• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: jako je to vždycky o osobní zkušenosti, ale já s tím systémem měl zkušenosti vždycky negativní. Proto na něj kašlu. Nemyslím si že je v něm velký množství lidí, kteří by ti doopravdy chtěli pomoci, když nemáš prachy a když je máš, tak jim jde o to, abys v tom systému zůstal a něco z tebe měli pořád. Proto si myslím, že nejlepší je osobní cesta, kdy to musí nakonec zvládnout každý sám nebo s pomocí těch komunit AA, ale tam ti prý zase často cpou boha, tak nevím.
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    TEKKIT: Jj, no ten první rok je takovej srovnávací, člověk si myslí, jak to začne hned šlapat. Ale první půlrok nemůžeš vylézt nikam kde se chlastá, jinak je ti hned špatně a ozve se bažení, ten druhej půlrok už jsem chodil normálně na kalby a začal jsem se tam cejtit zase dobře. Cejtim ale, že opravdová produktivita přijde až v tomhle roce. Konec konců to hodně alkoholiků říká, že až dva roky tě dostanou úplně zpět na koně...Nic méně i ten vývoj je sranda. Mě se třeba postupně vyvíjí žebříček hodnot, začínají mě zase bavit věci, o kterých jsem si myslel, že už je to pase. Prostě pijící alkoholik nikdy nebude jako normální člověk, už proto, že se kouká na svět těma zasmušilejma skeptickejma očima...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ASCORB: jj jasný...já jsem to neznám. Rok už je krásný, přes všechny narozeniny, čarodejnice, MS ve fotbale, narozeniny dítěte kámošů, vánoce a silvestry - big up, drž se dál!
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    TEKKIT: To se dává k výročí střízlivosti na AA...Mě to dost pomáhá. Jsem takovej sběratel.:)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ASCORB: gratulace!

    (co je to za odznáček?)
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    Jeden rok je za mnou...:)

    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: kamoš to měl jinak, měl chut se napít a tak za ním zašel. pokecali o tom proč by se chtěl - neměl napít atd. kamoš si evědomil, že se nechce napít a a pokračoval dál. po pár měsících už za ním nechodil a je suchý jak sahraský písek mnoho let.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ANDR3_I:
    KEB: Tohle mě baví, jak to na první pohled může vypadat, že to funguje. To tak vůbec dle zkušeností co mám není. Přijdu k doktorce, že mi jebe v makovici, tak se mě ptá, jak mi jebe v makovici, tak říkám, že jsem týden nespal a všichni po mně jdou. Pošle mě ke cvokařovi, který mi předepíše utlumováky, že se nejsem schopný hýbat a po týdnu je jeho další otázka jestli slyším v makovici hlasy. Což divný, že mi moje vnitřní já (hlasy) poradí, ať už mu nic neříkám. Tak si v pohodě se svými bludy může každý běhat dál... Ale dobrý je k tomu nechlastat...
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: kamoš když vylezl z odmaštovny svýho chlápka měl. Fungoval trochu jako vrba, měl problém zašel, pokecal - neměl problém. Pokud se nepletu, tak každý kdo vyleze z pakárny, by měl někoho takového dostat přiděleného v rámci svého bydliště.
    FRDK
    FRDK --- ---
    ANDR3_I: Ano, přesněji řečeno jde o odborníka na sveřepé šakaly ;)
    (Pardon, jsem při páťulínku drobátko rozjařený.)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    chci poděkovat vsem co mi napsali diagnozu/svuj pribeh/apod. at uz sem nebo hlavne do posty.

    Je tu nekdo, kdo ma nebo mel adiktologa za kterym dochazel? Chapu to spravne ze je to odbornik na zavilosti?
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    DRSH: Já bych za tím viděl, jak píše, že byla vždycky podnikavá a snaživá, snahu z toho něco trhnout, aneb vytřískat ze všeho co nejvíc.
    FRDK
    FRDK --- ---
    ...a pro odlehčení posílám pozdrav od nás :)

    FRDK
    FRDK --- ---
    Taky to na mě působí, jakože si dámička střihla takový rychlokurs alkoholismu a následné odvykačky. Ale jen ať o tom píše, dobře, že se varování ve formě osobního 'příběhu' dostane blíž třeba další cílovce.

    KBN: Taky to u mě ze začátku byla jen zábava, prostě kalba, žádný 'vážný důvod', občas už to sice nebylo úplně košér (týdenní silvestrovské rekreace a podobné tahy). Problém začal probublávat až docela dlouho potom, co jsem si začal uvědomovat a připouštet, že z příležitostného chlastání pro srandu králíkům s partyjou se stalo samotářské opíjení jen pro to opíjení. Těžko takhle z hlavy říct, jestli to už zapracoval prostý návyk, obtížně zvladatelná potřeba se napít nebo něco psychologického, jak píše WOTAR. Budu se opakovat: důvod se vždycky najde, obojí je velký špatný.
    Každopádně jsi mě přiměl znovu o tom přemýšlet.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HALCYON: tak dalo by se to pochopit i diky tomu nadseni ze strizlivosti. pro nekoho je to treba takovej zazitek, ze o tom musi napsat knihu, i kdyz nekdo jinej by si zaklepal na celo. v tom bude nejaka psychologie.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    DRSH: Jan Jílek občas zmiňoval že knihy "Jak jsem porazil alkohol" dost často píšou lidi i po první léčbě...
    DRSH
    DRSH --- ---
    OTAVA: jako fajn, ale není brzo hned psát knížku po 300 dnech abstinence? Znám případ kdy si paní, po asi 15 letech abstinence, řekla, že už má vyhráno a na cyklovýletu s kamarádkou si dala sklenku střiku... za 3 týdny následné sebedestrukce skončila opět v léčebně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEB: nebo fetovat, jen hlavne tu picu dostat z hlavy. jenze vono je to potom jeste horsi....
    KBN
    KBN --- ---
    No já osobně třeba začal kurevsky chlastat protože mě to prostě bavilo a netáhl mě k tomu bůhví jaký důvod....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam