• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    TEKKIT: ja si toho vazim, kdyz zase ono je to prave hodne subjektivni. Muzu ti jen rict, ze lidem co me znaji 5 a vice let to jako banalita vazne neprijde.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    hele já to určitě nechtal nějak podceňovat a zlehčovat. Každej máme svou hranici za kterou jít je pro nás nepřijatelný. Ty moje posty měly mít spíš jako povzbudivej charakter, že mě subjektivně to se SA_KRou nepřijde tak hrozný jako to ona sama vidí...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    TEKKIT:
    ANDR3_I: hele mozna, ze by nebylo od veci si najit jinej ventil, nez nekomu ublizit. Jo a jednou za pul roku je to ted, loni me stalo skoro 20k jen neustala vymena klicu, ktery jsem ztracela jak na bezicim pasu. Uvedomeni si, jak je clovek ochotnej rozbijet vztahy, kolikrat to udelal, co vsechno se v zivote posralo kvuli chlastu. Nemluve o tom, ze me od chlastu neodtahl ani otres mozku a 16 stehu na hlave. Az tohle.
    A ted to sice bylo po pul roce, ok, ale zase mi nikdy nezalezelo tak na tom, aby ten clovek me nalitou nevidel, vedela jsem, ze to nezvladne a ze z toho bude v soku. Prave proto, ze s timhle nema zkusenost.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    TEKKIT: jenze prave do toho pripadu tveho kamarada (jak ho tu popisujes) uz je treba jen krucek, kterej vetsina z nas nevidela a davno prekrocila, a u SA_KRA_ se mi libi a obdivuju ze ma tu sebereflexi a snahu to zastavit jeste pred tou konecnou jamou plnou sracek. Jasne - to ze je na sebe prehnane prisna vidime vsichni, ale to se asi netyka jen alkoholu, jen bych ji rozhodne neuklidnovala a neradila ze "jednou za cas si ten bordel alkoholem vysypat muze" kdyz sama potvrzuje ze ji ani jejimu okoli to nedela dobre.. Ona je prave ta povestna mantra "jednou za cas to ze me musi ven" a "projednou to nikomu neuskodi" nebo moje oblibena "dam si jenom jedno pivo/frisco a zadny panaky!" u alkoholiku nejcastejsi pricina proc se motaj v bludnym kruhu - ale zase, je to muj subjektivni nazor kterej urcite neplati na vsechny. Na me rozhodne ano ;)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SA_KRA_: jasný no, v tý rovině že to odskákala nevinná oběť jen proto že byla zrovna po ruce je to samozřejmě špatný a nedivim se že se kvůli tomu cejtíš hrozně...(ale čas to urovná, jak všechno což se lehce řekne - já vim:))

    Ale v tý rovině "alkoholismu" když jsi měla jeden úlet za půl roku, si myslim že jsi na sebe zbytečně tvrdá....

    Je fakt že teda mám kamaráda co je opravdickej kvartál. Pár měsíců seká dobrotu a pak se někde zleje (jemu stačí na nastartování i 2 pivka a kořalička) a jede třeba 3 dny v kuse . Ale to je fakt schopen nejít do práce, nejít domů (má 2 malý děti), motat se po non stopech, zranit se, ztratit doklady atd...V jeho případě to samozřejmě považuju za problém i kdyby to bylo jen jednou za rok:) Ale to neni tvůj případ:)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    TEKKIT: vzhledem k tomu ze jsme ted na chvilku od sebe si myslim, ze jsem to prilis cerne nevidela :) Ale rekla sem si k tomu svoje, to jo.
    a a stejne uz nechcu pit, ted, ve strizlivem stavu mi to zas prijde jako extremni ptakovina. Jinak moc toho ted je, stres taky je, ale porad si nemyslim ze je fer to dat sezrat nekomu, kdo se mi vzdycky snazil jen pomoct.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SA_KRA_: hele, neznám samozřejmě podrobnosti, ale...
    Přijde mi že to vidíš strašně černě. Jestli jsi sekala latinu 5 měsíců a pak se jednou trochu zmastila tak mi to nepřijde nic tak hroznýho abys to brala jako takový selhání...

    Myslím si že pokud se zrubeš jednou za půl roku, neni to nic co by nějak strašně vybočovalo do nějakýho extrému. Pokud tam neproběhlo něco typu vysrání se na stůl na svatbě ségry před všema:), tak bych to bral s nadhledem...

    No a že tam asi proběhlo nějaký "vysypání bordelu" špatným směrem? To si myslim že se taky dá urovnat a vysvětlit. prostě asi toho v normálním životě je na tebe moc a ten stres se někde hromadí s tím že pak alkohol otevře vrátka a "zlo musí ven". (Já to nepodceňuju, vim o čem mluvíš a znám to taky. Je to hnus...)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    jekyll a hyde...to je přesný
    KEB
    KEB --- ---
    SA_KRA_: Já se zastavil na samým vrcholu. Podemnou už byl jen sešup dolů dopředu strmým pádem a nebo pozvolný vracení se na začátek za zádama.

    SA_KRA_: Já taky nikdy neuměl pít v klidu. Buď na tvrdo a nebo radši vůbec.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CLOWNZEPPA: jo :) no ja jsem obecne extremista, takze me nestaci neceho "jen tak trochu" (trochu neco podelat, mit mirny zpozdeni, jednoho panaka).
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SA_KRA_: Kolikrát mi přijde, že člověk si to nevědomky zkazí, aby měl důvod se zase snažit...protože ten entuziasmus je jak mlha.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KLATIC: a ted?
    CLOWNZEPPA: ja sem porad nekde pred vrcholem - verim v to protoze mi to jeste porad neni jedno. No, proste to nechapu, v momentu stesti sem si to podelala, takze asi bude lepsi se trvale udrzovat v "okay" stavu, kdyby nahodou :)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SA_KRA_: To se dá jen tušit...takže klasická doměnka...dle mě to vědí jen Ti, co už jsou pod kopcem a lá v zemi pod ním!
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    SA_KRA_: ja si treba presne pamatuju kalbu a kocovinu kdy jsem opustil vrchol a uz to slo jen dolu...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    porad si poustim ten Nohavicuv alkoholovy kopec, myslite ze jste schopni urcit, kde jste? :)
    CLOWNZEPPA: diky! Diky moc.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SA_KRA_: Nejlepší rádci jsou zrádci a v případě mnohých z nás zrádci sebe sama. V první řadě bych odpustil sám sobě a potom očekával, že mi někdo něco odpustí. Znám to velmi dobře a to je to, co mě na těch nechtěnejch blackoutech nejvíc svírá, že člověk bohužel neškodí jen sobě, ale převážně těm, kteří ho skutečně mají rádi. Nicméně každý jsme tak trochu Jekyll a Hyde...alkohol je klíč i zámek a v každém otvírá a zamyká jiné dveře...je to neyvzpytatelná hra a snad jen my lidé dokážem opakovaně dělat to, co nám škodí! Každopádně Ti držim moc palce a přeju Ti, ať Ti odpustí. Věřím, že si to zasloužíš...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Stanislav Grof - odlišná psychiatrie (rozhovor)
    https://www.youtube.com/watch?v=1AaHmfdpXIA
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KEB:
    ANDR3_I: prijde mi paradoxni, ze jeden den tu radim, aby se clovek vyhnul alkoholu a pak se opiju uplne...z niceho. Nerozklicovala jsem ten duvod. Z radosti? Vylila si to na nekom, kdo si to vubec nezaslouzil, po peti mesicich sekani latiny. Nejradsi bych se nevidela, jak je mi ze sebe zle, hned rano mi to rekl - ze jsem Jekyll a Hyde, ze to nechape, proc, kdyz jsem normalne uzasnej clovek.
    No zabolelo to jak prase, tim spis, ze jsem si plne uvedomovala, ze je to vsechno jen moje vina.

    Nejde to jinak, proste ze me bude abstinent. Cerstve jsem ted bezlepkar, takze budu proste totalni posuk :))
    Ted jen, jestli na to budu sama, nebo mi to odpusti.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Je to tak. Mám to stejně. Ale chci (ono už to jinak ani nejde :) )

    Po letech přemlouvání (hlavně poslední rok z deseti let pití asi z nešťastný lásky, ano - stihl jsem i zapomenout, proč vlastně piju) a neustálého hlídaného povolování vodítka jsem na konci fakt striktně dával maximálně tu dvojku vína za večer. Vydrželo mi to přesně dva týdny, pak jsem se zchlastal nebetyčně smutným způsobem, kdy mi definitivně docvaklo, že chlastat neumím, že už mě chlast kočíruje. Prochlastal jsem se do střízliva.

    Takže stopka (jinak jsem si slíbil léčebnu), což bylo v půli ledna.
    Přišel jsem o práci, dělal průsery, nasekal jsem dluhy (do 100k), ale to není nic, co by se s čistou hlavou nedalo zvládnout.
    Najednou jsem se chtěl vidět střízlivejma očima. Ze začátku to vůbec nebyl hezkej pohled, ale pořád lepší než přes tu 'včerejší mžurku'.

    I ten smutek je najednou takovej hezčí, natož radost, vrací se mi nadhled a zpětnovazebně sebedůvěra.


    Chutě byly, jsou a budou (ale intenzivně vždy tak na pár vteřin, jinak spíš nostalgie, vzpomínky), zvláště když je mým koníčkem ochotnické divadlo, takže je jasné, kde se scházíme. Zároveň to dosti určuje úroveň mých přátel (


    Po čtyřech měsících mi to rozhodnutí stále přijde jako začátek úchvatné poutě.


    Držím palce, až svírám chodidla v pěst, všem, co se na tuhle křižovatku dopotácí. Věřte srdci, když máte vychlastanou palici, je to ta cesta.

    Krom toho – vědomí, že za můj posranej život nemůžou Cikáni, ale chlast, je vlastně docela osvobozující :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SA_KRA_: drzim palce!!

    KEB: jj mam to podobne, i kdyz nechci :( pravdu dis!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam