• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    FRDK: aspoň vidíš jaký mám přehled o těchto věcech :D
    FRDK
    FRDK --- ---
    KEB:...evidovaná na mě, mé tel. číslo, kvůli případné výhře :)
    KEB
    KEB --- ---
    FRDK: Spíš než vyhodit do koše si ji měl někomu darovat se slovy: "Na vem si ji, mě je k ničemu, já už nepiju :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Minikapitola z abstinentova deníčku:
    Dnes učiněn další malý krůček na trnité cestě z alkoholické krajiny stínů k světlým a ještě zářnějším zítřkům: po víc než čtyřech měsících od poslední vypité flaše vodky ve šrajtofli nalezená zapadlá slevová a výherní kartička vinotéky Merlot byla bez váhání rozlámána a s gustem vhozena do koše.
    S touhle bych nic nevyhrál.
    Jakpak ostatní bratři a sestry ve zbrani?
    XINDL
    XINDL --- ---
    DHA: Jenom AD to nevyresis. Zacni chodit nekam na terapie. Jestli trpis nejakym panickyma atakama, tak to chce osetrit psychoterapeuticky. Prasky ti osetri aktualni stav, neodstrani ale pricinu, to ti udela terapie
    SHAREEZ
    SHAREEZ --- ---
    KEB: Já vím. Ale samozřejmě potřebuje pomoct, poradit i ona.
    KEB
    KEB --- ---
    SHAREEZ: Dokud se to sám nerozhodne řešit neudělá kamarádka nic. Bohužel.
    SHAREEZ
    SHAREEZ --- ---
    KARPEA: Super, moc děkuju!
    KARPEA
    KARPEA --- ---
    SHAREEZ: taky je ještě dobrej MUDr. Popov z Apolináře ( http://www.alkohol-alkoholismus.info/lecba/lekari/popov-prim-mudr-petr-popov.html), nebo je v apolináři Adiktologická ambulance, kam se může zajít poradit. Dál existuje 24hodinová linka, kam můžeš zavolat o radu (http://www.alkoholik.cz/...lkoholika_co_delat_kdyz_je_nejhure_centrum_krizove_intervence_praha.html)
    SHAREEZ
    SHAREEZ --- ---
    Ahoj. Chtěla bych vás poprosit o radu. Kamarádky muž, se kterou mají dvě děti, jinak skvělej člověk, už před nějakou dobu překročil hranici co se týče pití, neslyší, resp. nechce slyšet, opakovaně to táhne tak, že se ani neví, neví, kde je, jestli žije, obhajuje si to nesmyslně, je depresivní, atd. Atd. A samozřejmě to ovlivňuje další životní sektory, nemluvě o dopadech na rodinu... Prostě už fakt blbý a za hranou nějakých občasných mejdanů nebo něčeho, s čím se dá žít. Jeho otec se v 50 uchlastal a on k tomu má dost nakročeno... :( A tak se chci zeptat, jestli byste neměli nějakej ověřenej tip na nějakého odborníka, kterej je opravdu dobrej, ke kterýmu by si moje kamarádka mohla zajít pro radu, jak se v téhle situaci chovat, jak komunikovat, co dělat, atd.? I když je fakt statečná, je už samozřejmě zoufalá. A přátelé jsou na rady v téhle situaci krátký, i když se snažíme být oporou, a tak. Případně moc děkuju :)
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    PISTA8632: Bez velmi obdobného uvědomění - a odhodlání! - ve velmi podobné situaci bych to nedal. Nevěřil jsem si ani týden, jakákoli sebeúcta byla těsně nad absolutní nulou, síla toho puzení nepít mě až překvapila.

    Nakonec je z toho krásných čtrnáct měsíců plných strastí i radostí.

    Dvakrát jsem si líznul na špičku jazyka na radostnou událost, kdy bylo vhodnější neodmítat, ale pronést přípitek, párkrát - vždy po pár měsících - ze studijních důvodů stejné množství. Jednak jsem zjistil, že autosugesce je mocná čarodějka, opravdu jsem si alkohol zošklivil téměř dokonale, jednak jsem si tak připomněl, že nejsem a nikdy nebudu ona příslovečná výjimka, která by klidně mohla pít znova a lépe. A vždy mi to poněkud zkalilo večer, protože sám sebe (v tomhle) neobelžu.

    Jsem alkoholik a vždy budu. Bez chlastu si to ale docela užívám :) GRATULUJU!
    KEB
    KEB --- ---
    PISTA8632: Tak nějak jsem to předpokládal. U cigaret je to obdobně. Navíc jsem četl ve vícero článcích, že je (ženy) tyhle závislosti fyzicky mnohem víc likvidují.

    FANFAN: vskutku přínosná odpověď.
    PISTA8632
    PISTA8632 --- ---
    KEB: Jak jsem to pochopil, získávají dříve návyk na alkohol než muži a hůře se jim odvyká. I úspěšnost léčby je prý o něco menší než u mužů.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PISTA8632: Gratuluju!
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    KEB: Asi se jim nezapočítává čmýra :D
    KEB
    KEB --- ---
    PISTA8632: Holky čtyři? To jsem nevěděl. Netušíš proč?
    PISTA8632
    PISTA8632 --- ---
    Tak jsem dlouho váhal, jestli se mám TADY pochlubit/pochválit...
    Pak jsem si řekl, že by má zkušenost, že "se to dá!" třeba někomu dodala trochu naděje, že to taky dokáže.
    Pokud dokážete zapnout počítač a přihlásit se na NYX, tak máte velikou šanci, že to dokážete! Já, jako opravdu těžký alkoholik (sám odhaduju, že chybělo pár dní a zabilo by mě to - delirium tremens), bych to, tehdy, už nedokázal...
    Jsem dalek toho, abych tady někomu radil, jak na to. Každý je jiný, v jiném stavu závislosti, v jiném prostředí, postavení atd., ale: Ten problém je hlavně v HLAVĚ!!!
    Pokud ještě nejste závislí fyzicky (křeče, příšerný třes atd) dokážete to!!! Zkuste si říct: to jsem opravdu taková sračka, že to nedokážu? Dokázali to jiní a já ne? Zkuste si říct: tak a už se NIKDY! nenapiju. Žádnej "Suchej únor"! "Suchej život!"
    Já vím, zní to příšerně (ta představa: už nikdy si nedám paňáka, pivo jenom nealko - někdo ani to!), jako KONEC ŽIVOTA, ale věřte mi! Po pár měsících vám to VŮBEC nepřijde. Někdo nekouří, já nepiju. No a co? Okolí si za pár týdnů na to, že nepijete, zvykne taky (vlastní zkušenost).

    Pokud jste závislí fyzicky, JDĚTE do léčebny! Opravdu! Nečeká vás tam nic dobrýho, budou vás tam srát "Blbejma kecama", parťákovi na pokoji budou možná smrdět nohy, budete si říkat: Co tady dělám! Já to tady ty tři (holky čtyři) měsíce nevydržím! Vydržíte. Zvyknete si. Ale hlavně: za těch devadesát dnů budete mít opravdu čas si zavzpomínat na to, co vám chlast dal a co vzal. A myslím, že u každého spíš vzal. On už je taková svině...

    Tak konečně ta sebechvála: minulý týden to bylo pět let co nepiju.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    NAMATHUR: a ty si zase kdo? Hele já mám fakt pátek... nerušit....
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    FANFAN: hele já se s tebou hádat nehodlám... protože mi je jasný, že seš vosa.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    A s čím potřebuješ pomoct ty? Reagovala jsem na Andr3_I, rozrušilo tě něco, že dokážu s věkem ovládat svou špičku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam