokoli.....ale schovam si to uz presne jen na moment kdy uz to nepujde jinak.... (pruser v horach, utok na bodaky,atd... :o)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    DAREBAK: Very good!
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    _SKRITEK: treba hleda rovnovahu. ja jsem delal mazane kousky, nez jsem rovnovahu nasel. vedel jsem (a vim), ze alkohol je domenou meho byti, a kdykoli do toho mohu zase vlitnout jako pred dvaceti lety. kdyz se divam na grafiky, co jsem delal v te dobe, tak - leckdy - tezko verim, ze je to ze mne, a ze se to prodalo. a kolikrat si rikam, kdyz jsem s napady na suchu, co by udelala flaska ten high (u nas uz tak 15 neni) a macaty spekoun neceho moc dobreho. ale nejdu do toho - nechlastani mne uz stalo tolik, ze by bylo velmi hloupe to zahodit - ze 100% uspesnosti je 40%, ale treba je to vyzralosti trhu. ale i tak na nejake to byti to staci. urcil jsem si priority. to by meli i ctenari tohohle auditka. chci nekalit? tak bez kecu do toho. chci kalit s ustupky? no tak jo. ale uz kdyz se radim s cizimi lidmi, tak mi snad musi byt jasne, ze na to nemam, protoze hledam ulevy a pozehnani od tech, kteri meli to stesti. a myslim si, ze je to fakt o stesti. cili hledat rady u tech, co meli stesti za jinych okolnosti je jako chcat proti vetru, bud budes rozkrocenej (-na) tak, ze to nedostanes... a nebo vitr zrovna foukne jinak ;-). nejprve naprosto nepit, a pak hledat rovnovahu. "naprosro nepit" a "hledat" muze skoncit i u naprosto nepit. clovek precijen objevi nove obzory, ktere jej budou fascinovat mnohem vice, nez posezeni s "kamarady", kteri nerespektuji jeho chut k nepiti.... a nebo naopak. cooort znaajet ;-).
    KEB
    KEB --- ---
    KLATIC: Není to nic objevného jen do jiné roviny postavené tebou zmíněné - Rozdíl mezi kámošem a soukaličem je ten, že s kamarádem si máš co říct i za střízliva.

    Už jsem si uvědomil, že některá má kamarádství by bylo záhodno přehodnotit :)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    VOLEMIKI: asocialnost prijde kdyz ty tri v zile nemas...
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SDN33: Ber to taky tak že pokud kalíš ve velkým to znamená nejít s kámošema na pivko ale vylejt se jako váza tak co je potom "normální"život ? a co asociální chování ? z devadesáti procent je to o chlastu a s třema v žíle jsou kámoši všichni hlavně že je co lejt teda pokud nekoho nenasereš a nechytí tě za flígr a nevyhodí co je ta asociálnost ?
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: Já jsem to tak pochopil, ale na to se nedá nic říct. Leda tak doporučit zamyšlení jestli je to správná cesta... :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: ne, já jsem tu acociálonost nemyslel na fázi, když nepiješ; ale práve na dobu, kdy moc piješ - že sám sebe degraduješ a odtrhuješ od "normálního" života tim pitím
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KEB:
    KEB: amen
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: Asociálnost bych viděl tak, že skuteční kámoši to, že nepiješ, prostě akceptují. Ti ostatní na tebe serou, tak se na ně vyser taky...
    KEB
    KEB --- ---
    CLOWNZEPPA: Tentokrát souhlasím bez výhrad :)
    VOLEMIKI: A s tebou taky :D

    Člověk si na chvilku odjede ze země a hned se tady toho tolik nakecá. Já k tomu jen dodám, že jsem zjistil, že tím že jsem čistej jsem nic neztratil. A naopak jsem získal :) Akorát klubová karta na slevy do vinotéky je mi už asi na hovínko :D
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    _SKRITEK: asi si nedovedeš představit alkoholika když se dostane k lékařskému nebo potravinářskému lihu
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    CLOWNZEPPA: Představa alkoholika, který si ředí chlast vodou, je více než úsměvná. :D
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SA_KRA_: Jo, ta asociálnost mě na tom příjde asi nejhorší. Ale ono asi závisí dost na povaze a filozofii člověka samotného. Ale ta bublina, co se kolem tebe začíná nafukovat, je nevyhnutelná.

    Já jsem shodou okolností teď před časem nemohl týden pít kvůli hospitalizaci a fakt jsem se cejtil líp. Větší luxus, než jít spát a vstávat střízlivej jsem dlouhou dobu nezažil. Jako zní to směšně, ale je to tak. Jenže pak tu je ten permamentní stres a pnutí a to se jinak než chlastem nebo fyzickým zničením se zrušit nedá.

    Ale u tebe bych to neviděl jako nějakej velkej problém, pokud se třeba fakt sundáš jen jednou týdně po práci /nebo jsi to tak dělala/, myslím, že tj takový přirozený relax. Musíš ten nával streus vymýtit stejným zlem.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    SDN33: dva roky= celej nas vztah, protoze to byl hajzl co mi delal ze zivota peklo a jinak se to nedalo moc vydrzet :)
    Ta prace hodne pomuze, ja jsem vzdycky byla extremista, budto vsechno nebo nic, nedela mi problem si ze dne na den rozseknout pulku zivota, protoze chci. Ja jsem naopak zacala diky praci lit, protoze to byl korporat a neskutecna vlna novych veci, zodpovednosti, pres 50 hodin cisty prace tydne + dodelavky o vikendech. Lili tam vsichni. Diky praci prijdes o kamarady, o konciky, o kontakty. Bylo to hodne narocny a jeste narocnejsi si rict, ze tohle nejde a ze to nedam.
    Ja jsem teda denne nikdy nelila, spis jakmile jsem nekam sla bylo to zlo, casem jsem si vypestovala pomerne luxusni asocialnost, potrebu samoty. Chtela sem v ty hanbe a kocovine bejt sama, nenechala jsem si pomoct ani kdyz sem tu sanci mela. Pomohla jsem si sama. Nejvetsi zlom prisel asi s otazkou "a co z toho mam". Kdyz jsem zjistila ze nic pozitivniho, vykaslala jsem se na opijeni.

    co se tyka toho sportu, hodne me bavi fitness, klasicka posilovna, sem tam squash. Cilem je byt soustredenej, 90% casu sportuju sama a znicim se tak, ze mam co delat abych dosla domu :) pivo pak je vylouceny.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SA_KRA_: A co sportuješ? Ono to sportování, pokud to není nějaký specifický, je s kalneím stejně tak nějak propojeno.. (viz třeba má tolik oblíbená cvykloturistika :)) )
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CLOWNZEPPA:
    VOLEMIKI: musim rict, ze kdyz se ohlidnu na to, jak to bylo driv, tak ztraceny klice jsou problem svetice. Jsem hodne emocionalni alkac, kvuli posranymu vztahu jsem se propila v podstate dvouma rokama, pak na podzim zacal obrovskej stres v praci, ale kolem Vanoc se to zlomilo a od te doby je to mnohem lepsi.
    Jen to vino mam porad spojeny s prijemnejma vzpominkama- Palava, rodina, u nas se doma pilo vino vecer k filmu (ale tvrdy u ans nikdy nebyl, muj druhy otec byl tezkej alkoholik).

    Ale asi je teda reseni fakt nepit vubec, kdyz i po par pivech je mi rano lito, ze sem si to neodpustila.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SA_KRA_: abstinentů z donucení aspoň těch co jim to doteklo vidíš a já jsem z rodiny hospodských takže ......neřeš odkud ale kam to směřuje
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SA_KRA_: Pořád platí to staré dobré, že buď to piješ Ty nebo to pije Tebe!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam