• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    THEMAKARESH: jako chapu tvuj mindset, ale mne to neprijde normalni chodit v takovymhle stavu domu, kde je kojenec. Ano, uzili jsme si spolu spoustu fajn mejdanu, ale v momente, kdy uz nevis co rikas, opomijis sve povinnosti a mluvis uplne zcesty, tak je asi uz neco spatne, nemyslis?

    Manyry nemam. Mne vubec nevadi planovanej mejdan, jen at si clovek zakali do sytosti. Vadi mi opijeni se do nemoty bez predchoziho upozorneni, ad hoc kalbe, kde se nezrizene lame tvrdej chlast.

    Mame dite. Nejsme tu jen my dva.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Stejně si myslím, že to moc hrotíš, a to jsem alkáč a nemyslím si, že je dobrý chlastat, ale zase zkus pochopit, že potřebuje třeba jednou za ten čas z toho worku nějaký ventil a funguje mu na to chlast. A ty máš manýry ho sekýrovat a když si sama přestala pít, tak musí i všichni okolo. Howgh
    IF_
    IF_ --- ---
    Jsem si vzpomněla na hlášku mého známého. Alkoholik, teď je už několik let čistej, ale vzpomínal, jak se dostal na detox do Bohnic a prý první co jim tam začal vysvětlovat: Ale já nejsem alkoholik, mě jen baví pít:)
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    VYHULENY_UFO: Já si naopak myslim, že od toho to tady je, kde jinde se zeptat, než mezi alkoholikama...

    EWOKK: Doporučuji ti zajít sem, to je pro příslušníky rodin kteří mají doma problém s pitím nějakého člena. Především partnera... http://alanon.cz/
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    EWOKK: pokud chces pochopit, jak ozralove funguji, docela dobry nahled poskytnou fora, kam (nejen) lidi, co prestali pit, pisou. Ony jsou totiz ty vzorce chovani strasne neoriginalni.
    Je jedno co kdo pije, proc zacal, jak si to zduvodnuje..., nakonec to stejne konci u toho:
    1) mam/nemam problem
    2) chci/nechci ho resit
    3) internalizuju/neinternalizuju si fakt, ze nejsnazsi (a troufam si rict jediny) reseni je, se uz nikdy nenapit.

    Všechny příspěvky - Fórum alkoholik.cz - Alkoholik.cz
    http://www.alkoholik.cz/zavislost/forum.html
    /r/stopdrinking: a support group in your pocket!
    https://www.reddit.com/r/stopdrinking/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    EWOKK: to musi on sam, ty ho muzes samozrejme podporovat, ale je otazka, jestli te bude bavit donekonecna system omluvy, brek a sliby, aby za tri mesice jel ve stejnech kolejich.

    z myho okoli znam par zen, ktery to takhle s partnery pijaky vydrzely dest-patnact let a pak adios. uz je to prestao bavit.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    EWOKK: jo a jeste jeden postreh: pokud uvazujes o tom, ze das partnerovi nejaky ultimata, tak bud pripravena je pri jejich poruseni splnit, pokud ne, nedavej je.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    EWOKK: jenom k té společnosti...u nás se velmi hoduje alkoholu všude, nepijící jsou exoti
    IF_
    IF_ --- ---
    EWOKK: Ta bagatelizace je spatna, kord pokud mu davas jasne najevo, ze ti to vadi. Kazdopadne dokud si neprizna problem sam, tak s nim nehnes, to je gro kazdeho alkose:(

    Jinak tady v Cr je alkoholiku a vetsinou si myslej, ze nemaji zadny problem. Tolerance je tu tezce za hranou. To vidim jen ted u Sucheho unora. Kolik debilu musi na net napsat, ze budou schvalne kazdy den pit a lide jim tleskaji, to je fakt neskutecny.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VYHULENY_UFO: nechci mluvit z E. ale nemam z jejiho dotazu povcit, ze si mysli, ze to tady vyresi. Myslim, ze hleda spis zkusenosti, nasmerovani...

    EWOKK: Po pravde, ty sliby, ze se to nestane jsou sracky a zvasty - aby mel klid nebo projev nejaky docasny "je mi blbe" kociviny, fyzicky a moralni. Jsou to uplne stejny zvasty jako to svalovani viny na okolnosti. Posloupnost je dana:
    - pripustit si problem - za strizliva, ne pod tlakem, ne v kocovine
    - chcit ten problem vyresit
    - pochopit, ze pro 99,990 lidi, co maji problem s chlastem, je reseni jedno jediny: nepit (nikdy, bez vyjimky)

    Mezi temahle bodama je dlouha cesta, ruzny slepy ulicky, okecavani, nesmyslny napady (pit jen pivo, pit jen venku, pit min..)
    Nemyslim, ze cloveku, co pit nechce prestat kvuli sobe (ne kvuli jinym, pod tlakem..), je pomoci.
    Jo a jeste nemila vec na zaver: ty problemy se zhorsujou, prohlubujou.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TEKKIT: me kompy zivej, takze tohle zrovna nereism, ale naprilkad autumu nerozumim, kdyz musim chca nechca ridit, tak jen kroutim volantem a slapu pedaly, kdyz se neco posere, nehledam na netu, ale jdu rovnou za ldima, ktery autum rozumi.
    stejne jako tedka mam doma malire, kterej mi dela dvere a futra a je neco jinyho kdyz dela praci profik a ne ja amater.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IF_: jasně to jsem se blbě vyjádřil.

    Myslel jsem to tak že třeba i člověk co se zleje pod obraz jednou měsíčně, může svoje pití brát jako závažný - ale musí to jít zevnitř něho. Zatímco jinej prostě bere že jednou za měsíc je to ok...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VYHULENY_UFO: to asi jo. Je ale fakt že já to taky takhle dělám. Když mám třeba problém s kompem tak se zeptám na netu co si o tom myslej než jdu do servisu:))
    IF_
    IF_ --- ---
    TEKKIT: No pockej... vazne to je i kdyz to sam ten clovek za vazne nepovazuje. Oni i alkoholici v termalnim stadiu jsou schopni tvrdit,vze jsou v pohode a jen je bavi pit a alkoholici nejsou.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    EWOKK: a to tady nejak zmenis?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TEKKIT: ja nejsem zlej, ale jak sem starsi generace, ktera si pomatuje dobu, jak veci fungovaly pred internetem, tak me proste desi, ze lidi spis hledaj odpovedi na mediu (cti internet), kde bez hlubsich znalosti nerozeznas pravdu od lzi.

    a sam dobre vis, ze lidi podvedome se priklaneji k radam a odpovedim, ktery jsou jim blizsi. to jest ty, ze kterych min boli hlava ci nejsou tak brutalni jako v tomhle pripade rada "ze by mela nejdriv myslet na sebe a na deti, protoze alkac do rodiny neni dobre reseni".
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VYHULENY_UFO: nebuď zlej
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    EWOKK: nepremejslela si se spis obratit na nejakou profesionalni pomoc nez shanet odpovedi na svy otazky na fejsbuku?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    EWOKK: to máš těžký...moc vážný je to když...

    1) sám ten člověk to považuje za vážný (každej pijem jinak a máme ten level jinde)
    2) komplikuje ti to život

    mimochodem "byl tam ten a ten, tak jsem musel" je teda pijácká klasika, ale jak vážný to je si pochopiterlně jen na základě tohodle říct netroufám:/
    KBN
    KBN --- ---
    Bratranec když vylezl z léčebny tak za nikým nechodil. Klidně si chlastal dál i na antabus, jezdil nálitej autem atd... Nesrovnal se, ani když se mu narodil syn... Později už asi trocu jo, když si udělal papíry a začal jezdit profesionálně...tam by to už asi s chlastem nešlo.

    Jinak polovina suchého února za mnou a musím říct že teda pěkná nuda. První víkend švagr slavil kulatiny na které jsem raději nešel aby mě nelákalo se napít. Týden na to zabijačka na Moravě.. to už mi ani nevadilo jak každej popíjí lahváča a slivovice teče proudem. Jediné čeho si všímat je, že nějak více kouřím a dokážu se naštvat i kvůli malé blbosti.. sice mi ten chlast ani nějak nechybí, ale nevím proč, ale nějak podvědomně si doma dělám zásoby a trochu se těším až se ožeru...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam