• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: A ten chladnej kalkul bych u sebe viděl spíš v tom jak se k tomu chlastu dostat. Třeba, pohádám se se ženou, abych se mohl jít nalejt a připadal si, že na to mám právo, i když víš, že to tak není. Ty emoce jsou spíš do toho nechlastání, protože když tohle uděláš, tak víš, že tím ubližuješ a nakonec zůstaneš sám, teda chlast ti zůstane...
    FRDK
    FRDK --- ---
    THEMAKARESH: Rozumím. To jsou věci, které už ňákou dobu vím. Přiznání mám za sebou. Stejně je mi to v poslední době prd platné.
    Ale pořád jsem přesvědčen a věřím, že to půjde. Nic nevzdávám.
    Dobrou :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    FRDK: To je právě ten alkoholismus. Jako ono dle mýho soudu není ani moc vhodný a nefunguje to, natvrdo to potlačovat tím, že od teď už se nenapiju. Někomu to možná jde, ale většinou ne a proto je tolik relapsů. I tahle změna je běh na dlouhou trať a je dobrý o sobě vědět, jo jsem alkáč, s tím už se nedá nic dělat, ale dá se dělat něco s tím, jestli se uchlastám nebo ne. Už jsem unavený, tak se mi to těžko formuluje a asi tomu není moc rozumět.
    To já se dostal do fáze, kdy jsem chlastal teď za posledních pět týdnů 2x po 14 dnech. Což je nejlepší výsledek tak za patnáct let, ale vždycky je to opití stejně na nic, hlavně si to pak ani nepamatuju, tak s tím chci skoncovat.
    FRDK
    FRDK --- ---
    PALEONTOLOG: Tak jistě, vždycky může být hůř. Kupříkladu když člověk skončí pod mostem, pak už není moc důvodů, proč si na ten krabičák nevysomrovat.
    Jen hned další, co jednoho napadne, je taková slepice či vejce - 'nevybudoval' jsem nic, protože piju nebo naopak..?

    THEMAKARESH: Teď chlastám jen ve zkratech, kdy vlastně nechci, ale zároveň hrozně chci a chlast vyhraje.
    To je přesně ono, jsi bytostně přesvědčen, že něco chceš a pak přijde chvíle, kdy najednou chceš přesně opak a ty podlehneš. Zkurvená rozpolcenost.

    THEMAKARESH: Chtěl jsem změnu dlouho a trvalo pár let, než se mi ji podařilo dosáhnout. Cítil jsem se skvěle, měl jsem z toho radost a teď, po třech letech jsem znovu na nějakém posraném rozcestí.
    Nedaří se mi to. Vydržím třeba dva tři týdny a pak zas stojím v obchodě u regálu s chlastem.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    V té hromadě slov asi zaniklo to nejdůležitější, že musíš prostě chtít změnu. A být k tomu odhodlaný to změnit, to vychází z tebe.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    FRDK: hele to záleží asi na každým, já chlastal, i když jsem nic neměl a nic jsem nevytvořil, ale pak se dali věci do pohybu a já to chtěl prostě změnit a začal sem pít míň, tak se mi najednou začalo i víc dařit a když chlastám, tak se mi nedaří. U mě je to o cestě postupně přestat pít úplně. I když vím, že nejlepší je nepít vůbec, ale ty uklouznutí mám. Ale teď už to není o tom, že bych si říkal, jo párkrát se napiju a bude to v pohodě, zase to omezím. Teď chlastám jen ve zkratech, kdy vlastně nechci, ale zároveň hrozně chci a chlast vyhraje.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FRDK: ja myslim, ze tohle nikdo nenapsal. Stale mame svy zivoty a mame se o co starat :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Jen tak nahlas přemýšlím.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Takže když nic nevybuduješ, tudíž se to ani nezačne hroutit, nemá smysl přestávat...?
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: kusem má pravdu PALEONTOLOG: a kusem THEMAKARESH: prostě když něco vybuduješ a začne se ti to hroutit jen a jen kvůliva chlastu, tak je na čase nad tím popřemýšlet. Je to prostě jen chladná logika.
    AZA_
    AZA_ --- ---
    ANDR3_I: Protože je zbytečnej a škodí mi.
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    AZA_: náhodou téma odmítání alkoholu při rodinejch oslavách je důležitý. já třeba rodinu vidím jedno za půl roku a když třeba abstinuju několik měsíců a pak přijedu tam a oni to ani nevědí, musím rychle vymejšlet co a jak. dobře že si to nadhodila
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ANDR3_I: On je i docela rozdíl chtít odmítat alkohol a zvládat odmítat alkohol.
    Jinak když se všechno sere a víš, že se to sere kvůli tomu chlastání, tak by tě mělo napadadnout, že je čas ten chlast odmítnout.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANDR3_I: ja toho za posledni rok vypil tolik, ze uz me to prestalo bavit. Rozumej, s partou na terennich pracech ss clovek nejdriv ra odvaze, ale kdyz mu po case zacne dochazet, ze musi druhejden tvrde makat a premyslet, coz dost dobre nejde, zacne se krotit automaticky.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Ale jak jste se dostali do fáze že chcete odmítat alkohol?
    AZA_
    AZA_ --- ---
    KEB: Tak tenhle důvod zrovna mně nikdo neuvěří :)
    KEB
    KEB --- ---
    AZA_: napiš klidně sem, sváteční výpitci jako ty, jsou v tomhle auditku plným totáních výpitků vzácnost :)

    jedna z možností jak odmítnout alkohol jsou klíče od auta. Nemůžu, řídím...
    AZA_
    AZA_ --- ---
    COPS192: Ok, napíšu ti:)
    COPS192
    COPS192 --- ---
    AZA_: Ono je to proste o tom, jak moc jsi presvedcena, ze nechces pit... hodne lidi proste ztroskota pri predstave, ze ta abstinence by mela byt "na furt"... casem zapomenes jak ti bylo blbe, prijde prilezitost, porusis zasadu a muzes zacit od zacatku... zklames jen sama sebe... urcite jak pise OTAVA, nepanikarit, kdyz se to nepovede napoprve, spis prozkoumat, kde se stala chyba a jak se tomu napriste vyvarovat lepe:)
    nezacni se chlacholit mytem o "kontrolovanym piti", s alkoholem je to stejne jako s jakoukoliv jinou drogou... bud pijes, nebo nepijes... neco jako "obcas" a "trosku" neexistuje... muzes pouzivat "vymluvy" (beru leky, je mi spatne apod...), nebo muzes proste pouzit je slovo "NEPIJU":)
    nepotrebujes nikoho k tomu, aby si nepila (pokud tedy nepotrebujes pomoc adiktologa), nepotrebujes nikoho komu by ses mela chlubit... zpovidej a chlub se jen sama sobe!!! vybuduj si denni rezim, do ktereho zahrnes i svoje "nepiti", kdyz to zvladnes nejakou dobu (pro osvojeni navyku staci podle psychologu 21-28 dnu), budes na sebe tak hrda a "pysna", ze ti ten pocit, ze to davas bude tvoji nejvetsi odmenou!!! :)

    a jestli potrebujes pochvalu a podporu, napis mi za tyden do posty:)
    AZA_
    AZA_ --- ---
    PALEONTOLOG: Jo, stres odbourá ta první sklenička. Jenže pak je potřeba přestat a to je právě ten můj problém, protože se mi "uleví" a přestanu vnímat tu druhou skleničku jako rizikovou. A už se vezu.
    No a pak "nechci trhat partu". Slaboch prostě :(
    Pamatuju si všechno. Protože v určitý chvíli se to zlomí a pak už jen bliju.

    OTAVA: Výmluvu... já chci prostě nepít ze zásady. To by snad lidi mohli respektovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam