• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    PISTA8632
    PISTA8632 --- ---
    KEB: Jak jsem to pochopil, získávají dříve návyk na alkohol než muži a hůře se jim odvyká. I úspěšnost léčby je prý o něco menší než u mužů.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PISTA8632: Gratuluju!
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    KEB: Asi se jim nezapočítává čmýra :D
    KEB
    KEB --- ---
    PISTA8632: Holky čtyři? To jsem nevěděl. Netušíš proč?
    PISTA8632
    PISTA8632 --- ---
    Tak jsem dlouho váhal, jestli se mám TADY pochlubit/pochválit...
    Pak jsem si řekl, že by má zkušenost, že "se to dá!" třeba někomu dodala trochu naděje, že to taky dokáže.
    Pokud dokážete zapnout počítač a přihlásit se na NYX, tak máte velikou šanci, že to dokážete! Já, jako opravdu těžký alkoholik (sám odhaduju, že chybělo pár dní a zabilo by mě to - delirium tremens), bych to, tehdy, už nedokázal...
    Jsem dalek toho, abych tady někomu radil, jak na to. Každý je jiný, v jiném stavu závislosti, v jiném prostředí, postavení atd., ale: Ten problém je hlavně v HLAVĚ!!!
    Pokud ještě nejste závislí fyzicky (křeče, příšerný třes atd) dokážete to!!! Zkuste si říct: to jsem opravdu taková sračka, že to nedokážu? Dokázali to jiní a já ne? Zkuste si říct: tak a už se NIKDY! nenapiju. Žádnej "Suchej únor"! "Suchej život!"
    Já vím, zní to příšerně (ta představa: už nikdy si nedám paňáka, pivo jenom nealko - někdo ani to!), jako KONEC ŽIVOTA, ale věřte mi! Po pár měsících vám to VŮBEC nepřijde. Někdo nekouří, já nepiju. No a co? Okolí si za pár týdnů na to, že nepijete, zvykne taky (vlastní zkušenost).

    Pokud jste závislí fyzicky, JDĚTE do léčebny! Opravdu! Nečeká vás tam nic dobrýho, budou vás tam srát "Blbejma kecama", parťákovi na pokoji budou možná smrdět nohy, budete si říkat: Co tady dělám! Já to tady ty tři (holky čtyři) měsíce nevydržím! Vydržíte. Zvyknete si. Ale hlavně: za těch devadesát dnů budete mít opravdu čas si zavzpomínat na to, co vám chlast dal a co vzal. A myslím, že u každého spíš vzal. On už je taková svině...

    Tak konečně ta sebechvála: minulý týden to bylo pět let co nepiju.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    NAMATHUR: a ty si zase kdo? Hele já mám fakt pátek... nerušit....
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    FANFAN: hele já se s tebou hádat nehodlám... protože mi je jasný, že seš vosa.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    A s čím potřebuješ pomoct ty? Reagovala jsem na Andr3_I, rozrušilo tě něco, že dokážu s věkem ovládat svou špičku?
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    FANFAN: ok a to s takovou hroznou nemocí potřebuješ pomoct tady?
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Skupinová terapie,

    no kdybych tam seděla i já, tak neřeknu asi nic povzbudivého. Já se "naučila" neobjednat si hned pivo a pít tak dlouho nealko, čaj, kafe, a jiný pičoviny, než se to zvrhne v objednávání stoletých rumů a zapíjení mrtvejch dědečků. To si pak holt jednoho dva dám. A to jen v případě, že mám druhej den dovolenou, pokud nemám, tak nepiju prostě vůbec.
    Samozřejmě že mám pak chuť pít víc - "aby to bylo ještě lepší", ale nakonec mi zabliká kontrolka, že tohle už tu bylo a že víc jak dva rumy prostě a jednoduše - ne a ne a ne.
    KEB
    KEB --- ---
    Heroin, kokain, ale i alkohol. Pět nejnávykovějších drog - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/nejnavykovejsi-drogy-na-svete-de6-/veda.aspx?c=A160304_005246_veda_dvz
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ANDR3_I: Ty jsi zrozená pro skupinovou terapii. Tvá otevřenost je úžasná. Hospitalizace je fakt ve směs dle mého názoru špatná a riziková v tom, že pak je možnost, že to v případě tvého pravděpodobného neustání bude potom mnohem horší! Ale samozřejmě budou vyjímky. To neodmítám a nebo hodně vzdálené alternativy vzdálené české kotlině. Kdesi jsem slyšel, že gram vůle je více než li tuna přesvědčení, což je trefný. Ta vůle pokulhává a věřím, že se s tím dá pracovat, že je to tvárná věc a psychoterapie tomu může být prospěšná nikoli hospitalizace. Tam z Tebe udělaj s největší pravděpodobností jen pacoše a budou ti namlejvat cosi, co sama dávno dobře víš. Je to prostě z mé zkušenosti neefektivně nastavené. Nicméně já v tom "lítám" taky, ale suchej únor jsem dal a celkem to dávám. Spíš to nevyhledávám a dost velkou roli hraje to, že žiju s abstinentkou a inspiruje mě v tom, že to jde i jinak. Ať se daří, pokud možno nám všem...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Ja jsem takovy hodne zvlastni pripad zavislaka na alkoholu. Nedela mi v jinem prostredi problem i nekolik mesicu vubec nepit. Problem nastava az kdyz jsem zpatky. Navic nemam jen zavislost na alkoholu, tech veci a problemu je fakt hodne.. Takze on razi nazor postupne se vyporadat a odbourat je. Ja strasne rada utikam od problemu abych je nemusela resit, prave i do jinyho prostredi, takze pro me by to byl takovej utek, ale rozhodne by to nic z tech problemu nevyresilo.
    XINDL
    XINDL --- ---
    No, taky by me teda celkem zajimalo, jaky duvody ma terapeut k tomu, aby nekomu vymlouval hospitalizaci.
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: Se skupinovýma terapiema ani terapeuty nemám zkušenosti. Ale vážně by mne zajímalo proč ti pan terapeut tak vehementně vymlouvá hospitalizaci. Ty jeho terapie mu předpokládám platíš, že? A Skupinovka by asi taky nebyla zadarmo, předpokládám.

    Co se týče hospitalizace je to tak půl napůl. Pan domácí, Klaun Zeppa, je určitě proti. Kámoš prošel Kroměříží a je čistej už víc jak deset let. Já bych se tomu asi nebránil. Pomohlo to mrdě lidí, takže na tom asi něco bude. Popravdě všem těmhle skvěle placeným terapeutlm mám sklon nevěřit, protože mám pocit že ti chtějí za tvé peníze pomáhat nikoliv pomoci. Pokud se v něčem pletu pouč mě :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Tak ja už v tom bohuže zase lítám. Naposled tak že je z toho otřes mozku a další maličkosti.. Terapeut mi stále vymlouvá hospitalizaci, a naposledy doporučil skupinovou terapii. Chodíte tu někdo někam? Nemusí to být klasický setkání alkoholiků, vzhledem k tomu že toho mám tolik tak můžu i smíšený. Něco jsem pogooglila ale vůbec netušim od čeho se mám odpíchnout :/
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    Diky vsem za rady tak nakonec je vse nejvic napohodu jak tu vic lidi psalo chce to jen stat si za svym. Veta I don't drink alcohol. Je fakt magicka a okamzik kdy se mi nekdo nalitej snazi neco vnutit presne koreluje s dobou odchodu :) Sice jsem jako Cech co odmita pit pivo dost za exota, ale co preci si kvuli timu neznicim zdravi :) Preju vsem hodne zdravi a pevnou vuli.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    HANOUCH: Nevim, co mas za praci, ale u nas mam spoustu kolegu, kteri nepijou (dal nevysvetlujou), takze si na firemnich akcich davaji nealko a nebo tam ani nechodi a nikdo s tim nema nejmensi problem.
    KEB
    KEB --- ---
    TEKKIT: máš recht, to by asi nebylo úplně nejlepší :D
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KEB: jako že by na ně ve zkušebce jen tak vybalil že byl ve vodmašťovně?

    Já myslím že fakt stačí něco menšího - pobolívá žaludek, doktor řekl hlavně nepít atd...To přece nikomu nemůže nějak vrtat hlavou že by byl nezpůsobilej k k práci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam