• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    vim, že je to klišé jako prase, ale za mě velmi funkční.... sport... přihodil jsem bojový a ono si člověk rozmyslí, jestli bude chlastat a druhý den buď trénink zabalí, nebo tam dostane do držky, tak, že si to bude zpětně vyčítat.. a když dorazím domů hotovej, dám si pak pár bazénů v plavečáku na protažení, tak ani usnout není moc velký rébus..
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    THEMAKARESH: souhlasím, že ten suchej měsíc asi není řešení, ale spíš začátek. Bohužel jedna z mých zálib je dobrý pivo a rumy. Moje vůle je poměrně slabá. A potřebuji jí trénovat i v jiných ohledech. Takže teď začínám "boj" na různých místech. A jako první k tomu bylo potřeba se zbavit alkoholem nasáklé trosky.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    THEMAKARESH: je to tak, samozrejme se k deliriu asi nepropijes "prilezitostnym" pitim... ve chvili, kdy se "propijes" do stadia zavislosti, uz to moc vlastní vuli kočírovat nemuzes... jen zvyšuješ frekvenci nebo množství, presne jak pises - prijde "sebeklam" v podobe pauz a suchych tydnu / mesicu (ted to mesic vydrzim a pak uz jen "s mirou"... :))). jak nad tim clovek uz takhle premysli a uvedomuje si problem, tak uz není něco v poradku a neuskodi zajit se poradit... třeba jen do nejakyho adiktologickyho centra...
    zase jen zduraznuji - pokud CHCE PRESTAT pit...
    COPS192
    COPS192 --- ---
    MERISCZ: ja to pisu samozrejme jen z vlastní zkusenosti, protože co jeden povazuje za "standard", jiny jiz za "problemove piti"... vzhledem k tomu, ze jsem se téměř upil k smrti pro me ted uz neuveritelnym mnozstvim alkoholu denne, mam na alkohol asi jiny pohled nez většina lidi nejen tady, ale i v mem okoli...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    MERISCZ: S tím suchým měsícem a pak rozumný míře chlastání, to mi zní z mojí zkušenosti spíš trochu jako nějak sebeklam, protože se mi to třeba podařilo ten měsíc vydržet, pak jsem se chvíli držel na nějaký rozumný míře, ale pak na to stejně čumíš a zjišťuješ, že chlastáš jako hovado a že se všechno kolem tebe sere, protože se chováš když si nachcanej jako kripl.

    COPS192: Tak jistě asi může, ale já si myslím, že když nemáš ten organismus úplně vykalenej, tak tě delírko jen tak netrefí (jen můj osobní názor). A tak já s tím bojuji už docela dlouhou bez nějakých odborníků, sice nemůžu říct, že by se mi nějak úplně dařilo, ale když si vyhodnotím nějaký dlouhodobý vývoj, tak se ta moje závislost zlepšuje, že většinou už ani nepiji několikrát týdně. Já to třeba nemám, tak že bych si dal každý večer pár piv, ale jak se do toho pustím, tak kalím dokud nevím o světě...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Ale díky všem za podporu. Suchý měsíc si budu dávat už několikátý rok. Jen ty dva/tři poslední měsíce byly výrazně intenzivnější než jindy.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    COPS192: Já si chci dát pauzu na měsíc a pak to udržovat v rozumné míře. Jde o to, že se doma nudím a tak jdu pít. Doma alkohol nemám a nepiji. Občas pivko o víkendu k obědu, nebo k práci na chalupě, ale normálně chuť na alkohol nemám.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    WOTAR:
    COPS192: On ten stav nenastával pořád. Objevil se občas. Nespavostí trpím normálně, takže ta s tím moc nemá společného. Jen jsem si zvykl si dát piva a panáky a spal jsem jak špalek. Cigára jsou u mě psychická závislost a jde to ruku v ruce změnou návyků. Pití je pro mě zahánění nudy a samoty. Teď to vypadá, že spolubydlící bude víc doma a že jsem si našel pár věcí, čím se zabavím.

    Pořídil jsem si kámen na broušení nožů a chci se to naučit. A pak nějaký experimenty se starejma žárovkama.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    THEMAKARESH: to ze to mivas zhruba 8 let a nic s tim nedelas neznamena, ze te to dohnat nemůže:((( rozhodne bych se v takovy fazi radeji obratil na odborniky (když bych chtěl prestat chlastat a ne jen dat si 7 - 14 dnu pauzu)...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Tyhle stavy s nespavostí, pocení apod. mívám při vysazení chlastu zhruba už 8 let, ale ještě mě delírko nedohnalo, bych to tolik nehrotil, já nevím s těma práškama se to tady řešilo už několikrát, že to může někomu pomoct, protože má nějakou tu pomocnou ruku, ale já si to vždycky rád vyžeru až do dna bez nějaký opory, abych věděl, co jsem za vole, že chlastám. Ono se to spaní srovná tak do 7 - 14 dní...
    COPS192
    COPS192 --- ---
    SOUHLAS S WOTARem!!!
    jestli je tvoje piti ve fazi tresu rukou, nespavosti a k tomu pripojeny ještě stridani zima/teplo, je to na vaznejsi, nez si chces pripustit... v tomhle stavu rozhodne vyhledej lekare... muze dojit k tomu, ze po svevolnym vysazeni alkoholu v takovy fazi muze prijit delirium tremens a to je jak každý alkoholik vi život ohrozujici stav! bez dohledu lekare na detoxu je to vazne riziko... stravil jsem na detoxu 7 dnu, nez me pustili z nepretrzityho dozoru pod kamerou a medikaci (benzodiazepiny) jsem mel ještě cca 3 tydny... navíc i po relativne dlouhe době muze prijit "suche" delirium, kdy uz clovek nejakou dobu nepije, ale delirium se stejne dostavi...
    rozhodne bych uvazoval o ustavni lecbe...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    MERISCZ: No jestli máš absťáky ve formě klepání rukou apod. tak už je to docela vážný. Pokud přestáváš sám a ne někde na detoxu, stejně bych chodil ambulantně k nějakýmu psychiatrovi, kterej ti na ty absťáky může předepsat benzodiazepiny, který ti zároveń pomůžou i na tu nespavost. Sice je to podobný jako alkohol a proto to zabírá, ale na ten začátek to může hodně pomoct.
    Jinak cigára teď nedoporučuju vysazovat, když si člověk sebere moc věcí najednou, víc ho to rozhodí a nakonec nedá ani jedno
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    HOFFMI: minimálně člověk ráno vstane, sice se cítí unavenej ale ne jako alkoholem nasáklá houba. Každopádně bylinky večer přidám. Mám nasušený z chalupy.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    MERISCZ: Jsem tim chtel pouze rict, ze dnes uz to bude dobry, minimalne o dost lepsi kamo, tomu ver ;)
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    HOFFMI: problém je, že já mám standardně problém usnout už dlouhý roky. Alkohol to řešil. Ale díky za podporu.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    HOFFMI: Usnul jsem někdy ve čtyři a budík mám na šest třicet.
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    MERISCZ: Husty no, ja dneska, po Vanocnich/ silvestrovskejch kalbach 50mg, tzn dve tablety Valdoxanu (agomelatin), tj taky nakej prasek na spani + tri bylinkovy caje na spani, spunty do usi a usnul jsem jestli na hodinu?? Peklo..
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Tak jsem včera zahájil svůj testovací suchý měsíc. Řekl bych, že nezvládnu firemní hory, ale jinak žádná akce v dohlednu. Dneska zmizel velký třes rukou a střídání horko/zima. Takže na tom asi nejsem zase tak úplně špatně. Čekal jsem to později. Ale ještě se uvidí.
    Díky tomu, že nebudu pít tak bych mohl mít po večerech větší vůli a tak od zítřka snad zvládnu vynechat i cigára (zhoršují mi velice s alkoholem můj stav jícnu).
    Proč to ale píšu, když to není zatím žádný úspěch. Mám problém s tím, že nemůžu spát. Na dnešek jsem spal cca dvě hodiny a tímhle tempem ze mě za týden bude možná větší troska, než do teď, když jsem si dal alespoň pět piv a dva panáky a usnul jsem relativně hned a spal až do rána.
    Od doktorky mám preventivně na uklidnění před spaním (když potřebuji) předepsané Tritico tuším že 20mg a mám si ho vzít třetinu. Ale zdá se mi, že mi to vůbec nepomůže. Řekla mi, že když se budu cítit, tak ať si vezmu celé, ale efekt nepozoruji ani tak.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ANDR3_I: Tak to gratuluju! Jestli i v takhle těžkym životnim období po ty lahvi radši nesáhneš, je dost velkej pokrok a vypadá to, že konečně padlo vnitřní rozhodnutí. A možná taky, že se máš přecejenom docela ráda a nechceš se zničit:)

    COPS192: Tu změnu stavu často hodně lidí nevydejchá, zvlášť když ty vztahy byly nějak nesymetrický a ten druhej toho pijícího třeba ovládal pocitem viny apod.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    ANDR3_I: gratuluju ke strizlivosti! když to jde i bez likeru a bublin, zustal bych u toho:)
    je pravda, ze "společnost" navstevuji take mnohem méně nez před léčbou... kdyz to pojmu tak, ze spolecnost=hospoda, bar, party... naopak se bez chlastu mnohem vice venuji svým zajmum a diky nim se stykam s lidmi dostatecne:)

    FRDK:
    ANDR3_I:
    krizovka prijde vždycky... taky ted jednou prochazim, protože je to 14 dnu, co me po 7 letech opustila pritelkyne... paradoxne neustala mou strizlivost a moje procitnuti z letargie, kdy jsem se upijel k smrti... je to muj první rozchod bez piti a kupodivu to zvladam se střízlivou hlavou lepe, nez kdybych do sebe nalil litr vodky a utopil se v beznadeji...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam