• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    WARE
    WARE --- ---
    MATHESIK: Muzeme se nejak domluvit, zajit tam nekdy, ja jsem driv chodil jinam, ale to je asi jedno. Ja bych chtel na novej rok prestat kourit, nechlastam uz pres dva roky, byla by to dobra motivace to vydrzet. No uvidime ☺
    MATHESIK
    MATHESIK --- ---
    WARE: Sakra, do to bych šel !
    WARE
    WARE --- ---
    MATHESIK: http://skboxing.cz
    já se už na to přemlouvám dlouho. I s tim ze bych si zlepsil fyzicku.
    WARE
    WARE --- ---
    ANDR3_I: Já osobně jsem spíš pro čajovnu. Dá se tam kouřit šíša ☺
    MATHESIK
    MATHESIK --- ---
    Ahoj, hledám nealko - abstinujici alko kámoše na nějakej pravidelnej sport v Praze, nejlíp okolí Dejvic nebo tak něco, kdybyste někdo o někom / něčem věděl, budu rád za zprávu ! Mějte se krásně, držte se a přeju veselý vánoce a klidnýho silvestra ! :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    WARE: to záleží jestli chcete jít přímo do hospody na mocktaily/nealko pivo nebo spíš nějakou čajovnu/restauraci :)
    WARE
    WARE --- ---
    ANDR3_I: Dobry napad, co navrhujes?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Co si udělat nějaký nealko sraz v Praze?
    Vim že už sem to tu párkrát nahazovala... :)
    IF_
    IF_ --- ---
    SLAMITCH: Přesně kvůli tomuhle chodí alkoši na Áčka nebo doléčovací skupiny třeba i po 20 letech abstinence, protože tam jsou "čerství" lidé, co o tom mluví a oni si tak připomenou, co už sami trochu zapomněli.
    FRDK
    FRDK --- ---
    SLAMITCH:
    SLAMITCH: Tohle
    Chodím na party i koncerty a dá se to v pohodě. ... Žádný cuky nemám a jde to tak dobře, až se bojím, že přijde nějaká vostrá krizovka.
    a
    Jen jsem se nevídaně rozežral sladkého, což občas úspěšně a občas neúspěšně krotím.
    přesně jsem tady před nějakými necelými třemi roky taky psal.
    Jenže ona ta krizovka, alespoň podle mé zkušenosti, může přijít i po těch dvou letech a velmi pravděpodobně i přijde, nenech se ukolíbat a buď ve střehu.
    Nechci strašit, jen upozorňuji a naopak Ti moc držím palce :)
    KEB
    KEB --- ---
    jsem na vás pyšný, chlapci :)
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    SLAMITCH: Jen jsem se nevídaně rozežral sladkého, což občas úspěšně a občas neúspěšně krotím.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    SLAMITCH: Hlásím, že stále držím. O vánocích to budou dva roky :)
    Chodím na party i koncerty a dá se to v pohodě. Jinak jsem maximálně asociální, takže žádná hospoda na sucho víceméně nehrozí, o což to mám jednodušší. U rodičů mi nikdo nic necpe, jelikož jsem jim to normálně přiznal. Měli jsme alkoholika v rodině, takže to šlo dobře. Teď jen vydržet. Navždy! Žádný cuky nemám a jde to tak dobře, až se bojím, že přijde nějaká vostrá krizovka. A hlavně se bojím, že s postupem času budou mé vzpomínky na to, jak velký problém jsem měl, blednout a budu tak mít mnohem větší riziko relapsu.
    Dneska jsme v práci každý dostali láhev proseca k vánocům. Nakonec jsem si netroufl si ji vzít domu. Raději až těsně před svátky, abych ji měl doma co nejkratší dobu, než ji odvezu jako dárek.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    VYHULENY_UFO: A když sme u tý trávy, tak mi přijde absurdní, že alkohol, kterej má statisticky mnohem vážnější efekt na lidský zdraví a pod jehož vlivem je spácháno spousta trestné činnosti je tolerovanej a legální a tráva je v ilegalitě (nesnižuju rizika marihuany, ale oproti alkoholu jsou výrazně nižší).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WOTAR: jo je zkurvene tolerovanej. ja sice nejsem denodenni pijak, na to mam travu, ale mam zcela bezpecne vyzkouseny, ze kdyz takhle nahodou prijdu po hospode nebo nejaky oslave rano k zakaznikovi a mam opici, tak to normalne priznam, reknu se vecer slavilo a ze me boli hlava.
    to sou najednou nabidky kaficek, susenek a "pane ufo, v poradku, nikam nespechame".

    Prijit k tem samejm zakaznikum s tim, ze sem vecer hulil nebo nedejboze sem mel caru pika ci koksu, tak me zenou az k mymu zamestnavateli...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SM3: Jak píšeš na konci - první krok je si to přiznat a za to fakt gratuluju, některý lidi si připustí, že mají problém až když zničí všechno kolem sebe. Imho adiktologové už často klasifikujou alkohol jako tvrdou drogu, jedinej rozdíl je, že je tolerovanej společností a v Čechách mi přijde, že se mírnej alkoholismus snad bere jako samozřejmost. Blíží se únor, jestli nejsi zatim schopnej nepít vůbec, můžeš to zkusit v rámci suchýho únoru na měsíc a uvidíš - jednak se mysl tolik nevzpouzí, protože ví, že je to třeba jen na měsíc a druhak když se budou lidi ptát, můžeš řikat, že zrovna zkoušíš tuhle akci. Ostatně ta akce vznikla právě taky proto, aby si lidi, co myslejí že jsou v pohodě vyzkoušeli, nakolik je to pravda:)
    SM3
    SM3 --- ---
    PETJU: Ať se zadaří a vyhraješ to!

    My jsme se rozešli po 1,5roce, kdy jsme popíjeli tak nějak furt, když jsme měli volno, oba neděláme práci, kdy bysme chodili denně od-do. Problém byl v komunikaci a porozumění do jisté miry způsobený chlastem, spiš po chlastu, nikdy žádná Itálie. Taková ta nevinná hladinka de facto neustále, pokud jsme nešli makat, ráno dopit co zbylo z večera u postele, dyt nikam nemusime, šli jsme se psem tak dvojka vina támhle, k obědu dvojka, pak jen tak někde pivko, odpoledne dvojka a navečer se stavime ve vinárně, ať máme něco domů, sem tam nějaká ta láhev dobrého rumu a občas pivo. Ten chlast nás už viceméně neopijel, jak jsme pili postupně celý den, byli jsme schopný vypit poměrně hodně a stále fungovat, ani nám to nepřišlo, až zpětně mi to kámoška řekla :(

    Po posledním společném ožrání, kdy padlo 7 láhvi vina a ráno v posteli láhev Metaxi, jsem se několik dni klepal a dostával jsem se z toho několik dní, když i týpek co jsem mu jel kšeft, se ptal s hodně velkou starosti jestli jsem v pohodě, ujistil jsem ho, že vše bude v pohodě, jen potřebuju dostat do hlavy jiné věci.
    Kousnul jsem se a v tomhle stavu jsem začal běhat, plavat, cvičit/posilovat a ničit se co to jde, už jsem tohle před 2lety jednou udělal a citil jsem se po 3 měsicích dření hodně dobře - 15kg dole a fyzička super, ale stálo to spousty bolesti a dření pomalu do slz/blití, jen jsem nebyl v takovémhle stavu.
    Po cca 2 týdnech zmizelo klepání rukou, snažím se každý den běhat, posilovat a nepit, což nejde úplně samo. Jelkož člověk tak nějak popiji od 14let, vždy v klidu a zdravě, nikdy žádný problém s chlatem, mam za sebou velmi bohaté zkušenosti snad se všema drogama cca 15let zpět, nikdy žádná léčebna apod. Si člověk řiká, že umi s těma závislostma poměrně dobře zacházet, ale chlast vlastně nikdy nebyl moc ten strašák a ted to vidim...
    Ono to tak citi v důsledku i lidi kolem mě, jen se o tom nemluvi, nikdy o tom sami nezačli, ale když to občas zminim, tak pomalu každý řekne, no jasně. Je to všude, kdykoli se s někým někam jde, tak se tam pije, dyt dáme jen 2 piva a jdeme, s pár lidmi už mam takové pravidlo 10 Plzní a to jsme rádi, že nezačnou litat rumy.
    Mam kolem sebe pár lidi, kteří mě tlačí, abych nepil, snažím se to omezovat a tim si uvědomuji na kolik se to pomalu stalo vlastně viceméně problemem. Řešim nové pracovni přiležitosti, takže se snažím zaměstnat hlavu něčim jiným a do toho posilování, neni to tak, že bych se upijel z rozchodu apod. Jen taková ta samozřejmost piva/vina :/

    Jak je člověk zblblý a jde na večeři, jasně dáme dvojku/pivo, dyt je to k jidlu, pak kino jasně vemem si sebou 7čku, po kině skočíme na panáka? A kámoška na mě kouká jestli si zni dělam prdel a já nechápu, dyt je to „normální“. A když mi objednala čaj a zeptala se kdy jsem naposledy, alespoň týden nebyl ani kapku alkoholu, tak si nevzpomenu a musim připustit, že je to nejspiš dlouhé roky. Jasně žádná závislost, jen zvyk, protože je to v čr normální a nikdo se nad tim nepozastavi, že se popiji. Kdy jste naposledy alespoň týden nepili alkohol?
    Jen taková věc, že když někdo popiji i doma a pak jde mezi známé a tam se vyjimečně sundá, tak to vlastně nikomu nepřijde divné, dyt se oslavuje/dlouho jsme se neviděli apod. Jenže většina se asi ráno nenapije, aby bylo „lépe/normálně“ a jeli vlastně celý den/dny znova hladinku. Neni tam pak ani ta brzda od lidi kolem, když se vidite jednou za čas. A pak slyšíte hlášku, že je fajn, že nepotřebuje už ani vystřizlivět, aby mohla dál pít a je to vlastně proneseno v humoru.
    Strašný, takhle jsem se necitil nikdy ani před lety, (myslel jsem) po naprosto větších sračkách, ale pomalu by se chtělo řict zlatý ilegální drogy, které když člověk nechce, tak přestane mezi ty lidi/místa chodit, s chlastem je to de facto nemožné :/
    První krok je připuštění/přiznání si problému.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    takovýto když je tvoje kalení v pohodě, protože všichni okolo kalej stejně jako ty:)

    Zdraží alkohol? Problémy s ním má 1,6 milionu Čechů - Deník.cz
    https://www.denik.cz/ekonomika/zdrazi-alkohol-problemy-s-nim-ma-1-6-milionu-cechu-20181208.html
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRDK: ne, tohle jsem taky nenapsal. Ono taky vzdycki muze byt lip. Ma smysl hledat pricinu, ale na to je jeden kratkej a neni od veci si zkusit nechat pomoct. Co jeden dokaze je se zaprit, pouzit vuli a vydrzet. ale to samo o sobe nestaci k objasneni slozitejc strukturovany vnitrni priciny. Clovek sam hleda nahled na sebe velmi tezko.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: A ten chladnej kalkul bych u sebe viděl spíš v tom jak se k tomu chlastu dostat. Třeba, pohádám se se ženou, abych se mohl jít nalejt a připadal si, že na to mám právo, i když víš, že to tak není. Ty emoce jsou spíš do toho nechlastání, protože když tohle uděláš, tak víš, že tím ubližuješ a nakonec zůstaneš sám, teda chlast ti zůstane...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam