• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    porad si poustim ten Nohavicuv alkoholovy kopec, myslite ze jste schopni urcit, kde jste? :)
    CLOWNZEPPA: diky! Diky moc.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SA_KRA_: Nejlepší rádci jsou zrádci a v případě mnohých z nás zrádci sebe sama. V první řadě bych odpustil sám sobě a potom očekával, že mi někdo něco odpustí. Znám to velmi dobře a to je to, co mě na těch nechtěnejch blackoutech nejvíc svírá, že člověk bohužel neškodí jen sobě, ale převážně těm, kteří ho skutečně mají rádi. Nicméně každý jsme tak trochu Jekyll a Hyde...alkohol je klíč i zámek a v každém otvírá a zamyká jiné dveře...je to neyvzpytatelná hra a snad jen my lidé dokážem opakovaně dělat to, co nám škodí! Každopádně Ti držim moc palce a přeju Ti, ať Ti odpustí. Věřím, že si to zasloužíš...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Stanislav Grof - odlišná psychiatrie (rozhovor)
    https://www.youtube.com/watch?v=1AaHmfdpXIA
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KEB:
    ANDR3_I: prijde mi paradoxni, ze jeden den tu radim, aby se clovek vyhnul alkoholu a pak se opiju uplne...z niceho. Nerozklicovala jsem ten duvod. Z radosti? Vylila si to na nekom, kdo si to vubec nezaslouzil, po peti mesicich sekani latiny. Nejradsi bych se nevidela, jak je mi ze sebe zle, hned rano mi to rekl - ze jsem Jekyll a Hyde, ze to nechape, proc, kdyz jsem normalne uzasnej clovek.
    No zabolelo to jak prase, tim spis, ze jsem si plne uvedomovala, ze je to vsechno jen moje vina.

    Nejde to jinak, proste ze me bude abstinent. Cerstve jsem ted bezlepkar, takze budu proste totalni posuk :))
    Ted jen, jestli na to budu sama, nebo mi to odpusti.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Je to tak. Mám to stejně. Ale chci (ono už to jinak ani nejde :) )

    Po letech přemlouvání (hlavně poslední rok z deseti let pití asi z nešťastný lásky, ano - stihl jsem i zapomenout, proč vlastně piju) a neustálého hlídaného povolování vodítka jsem na konci fakt striktně dával maximálně tu dvojku vína za večer. Vydrželo mi to přesně dva týdny, pak jsem se zchlastal nebetyčně smutným způsobem, kdy mi definitivně docvaklo, že chlastat neumím, že už mě chlast kočíruje. Prochlastal jsem se do střízliva.

    Takže stopka (jinak jsem si slíbil léčebnu), což bylo v půli ledna.
    Přišel jsem o práci, dělal průsery, nasekal jsem dluhy (do 100k), ale to není nic, co by se s čistou hlavou nedalo zvládnout.
    Najednou jsem se chtěl vidět střízlivejma očima. Ze začátku to vůbec nebyl hezkej pohled, ale pořád lepší než přes tu 'včerejší mžurku'.

    I ten smutek je najednou takovej hezčí, natož radost, vrací se mi nadhled a zpětnovazebně sebedůvěra.


    Chutě byly, jsou a budou (ale intenzivně vždy tak na pár vteřin, jinak spíš nostalgie, vzpomínky), zvláště když je mým koníčkem ochotnické divadlo, takže je jasné, kde se scházíme. Zároveň to dosti určuje úroveň mých přátel (


    Po čtyřech měsících mi to rozhodnutí stále přijde jako začátek úchvatné poutě.


    Držím palce, až svírám chodidla v pěst, všem, co se na tuhle křižovatku dopotácí. Věřte srdci, když máte vychlastanou palici, je to ta cesta.

    Krom toho – vědomí, že za můj posranej život nemůžou Cikáni, ale chlast, je vlastně docela osvobozující :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SA_KRA_: drzim palce!!

    KEB: jj mam to podobne, i kdyz nechci :( pravdu dis!
    KEB
    KEB --- ---
    SA_KRA_: Já mám pocit, že spousta těch co to zkouší udržet na řetězu má v podstatě jen jedinou možnost - suchou cestu. Psa na řetězu neudržíš pořád, každá ruka se unaví.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    jen jsem to sem napsala, vcera kolaps.
    totalni abstinence, jiny reseni nevidim.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    A já doporučuju najít si terapeuta, ten by ti měl pomoct rozmotat co vlastně chceš - nejlépe placenýho (peníze za chlast vrážej sem) protože tě to bude nutit tam chodit víc než kdyby byl na pojišťovnu (alespoň já to tak mám, a taky jsem ochotná se mu víc svěřovat když si za to platim takový prachy žejo :D). Zkusit si ten měsíc bez alkoholu jak tu všichni radí - co to s tebou udělá. Vim že kdybych před lety zkusila abstinovat byť jen na měsíc když mi to radili asi bych si spoustu věcí uvědomila mnohem mnohem dřív. Nezapomeň že je to jen tvůj život, a s tim mít ho pod kontrolou je zbytečný čekat, koneckonců začít zase chlastat můžeš vždycky ;)
    KEB
    KEB --- ---
    KLATIC: SA_KRA_: Ámen...

    RANO: Samozřejmě je pravda všechno co říkáš. Celé je to o tom, že léčebna ti dá/vnutí příležitost být chvíli čistej. Je už jen na tobě, jestli si zase dáš a nebo už se na to vysereš. Známej tím prošel. Pak frčel nějakou dobu na antabusu, docházel k psychiatrovi co mu dali přidělenéh, jako první pomoc a je už pěkných deset let čistej jak slovo boží.

    Co se týče těch "kamarádů" se kterýma se nemáš bavit. Několikrát tu v minulosti zaznělo, co je kamarád a co je soukalič. Se soukaličema se stýkat je zbytečné.
    RANO
    RANO --- ---
    TROCHUSATORI: nevím jsetli tu má někdo osobní zkušenost, já ne, ale zkusím nahodit k zamyšůení co říkali o léčebně známí, jeden v půlce odešel a chlastá, druhý ty tři měsíce dokončil a pak asi měsíc nepil, byl z toho dost nadšený a všechno ho bavilo, ale od té doby -půl roku- už je bšechno zase jak bylo předtím. jednak teda už to, že velká část lidí tam chodí opakovaně o něčem vypovídá. druhak není nějak složité tu dobu v léčebně nepít, respektive je k tomu potřeba docela minimální vůle. na konci prý doporučí nekecat se známými, se kterými dřív lidi pili a vyhýbat se oblíbeným nálevnám a tak, načež je člověk vhozený do úplně stejného světa, v jakém se pohyboval předtím, čímž chci jen podotknout to co další dříve, že léčebna není zázrak.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    TROCHUSATORI: ja souhlasim s KLATIC:, ono je to vlastne snadny a alibisticky, rict si "no, tak se pujdu lecit, tam to ze me dostanou, stejne vsichni tvrdi, ze chlastam", ale podle me ses nekde jeste pred tou finalni fazi. Zacni s tim, ze si sam reknes, jestli problem opravdu mas. Prijde mi, ze tam uplne chybi ta vlastni vule.
    Zacala bych taky tim, ze si dam par tydnu oraz od jakehokoliv alkoholu (tzn. zadny "jedno pivo me nezabije". Zabije). Jak se ta hlava a telo vycisti, spousta veci se ukaze sama, na to nepotrebujes sanatorium ... ale je to makacka, co si budem. Po trech tydnech si clovek rika presne takovy to "neni to tak strasny, flasku vodky jeste nesnidam" ... ale v dlouhodobym hledisku je to znat.

    Jinak hlasim ze u me dobry! Minuly tyden jsem teda mela krizi, nejak se mi v jeden den vsechno podelalo, ale radsi jsem sla s kamaradama na veceri, nez sedet do hospody.Od novyho roku to je 5 mesicu bez pruseru, takhle dlouho to snad nikdy nebylo od mych 16 - mam radost :)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    TROCHUSATORI: tak predevsim...musis nejdriv ty sam stim opravdu chtit neco udelat.... ne hazet zodpovednost na nejake sanatorium at se postaraji jini.... to si akorat udelas dovolenou a za chvili jsi v tom znovu... lecebna je az ta uplne finalni moznost pro ty, kteri uz vycerpali vsechny ostatni moznosti..... zkus si sam mesic nechlastat (zadnejch par pivek vecer a bude to v pohode) a uvidis...treba v prubehu toho mesice prijdes na to ze je to vlastne dost dobry :)
    a doporucuju si procist cely auditko...najdes spoustu inspirace z ruznych zdroju...
    TROCHUSATORI
    TROCHUSATORI --- ---
    Ahoj,přispěju trochou do mlýna.Včera jsem napsal do jednoho sanatoria,napsali mi,ať zavolám a objednám se na první schůzku a dnes se probudím a říkám si - proč sakra?Vždyť to mám pod kontrolou,dám si večer pár pivek a je to,ale dopadá to tak,že mívám okna,kolikrát jsem poztrácel batoh,doklady,urazil lidi,kamarády,nesplnil slib,že někam dojedu,přijdu.Ale pořád dokola si to omlouvám tím,že si přece užívám,ale už toho mám opravdu dost.Říká mi to čím dál tím více lidí.Že mám problém.Léčil se někdo z Vás,případně docházel někam na terapie?
    Nějaký tip na knihu? (o alkoholismu:) )

    Díky všem.
    Michal.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    NEJKRÁSNĚJŠÍ PORTRÉT - Igor Chaun (dokument)
    https://www.youtube.com/watch?v=ogRg2SQhJgo
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: v tom pripade nevedome (= neumyslne).
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DAREBAK: No me prave prijde ze uz to obcas u nekoho delas, a to se mi nelibi, proto se ohrazuju
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: par takovych znam. a neni to cokoli neobvykleho. znudene panicky zbohatliku svuj chlast neustale "resi". napriklad. to, ze tobe cokoli unika jeste neznamena, ze to jinym neunika. to za prve. a za druhe nemusim komukoli cokoli dokazovat. jen jsem popsal svuj svet a ze je tvuj jiny? to te mam taky zesmesnovat?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DAREBAK: Nekdo si na alkoholika jenom hraje?? "Skutecny" alkac atd.?? Zda se mi to nebo ses jeste ve fazi kdy se chlubis tim kolik si toho prochlastal a srovnavas se s ostatnima? Coz mi prijde docela smutny a smesny zaroven. Nejak mi unika duvod proc by si nekdo na alkoholika jenom hral.. Vetsina z nas tady ma myslim opacnej problem a kolikrat jsme si naopak hrali jen na vikendovy pijany :)
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: no nic na ramec klubu :-). nekdo si na alkoholika hraje a nekdo tim zije. jenom skutecny alkac nema kyselo z chlastu a je schopen se prochlandit rodinou, zdravim, praci. skutecny alkac ma s alkoholem problem do doby nez se jeho material zrecykluje. jen vikendovy pijak muze mit to kyselo. tak jsem to myslel ;-).
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: Pravdu díš, ukončil jsem to v tu pravou chvíli. Bůh ví, že jsem za to zatraceně rád.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam