• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    WOTAR: no u mě to právě souviset může, běhám teď hodně po neurologiích a tak, proto jsem to zmínila, takže milej pan doktor na Homolce seznal že sem spíš zralá na psychiatra, a neurologický problémy a podezřelý vyšetření jsou rázem v zapomnění :D kocourkov fakt že jo
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ANDR3_I: Já to teda přiznal vždycky (třeba teď naposled při vstupní prohlídce do práce) a zatim vyloženě špatnou zkušenost nemám. Ale určitě pokud to nesouvisí s danym výkonem a neptají se na to, neřikám to.
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    KEB: Chodim tam na preventivky z prace, tudiz vyber lekare nezalezi na mne.
    KEB
    KEB --- ---
    RUMEK: :D tak pokud se spoléháš na takovouhle doktorku, tak jsi buď absolutní dobrodruh (respekt, já bych tu odvahu neměl) a nebo úplnej magor! :DDDD
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    NAMATHUR: Buhehe, v tomhle jsem klidny, na preventivky chodim k doktorce, ktera je proslula chlastanim v praci, kdysi dokonce v deliriu napadla sestricku.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ANDR3_I: díky, Tvou zkušenost zohledním na preventivce po deseti letech (to jsem nechlastal, "jen" kalil)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    NE/CHLASTÁÁÁÁÁME:))
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    tak si tu zas jen tak odložim. Právě mě pustili z nemocnice, a už nikdy, nikdy před žádnym doktorem nezmínim svoji pijáckou minulost. Doporučuji i Vám. Nechci to rozebírat konkrétně, ale fakt se to nevyplácí.
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: dovolím si oponovat tvé železné logice. Přestat pít je mnohem těžší než s tím začít. Takže kdyby měli úspěšnost léčby sto procent, tak stejně budou mít stále dost práce.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DAREBAK: Mám to v plánu, bude to nutnost.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    SALAMAN: mno. covece. a co zmenit praci? ja prestaval za klavesnici a ne bych pul dne nemyslel na poradneho panaka tequily, ale tohle je slusnej masochismus! tisice lidi. cista logika: pokud bude jejich lecba uspesna, tak budou bez prace. je v jejich zajmu uspesne lecit? nicmene, drzim palce, chlape.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DAREBAK: Sám jsem to zkoušel mockrát a neúspěšně. On když člověk dělá za barem, je mu hrozně zle a přesto musí fungovat a před hosty nedat na sobě nic znát, tak po tom alkoholu prostě sáhne. Například s těmi benzodiazepiny mám dobrou zkušenost. Předepisují se jen krátkodobě, aby se člověk nebál vyjít ven z baráku a zvládl každodenní fungování. Kontrolované pití je (alespoň u mě) spíš jenom taková výmluva, proč chlastat dál. Proto chci můj návyk řešit ve spolupráci s odborníky dřív, než si úplně zničím život. A když říkají suchá cesta, tak to zkusím. Přece jen jim pod rukama prošly už tisíce lidí.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    DAREBAK: oprava: vsechno je ve mne.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: vsechno je v nas.
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: Predispozice k alkoholismu jsou vrozené. Čili ANO alkoholismus je do jisté míry dědičný. Nyní se bavím o genetice ne o psychologii. To je bohužel pravda. Nejen u chlastu platí, že děti pykají za hříchy svých rodičů. Kdysi jsem o tom viděl i dokument, kde to jasně dokázali na myších.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: i kdyz. dle jakychsi studii je alkoholismus genetickou zatezi. a ja si myslim, ze i socialni vychovou. a ze z toho prameni "to nase nedorozumeni". pokud ziji v rodine pijaku, tak budu pit. pokud rodice skryte piji a nebo pili, tak mam k tomu vlohy. klidne mohli lemptat pred pocetim... no... je to na pokec u pifku :-))) dalsi vetvi je to, co popira vse, co jsem napsal. no, v zadne palici to neni jen legrace. klidne mohli nepit, ale decko se uplo k pijakovi, protoze mu daval vic nez nepijici rodice. dneska je fakt divna doba.
    DAREBAK --- --- 20:44:59 8.10.2016
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: amen
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: Klid :) Záleží na každým, jak si to přebere a jak se zařídí. Každej tady jeden vedle druhýho, si za svý problémy s pitím můžeme sami. Takže je i na nás samotných, jak se s tím popereme.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: napsal jsem: "a dnes umim kontrolovane pit". to vy jste si to prelozili jako doporuceni. ja jen navrhuji reseni. a pokud pouziji tvou retoriku, tak vubec nejlepsi je se nenarodit. pak nebudes muset celit vyzvam se vsemi dusledky. myslel jsem si, ze ten klub je o radach a pomoci. zjevne jsem se pomatl.
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: ale zvládlas udržet čerta na řetězu, i to se počítá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam