• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    GIOMIKY: Obávám se, že dokud nechce sám, tak s tím nic nezmůžeš. Nic z toho, co ti tady kdo poradí nefunguje pokud dotyčný odmítá spolupracovat.
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    KLATIC: roboti v zadnym pripade ale jsou urcity okruhy chovani kde je norma stejna pro vsechny, mira nikoli. teda pokud dospejou :))))
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KLATIC: Me teda dospivani boli i kdyz nejdu vylozene proti vsem svejm zasadam a presvedceni, byla to jedna z prvnich vet co jsem rekla svymu terapeutovi kdyz jsme se zacli posouvat - ze dospivani boli!! A on mi ji obcas moc rad pripomene :D
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    DEETOMMY: jaky si to udelas, takovy to mas.... prijmout zodpovednost za sebe, sve ciny a slova ano...ale to neznamena ze musi vsichni byt stejni roboti...a boli to jen kdyz jdes proti svemu presvedceni a zasadam...
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    VYHULENY_UFO: jak ktery ;)))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ANDR3_I: jatra maji neuveritelnou schopnost regenerace, pokud jim das cas si oddyuchnout...
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    clovek ve 30 by se mel posunout do dospelosti. parit patek, sobotu se chodi max na vejsce pak v tom nevidim smysl zivota. bejt dospelej boli a vyzaduje to pevnou vuli to moc lidi dneska nedokaze. nechteji zavazky a odpovednost.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    GIOMIKY: Me to prislo taky ok, nikdy sem si to nepripoustela, prislo mi to normalni - a v tomhle stavu jsem se udrzovala bezmala poslednich 10 let. Navic jak se rika ze clovek si potrebuje sahnout na dno aby se vzpamatoval - na me to nefungovalo, sahla jsem si tolikrat a o to vic to byl duvod se upijet jeste vic.. Takze drzim palce aby se tomu cloveku otevreli oci a pokud mozno si nechal pomoct!!
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ANDR3_I: O.K., diky moc. Drzim palce, abys vydrzela. V mem pribehu - vsechno v hajzlu. :) Ten clovek je obklopeny kalicema. A i kdyz ja se ted muzu snazit pomoct, tak jakmile se vrati do stareho prostedi jedem na novo. Nejhorsi je, ze si to nechce priznat. A pripada si ok pri celodennim deliriu.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    ANDR3_I: A jeste to rozvedu - vsechno na co se ptas je strasne subjektivni. U me jsou rizika relapsu vysoky a moc dobre si to uvedomuju - tj. uz jsem pul roku zavrena doma a nikam nechodim, protoze to nezvladam (muj drivejsi zivot byl jeden dva koncerty za vecer a pak piti az do bezvedomi). Za tu dobu jsem byla jen asi 3x na koncerte a nemit tam podporu tak to nedam. A k te podpore - nejlepsi je samozrejme sucha domacnost. Pritel prede mnou treba nepije, nejdriv tvrdil ze to nedela kvuli me ale samozrejme ze z nej nedavno vypadlo ze to tak je - ale ja sem za to neskonale vdecna, protoze mi kazdej den ukazuje ze to jde i bez toho. No co se tyce pratel a kamosu - tak jsem vlastne asi o vsechny prisla (bud behem piti mym chovanim a nebo tech z mokry ctvrti kdyz abstinuju), ale to k tomu holt patri. Zbyl mi malickatej okruh cca 3-4 lidi, ktery me netahaj do hospody a kdyz uz se to sejde ze se pije treba u nich doma tak tam nikdy neni tvrdej, coz je pro me zasadni. Neprijdu si s nima ze potrebuju pit abych se bavila/nemela sociofobii atd. Bohuzel se neschazime tak casto jak bych si prala. A hlavne si myslim ze nikdy neni pozde si udelat novy znamy :) ono strasne moc zalezi proc ta dana osoba pije a kde pije -> ale zmena prostredi urcite pomuze. A rozhodne bych zvazila terapii, dost casto si vycitam ze jsem s ni nezacla uz davno a doporucila bych ji uplne kazdymu - i zdanlive zdravejm lidem co nemaj zadnej problem ;)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Jinak abych taky nekoho treba namotivovala, tak jeste doplnim cast svyho pribehu: od cca 15ti mam jatra v hajzlu (davno pred tim nez jsem zacla lejt prvni ligu), pred rokem/dvouma uz total na odpis, doktori strasili ze jedine transplantace atd. kdyz uz se mi podarilo se nekdy doplazit na testy :) mam tech zdravotnich i psychickejch obtizi vic, tak nejak celkove sem byla uz rozhodnuta ze se uchlastam a nebo ozrala zabiju protoze jsem si nedokazala predstavit nic jinyho a nejak sem nevedela jak z toho dal. Pak se stalo ze mi umrel znamej (s kterym jsme meli parkrat dost zasadni promluvy), zacla jsem chodit na terapie a jeste potkala cloveka co mi dost zasadne zmenil pohled na to proc vlastne chlastam kdyz jsem z toho nestastna a pomohl mi preklenout tu hranici - budu chlasat jen obcas -> uz pit nebudu.
    Jsou to asi 2 tejdny co mam vysledky jaterek a sam primar je z toho uplne jalovej (pro jistotu delali jeste kontrolni jestli nekde neudelali chybu). Jatra mam skoro v poradku. Zadna transplantace ani leky, nic (!!!!!!!!!!!). A vsechno co to obnaselo byl jen upravenej jidelnicek, asi milion sklenic domaci cerveny repy a absolutni abstinence. Jako nerikam ze mam vyhrano - ale myslim ze nikdy neni pozde na to neco zkusit udelat dokud neni clovek pod drnem zejo ;)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    GIOMIKY: Zavrit se doma nebo u nekoho blizkyho a nejlepe nevylejzat z bytu - u me to probihalo jako kazda kocovina (duvod proc jsem radsi chlastala nonstop) - deprese, zimnice, tres, zvraceni, sileny sny az halucinace (spankova paralyza), atd., ale rozhodne se to da, za den dva se toho telo zbavi. Horsi je nejit a nedat si znova. Pit hodne vody (s tim mam obecne problem) k jidlu je idealni nejaka polivka nebo tak. Koukat se treba na oblibeny filmy/pohadky kdyz uz je pak lip a vubec delat si radost ;)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    A jak toho cloveka podporit...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Zajima me obzvlaste prvnich par dni po rozhodnuti...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nejake zkusenosti s odvykanim z tezke zavislosti na alkoholu? Jake to ma faze? Jak dlouho to trva? Jake jsou psychicke reakce? Rizika relapsu? (klidne me poslete doprdele)
    KEB
    KEB --- ---
    MARLI_TARN: a rekl mi ze sem asi paranoidni a je si jisty ze nema problem..... Myslím si, že tu není moc lidí, co by tahle slova někdy nepronesla. Já tak začínal. O víkendu jsem se vylil jak váza. Pak jsem se sem tam vylil i přes týden a pak častěji a častěji. Vypadá to na počáteční fázi.

    CLOWNZEPPA: Správně, sklony k alkoholismu se dědí. Je to několikráte prokázáno, bohužel krev není voda.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    tak si dame vsichni panaka na uklidnenou, ne? :)

    jinak prubezny update: u me dobry! Ba co vic, skvely. Zamerila jsem se na eliminaci faktoru, ktery me k chlastu vedly - snizeny sebevedomi, nuda, stesk, smutek, stres a zatim je to asi nejlepsi terapie. Stastni lidi nemaji potrebu se zliskat do bezvedomi - klise, a jak funguje ...

    Ale vcera jsem s kamaradkou mela tri piva a citim je teda jeste ted (a to sem v 11 jela domu a o pul 7 rano normalne a v pohode vstala do prace), odvykam si strasne rychle. A starnu :)
    SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    MARLI_TARN: Kvůli páteční kalbě odvolal nedělní sraz a "minuly vikend byl 4 dny na festivale kde kalil kazdou noc a povzbuzoval se i jinyma vecma"?

    Naprosto v pořádku. :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Tady se nám to nějak rozhádalo...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Chlastaj všichni, někdo víc, někdo míň. Někdo k tomu má větší dispozice. Někdo ne. Nechci škatulkovat, ale ty předpoklady jsou hodněkrát zjevný a dle mě se člověk alkáčem nestává, ale rodí se s tim a je na něm zda li to, co je pro něj předem nebezpečné zneužije či ne!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam