• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak ústavní léčba má úspěšnost fakt asi 2%, nevim jak moc se tam počítá opakování léčby apod. Jinými slovy každej vydrží různě dlouho, ale většinou k recidivě dojde. Alkoholici maj aspoň o něco lepší prognózu než jiný drogy, tam když už se to povede, tak většinou po letech v komunitě a X léčbách.
    Nejúspěšnější jsou anonymní alkoholici a narkomani, tim jak tam člověk chodí pravidelně, neustále si to připomíná a navíc pravidelně provádí určitou formu skupinový psychoterapie, navíc se na to necejtí sám. Asi díky tomu nepřetržitýmu fungování je ta úspěšnost tak vysoká.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ja jsem vlastne pesimista co se tyce uspesnosti lecby. jeden, dva ze sta... maximalne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WOTAR: hele, me to nevykladej, videl jsem prubeh alkoholismu od zacatku az do trpkeho konce v rodine. prace vzdycky skonci a pak uz se jenom valis, lidi te sbiraj a fizli vozej v lepsim pripade malomesta rovnou domu a nebo do sousedniho mesta na zachytku, to podle jejich nalady.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    VYHULENY_UFO: Většinou to trvá dlouho, ale jde to i výrazně rychleji. Záleží na dispozicích a množství. Když ještě chodíš do práce, tak vydržíš dlouho, ale jak se dostaneš do stadia, když už se povětšinou jenom válíš v parku a pod 2 promile už se klepeš, přijde to mnohem rychleji. Některý maj teda místo deliria epileptickej záchvat, jak kdo no. Když pak člověk pije ještě dál a cestou mu neodejdou jiný orgány, tak se může propít až do alkoholický demence - v Kroměříži měli pro tyhle případy dokonce samostatný oddělení.
    Ale někdy člověka zastaví jiný problémy, kamarád se teď prakticky ze dne na den stal abstinentem, jelikož propálil slinivku. Pak jsou taky klasicky jatra, ale ty když nejsou úplně vyřízený, tak se z toho při abstinenci většinou v pohodě dostanou.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Nevím, jestli to někoho zajímá, když tak s tím přestanu.
    Včerejší večer nakonec opora spolubydlící domů nedorazila a tak jsem zůstal sám. Dělal jsem vše proto, abych nešel za kamarádama do hospody, protože vím, jak by to asi dopadlo. Tak jsem se snažil zabavit a uvařil si večeři (normálně to nedělám), vypral a připravil si dva díly Planet Earth. Podařilo se a zůstal jsem doma. Možná za to může i moje kočka, která byla nějak více přítulná a pořád mi ležela na klíně. Usnout jsem standardně nemohl. Takže do práce nevyspalý, ale s čistou hlavou.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    THEMAKARESH: k delirku se musis propit. z myho okoli vim, ze to trva minimalne dvacet let a musis pit celkem usilovne. minimalne kazdej den v praci a po praci a vlastne i o vikendech, kdy by ses mel venovat treba vlastnim detem. no a pak se jednou takhle rozhodnes chvili nepit a detem se venovat.
    jo a bily mysi jsou fama, povetsinou se jedna o halucinace hmyzu. jo neni nad to pozorovat cloveka v delyrku jak ve tretim patre honi po pokoji hmyz a snazi se pred nim vyskocit z okna.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    KEB: 1,0 - 1,5 l vodky denne po dobu cca 2 let...
    KEB
    KEB --- ---
    BUTTERFLY: Mně pomáhalo usnout hluboké dýchání do břicha. Byl na to i jakýsi manuál kolik anádechů a jak dlouho, ale většinou stačilo chvíli dýchat do břicha a mozek se uklidnil a vypnul.
    KEB
    KEB --- ---
    COPS192: Kolik je to neuvěřitelný množství denně? To by mne docela zajímalo, teda esi to není tajný.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    THEMAKARESH: zapsání do karty mě nedošlo. Dobrej point. Nedávno jsem se o tom bavili a pak už v životě nemůžeš řídit MHD (tedy prý v Praze) - i když na řidiče se nechystám.

    Myšlenky dávají smysl v tom, že jsou to třeba možný řešení technických věcí v práci a podobně. Nic abstraktního.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    BUTTERFLY: Tak ono se o nich většinou pak tolik nemluví, ale hodil bych třeba asi nejznámějšího George Best, to byl drsnej alkáč a kdyby nekalil, tak snad nejlepší fotbalista všech dob... Tak já nemám doma rádio ani televizi. Já to dřív zkoušel řešit různými čaji, ale to nějak moc nefungovalo a k doktorovi s tím jít nechci, protože pak ti to napíšou i do karty což taky není nic moc. Ty dechový cvičení jsem nikdy nezkoušel, protože jí buď neslyším nebo chrápe až moc nahlas... :-D

    MERISCZ: Tak na mě nějak ten chlast účinkuje taky, protože přes den bývám vymletej a unavenej, večer si lehnu a najednou houkačka, ale na ten smysl těch myšlenek si dávej pozor, aby se ti nerozjela nějaká paranoia, úzkost nebo něco podobného. Vím o čem mluvím, ono si můžeš myslet, že to dává smysl, ale většinou tomu tak vůbec není a jen se ti tam otvírají v mozku nějaký kanály šílenství, teda alespoň u mě...
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Spím sám, občas mě budí kočka a nebo si vedle mě lehne a vrní, což je příjemné. Každopádně večer mám mozek hyperaktivní a myšlenky mi letí sem a tam. Dost často dávají smysl. Prostě jako bych neuměl vypnout.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    THEMAKARESH: přiznám se, že moc neznám, ale s tím psychickým problémem s usínáním souhlasím, už jen proto, že do postele nechodím domlácenej každý den a občas s tím problém mám. Pomohlo mysl zaměstnat, třeba poslouchat pořady o buddhismu z Radia 1, při tom se usínalo dobře. Kamarád mi minulý týden zase říkal o nějakých dechových cvičeních. Jako třeba naladit se na dech spícího člověka, pokud spíš ve dvou. Zkusím, tyhle věci před spaním mě zajímají.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    COPS192: Tak chtít přestat pít je ten základ všeho. To máš stejně jako i u všech ostatních látek, který ti způsobují závislost. Já si právě myslím, zase těžce osobní názor, že když už si sám pevně rozhodnutý přestat, tak to zvládneš sám...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    MERISCZ: Tak já bych to nakonec stejně bral pozitivně, každý den navíc, kdy nejsi nachcanej jako žok se počítá. Jen vědět, že jsou to jen ty postupný kroky a když si uvědomíš, že ta závislost už běží, tak to třeba jako někteří místňáci zvládneš pár pivkama nebo se budeš muset vydat úplně suchou cestou...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    BUTTERFLY: A to neznáš ty příběhy sportovců, který měli docela našlápnuto i k docela dobrý profi kariéře, ale moc chlastali, tak to nakonec nikam nedotáhli? To je dost individuální jestli se na ten sport kvůli tomu chlastu pak stejně nevysereš. A s tím usínáním no, tak já se snažím brát i do pracek činky, ale když pak cvičím pár dní po kalení tak stejně neusneš, protože to je stav psychický a ne fyzický, to tělo chcípá, ale mysl šílí a nenechá tě spát.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    vim, že je to klišé jako prase, ale za mě velmi funkční.... sport... přihodil jsem bojový a ono si člověk rozmyslí, jestli bude chlastat a druhý den buď trénink zabalí, nebo tam dostane do držky, tak, že si to bude zpětně vyčítat.. a když dorazím domů hotovej, dám si pak pár bazénů v plavečáku na protažení, tak ani usnout není moc velký rébus..
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    THEMAKARESH: souhlasím, že ten suchej měsíc asi není řešení, ale spíš začátek. Bohužel jedna z mých zálib je dobrý pivo a rumy. Moje vůle je poměrně slabá. A potřebuji jí trénovat i v jiných ohledech. Takže teď začínám "boj" na různých místech. A jako první k tomu bylo potřeba se zbavit alkoholem nasáklé trosky.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    THEMAKARESH: je to tak, samozrejme se k deliriu asi nepropijes "prilezitostnym" pitim... ve chvili, kdy se "propijes" do stadia zavislosti, uz to moc vlastní vuli kočírovat nemuzes... jen zvyšuješ frekvenci nebo množství, presne jak pises - prijde "sebeklam" v podobe pauz a suchych tydnu / mesicu (ted to mesic vydrzim a pak uz jen "s mirou"... :))). jak nad tim clovek uz takhle premysli a uvedomuje si problem, tak uz není něco v poradku a neuskodi zajit se poradit... třeba jen do nejakyho adiktologickyho centra...
    zase jen zduraznuji - pokud CHCE PRESTAT pit...
    COPS192
    COPS192 --- ---
    MERISCZ: ja to pisu samozrejme jen z vlastní zkusenosti, protože co jeden povazuje za "standard", jiny jiz za "problemove piti"... vzhledem k tomu, ze jsem se téměř upil k smrti pro me ted uz neuveritelnym mnozstvim alkoholu denne, mam na alkohol asi jiny pohled nez většina lidi nejen tady, ale i v mem okoli...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    MERISCZ: S tím suchým měsícem a pak rozumný míře chlastání, to mi zní z mojí zkušenosti spíš trochu jako nějak sebeklam, protože se mi to třeba podařilo ten měsíc vydržet, pak jsem se chvíli držel na nějaký rozumný míře, ale pak na to stejně čumíš a zjišťuješ, že chlastáš jako hovado a že se všechno kolem tebe sere, protože se chováš když si nachcanej jako kripl.

    COPS192: Tak jistě asi může, ale já si myslím, že když nemáš ten organismus úplně vykalenej, tak tě delírko jen tak netrefí (jen můj osobní názor). A tak já s tím bojuji už docela dlouhou bez nějakých odborníků, sice nemůžu říct, že by se mi nějak úplně dařilo, ale když si vyhodnotím nějaký dlouhodobý vývoj, tak se ta moje závislost zlepšuje, že většinou už ani nepiji několikrát týdně. Já to třeba nemám, tak že bych si dal každý večer pár piv, ale jak se do toho pustím, tak kalím dokud nevím o světě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam