• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: kovboji. ja jen s nadsazkou neco prohodil. koureni a piti je statem podporovano, stat generuje zavislaky a jeste je dani. coz pro pojistovny a zdravotnicky system znamena jedine - vydelek! souhlasim, zacit lemptat je jednoduche. a stat k ti k tomu dopomuze a i k "lecbe". kovboji.
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: dovolím si oponovat tvé železné logice. Přestat pít je mnohem těžší než s tím začít. Takže kdyby měli úspěšnost léčby sto procent, tak stejně budou mít stále dost práce.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DAREBAK: Mám to v plánu, bude to nutnost.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    SALAMAN: mno. covece. a co zmenit praci? ja prestaval za klavesnici a ne bych pul dne nemyslel na poradneho panaka tequily, ale tohle je slusnej masochismus! tisice lidi. cista logika: pokud bude jejich lecba uspesna, tak budou bez prace. je v jejich zajmu uspesne lecit? nicmene, drzim palce, chlape.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DAREBAK: Sám jsem to zkoušel mockrát a neúspěšně. On když člověk dělá za barem, je mu hrozně zle a přesto musí fungovat a před hosty nedat na sobě nic znát, tak po tom alkoholu prostě sáhne. Například s těmi benzodiazepiny mám dobrou zkušenost. Předepisují se jen krátkodobě, aby se člověk nebál vyjít ven z baráku a zvládl každodenní fungování. Kontrolované pití je (alespoň u mě) spíš jenom taková výmluva, proč chlastat dál. Proto chci můj návyk řešit ve spolupráci s odborníky dřív, než si úplně zničím život. A když říkají suchá cesta, tak to zkusím. Přece jen jim pod rukama prošly už tisíce lidí.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    DAREBAK: oprava: vsechno je ve mne.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: vsechno je v nas.
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: Predispozice k alkoholismu jsou vrozené. Čili ANO alkoholismus je do jisté míry dědičný. Nyní se bavím o genetice ne o psychologii. To je bohužel pravda. Nejen u chlastu platí, že děti pykají za hříchy svých rodičů. Kdysi jsem o tom viděl i dokument, kde to jasně dokázali na myších.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: i kdyz. dle jakychsi studii je alkoholismus genetickou zatezi. a ja si myslim, ze i socialni vychovou. a ze z toho prameni "to nase nedorozumeni". pokud ziji v rodine pijaku, tak budu pit. pokud rodice skryte piji a nebo pili, tak mam k tomu vlohy. klidne mohli lemptat pred pocetim... no... je to na pokec u pifku :-))) dalsi vetvi je to, co popira vse, co jsem napsal. no, v zadne palici to neni jen legrace. klidne mohli nepit, ale decko se uplo k pijakovi, protoze mu daval vic nez nepijici rodice. dneska je fakt divna doba.
    DAREBAK --- --- 20:44:59 8.10.2016
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: amen
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: Klid :) Záleží na každým, jak si to přebere a jak se zařídí. Každej tady jeden vedle druhýho, si za svý problémy s pitím můžeme sami. Takže je i na nás samotných, jak se s tím popereme.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: napsal jsem: "a dnes umim kontrolovane pit". to vy jste si to prelozili jako doporuceni. ja jen navrhuji reseni. a pokud pouziji tvou retoriku, tak vubec nejlepsi je se nenarodit. pak nebudes muset celit vyzvam se vsemi dusledky. myslel jsem si, ze ten klub je o radach a pomoci. zjevne jsem se pomatl.
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: ale zvládlas udržet čerta na řetězu, i to se počítá :)
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: zbytečná paušalizace. Pokud seš takovej alkáč, že tě vysazení alkoholu zabije, tak jsi jiná liga než spousta jinejch, kterým ústavní léčba pomůže nepít. Kontrolovaný pití je pro ohromný množství alkáčů jen zbytečné riziko recidivy (dráždění hada bosou nohou tu platí jako nikde) a nedosažitelná meta. Většině alkáčů bych spíš doporučil nepít vůbec než se snažit pít kontrolovaně.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: jo a nemas chodit do baru s kozama ;-). si ani nedokazes predstavit, jak ti slabsi (plassi) pijaci trpi.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    v rusku se jednoho "rana" odhodlali resit miru pijaku. vyvinuli koktejl, ktery z cloveka udelal alergika na alkohol. a dokumentovali to treba podanim jedine kapky bezne vodky pod jazyk. za 10s byl smitec - zase ho nahodili, natacelo se to. a myslite, ze lidi prestali pit? kdo chce pit, napije se, i kdyz vi, ze ho to zabije. kdo pit nechce, tak (nakonec) nepije. mimochodem, to piti fakt zabiji. rusaci to jen urychlili.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: ne pro vsechny je piti. ne pro vsechny je nepiti. priznat se k zavislosti je dnes in. neni to o koulich ale o socialni poze. snizovani davek je u tezkych pijaku legitimni lecba! protoze uplna abstinence by je zabila! jejich mozek se muze probudit a zacit resit nepiti, ale telo to neda - telo ma setrvacnost. a nahrazovat jeden jed jedem druhym a myslet si, ze mu to ublizuje mene je to nejhorsi, co alkacovi muzes udelat - a presne tohle je ustavni lecba. generuji jen znicene entity. pokud se s tim clovek vyrovna sam, vic si se vazi a vic si veri. a nefunguje pak jako zbedovana ovecka. ale nejsem odbornikem. jen jsem po dvaceti letech - denodenniho liti litru goraly - prestal pit.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DAREBAK: ne pro vsechny je ale dobra rada "uc se kontrolovane pit", naopak, pro vetsinu lidi co ma s alkoholem fakt problem je kontrolovany piti ten nejvetsi pruser, budou se v tom dlouho placat a vracet se k piti nez si priznaji ze jedina moznost je sucha cesta...

    za me je super ze clovek ma koule na to priznat si ze ma fakt problem a jit do institutu k tomu primo urcenyho, nevidim nic spatnyho si umet rict o pomoc kdyz ji clovek potrebuje. Drzim palce :)

    Ja tenhle tyden zase trochu ulitla jeden vecer, mela jsem tu na navsteve americkyho fotografa s pritelkyni, ale diky tomu veceru jsem si zas pripomnela ze u me neprichazi v uvahu ani ta trocha toho alkoholu (a i kdyz jsem se drzela v ramci mezi, moc dobre jsem si druhej den uvedomila ze stacilo malo a mohl to bejt opet pruser). Nerikam ze to tak maji vsichni, ale myslim ze nas bude vetsina. A taky mi vubec nechybi ty opruzaci vyskytujici se a obtezujici v kazdy hospode a baru ;)
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    SALAMAN: vykasli se na system a pokus se to zvladnout sam. bude to mit pak pro tebe vetsi vahu i v mensich krocich a pripadne recesi. snizuj davky a uc se kontrolovat. proste si po deseti rekni, ze mas dost a fertyk. pak si dej caj, kdyz uz musis setrvat v pijici spolecnosti. ale nejlepsi je odejit se slovy "v nejlepsim prestat". dle meho je to lepsi, nez spolehat na to, ze te z toho nekdo vytahne. nevytahne. pokud budes spolehat na zachranu v podobe systemu, tak nevyhrajes - budes se vracet. opravdu je to jen v tobe a to je zakladni uvedomeni. pokud budes spolehat na zachranu v nekom jinem, tak tva psychika si nechava zadni vratka a to je potiz. tim nechci snizit vahu tech, co potrebovali direktivu a vyhrali. bud potrebujes nekoho, kdo ti rekne "nepij", nebo si to reknes sam. z deseti bych sel na 5 atd. je to na dlouho, ale clovek se tomu snizovani prizpusobi - a mne to na konci zacalo bavit. dva roky jsem to takhle zkousel. a dnes umim kontrolovane pit. mno spis kontrolovane nepit :-).
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    FRDK: Tyhle "věci" v perifernim poli znám taky, podle mně se takhle pokradmu objevuje alkoholová psychóza, která může skončit deliriem. Hodně lidí v léčbě to popisovalo, i když nakonec neskončili s deliriem.
    Já byl jinak na detoxu v Kosmonosích a bylo to taky dobrý. Bonus je, že člověk může přijít i pod vlivem, což ne všude dovolujou (třeba v Kroměříži lidi museli chodit po areálu dokud nenadýchali nulu).
    Jinak gratuluju k dokončení, mě v léčbě režim taky pomoh se aktivizovat a nějak fungovat, ale osobně jsem pro to aby tam bylo i hodně psychoterapie, protože ta mi nakonec pomohla řešit moje problémy a příčinny toho, proč chlastám, režim mi pomoh hlavně přežít.
    FRDK
    FRDK --- ---
    SALAMAN: "...občas koutkem oka vidim divný malý věci, ale snad je to jen z únavy."
    Taky jsem už nějakou dobu vídal tyhle pohybující se malé věci, vždy jen tak jak říkáš, koutkem oka, periferním viděním. Když se mě pak lékařka ptala na halucinace a tohle jsem jí popsal, víceméně nad tím jen tak mávla rukou...
    Každopádně co nepiju, tyhle malé věci mi přestaly lézt (nejen) po pokoji ;)
    Pokud s tím svým pitím skutečně chceš něco udělat, máš pravděpodobně nejvyšší čas. Určitě to dokážeš, držím pěsti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam