• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    FRDK
    FRDK --- ---
    SALAMAN: "...občas koutkem oka vidim divný malý věci, ale snad je to jen z únavy."
    Taky jsem už nějakou dobu vídal tyhle pohybující se malé věci, vždy jen tak jak říkáš, koutkem oka, periferním viděním. Když se mě pak lékařka ptala na halucinace a tohle jsem jí popsal, víceméně nad tím jen tak mávla rukou...
    Každopádně co nepiju, tyhle malé věci mi přestaly lézt (nejen) po pokoji ;)
    Pokud s tím svým pitím skutečně chceš něco udělat, máš pravděpodobně nejvyšší čas. Určitě to dokážeš, držím pěsti.
    KLEPTOMAN
    KLEPTOMAN --- ---
    SALAMAN: určitě zavolat, pozvou si tě a dohodnete co a jak. Z ulice neberou, na detox je pořadník, počítej s několika tejdnama čekání.

    Za sebe můžu Apolinář doporučit, srovnání ale nemám. Režim je náročnej, rozhodně ho nedokončí každej, ale každej aspekt tý léčby má svůj důvod a smysl.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Je to tak, závislost je u nich podobná jako u chlastu, v nečem i horší, možná i proto na ty abstinenční příznaky fungují. Pokud chce člověk abstinovat, měl by se určitě úplně vyhnout i jim, je to fakt jenom na překonání té krize po vysazení. Já k nim osobně měl přístup, protože jsem chlastal hlavně jako jakousi sebemedikaci na svoje jiný psychický problémy a tlumil jsem tim špatný stavy druhej den v práci apod. Díky tomu trvalo ještě dýl, než jsem se s tim rozhod něco dělat (přišel jsem asi hlavně kvůli tomu o práci apod). Takže mimo ten detox fakt nedoporučuju užívat, ikdyž to napíše třeba obvoďačka, což maj docela v oblibě. Jak to působí v něčem podobně jako chlast, vyvine se buď závilost na tom nebo člověk přejde pak zase na chlast.

    MERISCZ: Jo tak jsem to měl taky, vždycky jsem šel na 3, pak jsem si řikal že 5 je ještě ok, pak 8 a jdu a nakonec bylo 5 ráno a já se probudil někdy na druhý straně v nočce, často bez telefonu a peněz:-D
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Tři roky zpátky se mi podařilo každý rok dát měsíc bez alkoholu. Většinou to byl červenec, kdy to k tomu svádí nejvíc. Po vyjížďce na kole chodíme vždycky na pivo a já to dal. Letos to mám v hlavě nějak blbě a nedal jsem to. Vydržel jsem dvakrát týden.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    WOTAR: zjistil jsem, že dojít si na tři piva u mě fakt nefunguje. To píšu ve stavu, kdy jsem včera šel na chvilku na pivo a domů jsem přišel v půl druhý. Teď řeším, že jsem zaspal a už jsem měl být na druhý straně Prahy.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Jj, benzáky znám... sice návykové, ale na úzkost nic jiného nefunguje.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    MERISCZ: No má to přesně takový příznaky, jaký popisuješ : třes, návaly, pocení, úzkosti, rozlady atd.

    SALAMAN: Jo v léčbě nám přednášeli, že nějakym mechanismem alkohol dlouhodobě zvyšuje tlak, taky jsem s tim míval problémy.

    Jinak na tom detoxu se kdyžtak postaraj, jsou vybavený i na delirium, každopádně zajdi co nejdřív, čim dřív tim menší šance, že tě to potká. Navíc ti daj diazepam nebo heminevrin, kterej ti to dál sníží a hlavně sníží riziko křečí a epileptickejch záchvatů (lidí mívaj většinou delirium nebo tohle), navíc to pomáhá na úzkosti. Pak ti to postupně vysadí. Já s tim teda problém neměl, pač jsem nelil denně, spíš nárazově ale hodně, ke konci přes dvacet kousků 12 Únětic apod...
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    SLAMITCH: Cywe ser na to, když už jsi tak daleko. Asi sám víš, že nedokážeš pít s mírou. Chlast nakonec mnohem víc bere, než dává.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    SLAMITCH: Tak zatim to jde dal, jak ma. Uz jsem na vic nez deviti mesicich.

    Ale mam cim dal tim vetsi cuky, koupit si flasku vina, nebo tvrdyho a "vychutnat" si sklenicku. Uz zase mam ty napady o "uslechtilych" alkoholech jako vino, whisky, atp. A ze jeden drink by byl OK, a tak. Ovsem jak by to dopadlo, je asi jasny. Oziracky doma, vlastne nonstop, jako naposled. Obcas jsem po vikendu nemel ani silu prestat, takze sick day a pak dalsi a dalsi... Lhal jsem v praci i rodicum, ze jsem nemocnej - lhal jsem doktorce, ze mam zaludecni trable, takze nemocenska a ja mohl pit doma.. (pivo, vino, flasky tvrdyho). V praci po takovy pekny akci pak tras rukou, uhybacny pohled, opuchlej oblicej diky zadrzovany vode. Navic uz ani ten chlast nefungoval jako tak vesely umrtvovadlo jako driv.

    Stejne furt mam ty myslenky, ze bych mohl zacit pit "rozume" - socialne - jako vetsina. Jo, je to nepravdepodobny, vim, ale nepit vubec je cim dal tezsi, cim dyl jsem v pohode.

    Nepomaha, ze ve filmech, v klipech atp. vsichni pijou - stane se neco veselyho, jde se k domacimu baru a dame si sklenku / je neco dobryho, oslavime to sklenkou, a to me proste nalamuje a nalamuje.

    Pardon, musel jsem to vypsat :)
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    SALAMAN: nezávidím ti práci co děláš. Znám pár lidí, co prošli různým léčením a bohužel u lidí co dělají za barem to bylo málo úspěšné. Držím palce a přeji hodně silnou vůli. Ti co to zvládli se už alkoholu vůbec nesmí dotknout.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MERISCZ: To samé, + úzkost, deprese. Navíc mám nesnesitelné bolesti hlavy při orgasmu, pravděpodobně vysoký krevní tlak.
    WOTAR: Bojim se deliria, no... občas koutkem oka vidim divný malý věci, ale snad je to jen z únavy.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    SALAMAN: jak se projevujou? Já denně cca pět až šest velkých a průměrně dva panáky. Druhý den třes, návaly, pocení.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Jo myslel jsem závislostní oddělení:-) Jestli máš absťáky, tak bych šel určitě na detox, může to být život ohrožující. Tam ti daj případně léky na tlumení tohohle, ale rozhodně bych zkusil telefonické objednání
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Jo a na Ondřejov jsem chodil... mám bipolárku a psychiatrička mě poslala na oddělení léčby závislostí - léky mi předepíše, až budu abstinovat. Psycholožka v tom Ondřejově mi diagnostikovala fyz. návyk.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Piju denně, tak 15 malých jedenáctek a 5 panáků tvrdého. Dělám za barem a každé dopoledne mám abstinenční příznaky. Peníze na nájem by tu chvíli řešila naštěstí přítelkyně...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Tim tě nechci rozhodně od léčby zrazovat, klidně to zkus, znám i lidi, co to dokončili:) Jenom z mýho pohledu mi režimová léčba moc nedala, osobně mě mi spíš pomáhala psychoterapie, který v té ústavní léčbě zase tolik nebylo. Záleží jak moc špatně na tom jsi, piješ denně ? Kolik ? Máš kde bydlet ? Práci ? Atd. Ustávní léčba je dobrá, že ti pomůže se postavit na nohy jak fyzicky, tak sociálně/finančně a nakonec psychicky, ale zase příčinu problému někdy nevyřeší, když člověk nechce. Aspoň u nás pro to nebyl tolik prostor. Co se terapie týče, tak mi přišel nejlepší Ondřejov, ale to je zase stacionář, takže to už chce nějakou vůli, jelikož máš volný víkendy a jezdíš domů.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Aha, děkuju za info.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Zkus zavolat určitě no, je to jistější. Já osobně byl v Kosmonosích na detoxu a v Kroměříži pak na léčbě, do Apolináře bych asi nešel, pač je prý hodně režimově náročnej a hodně lidí to nedokončí, ale nejspíš stále lepší než Bohnice
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    WOTAR: Jj, s tím počítám. Potřebuju co nejdřív hospitalizaci.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SALAMAN: Určitě je to lepší, můžou tě poslat jinam, každopádně jestli aktivně piješ, asi tě nejdřív budou chtít poslat na detox
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam