• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    LA_PIOVRA: máš velkej kus pravdy, ale je otázka, jestli jde skutečně o problémové pití. Což je otázka, kterou nezodpovíme si nikdo.

    ARGANNAH: Na tomhle něco je, taky mám doma 8i měsíčního caparta. Mám tu kliku, že maloš je v pohodě, skoro nepláče atd. Nicméně, když měl kolikový období tak to bylo vysloveně na palici. A občas je to pořád :D

    EWOKK: Vlepil ti někdy facku nebo tě jen ožralej, jak kráva, poslal do prdele? To je zásadní rozdíl mezi agresivním opilcem a agresivním opilcem. Pokud došlo na fyzické násilí, tak má opravdový problém, pokud ne, tak bych se vážně zamyslel nad ARGANNAH:
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    ARGANNAH: tak neco pravdy na tom bude. Diky za nazor :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tak jsem o tom přemýšlela, zařekla se, že sem nic psát nebudu, pak sem přišla, že to sem přece jenom napíšu, a hele, už to sem za mě zdatně sází Makaresh.

    Jakoby ber to, Ewokk, jako klasický pindy z nyxu - nějaká kráva o tobě nic neví a radí, víšco. Ale stejně. Hele, když jsme měli takhle staré dítě (navíc to druhé), jezdila jsem z práce domů dvě hodiny. Jízda čistého času trvá 35 minut, ale tu zajížďka, tu se v pusté hodině táhneme půl hodiny čtyřicet a posloucháme hudbu, a tak dále. Někdy jsem zůstávala po práci v hospodě s kolegy, klidně do noci, hlavně abych na chvíli vypadla z toho šíleného stresu. Neříkám, že je ideální, že to tvůj frajer řeší zrovna flaškou. Neříkám, že jsi divná, že se ti to nelíbí. Ale malé dítě, co se zrovna učí chodit, je šílený stresor. Tvůj muž je celý den v práci, navíc workoholik, takže končí přetažený. Teď by měl jet domů a místo odpočinku lítat kolem prcka. Ty celý den pigluješ, šílíš s mrnětem, nemůžeš ho spustit ani na chvíli z očí, nervy máš na pochodu. Potřebuješ, aby tě někdo vystřídal, a ejhle, tvůj muž se do toho nežene. Oba jste přetažení, on je agresivní na tebe, ty na něho nejspíš taky (jak píšu, mám dvě děti, vím, jaké to je, peace). Frajer se jednou za měsíc vylije z podoby, protože už to prostě nemůže snášet. Já ho chápu. Ale nenechte ten stres kolem mimina, aby vás rozvedl.

    Zvaž, jestli nechceš zapojit babičky. Pokud kojíš a nedáš proto škvrně z ruky, zvaž, jestli nechceš odstavit. Věř mi, že rozvod rodičů je pro dítě průser jak vrata a jedenáct měsíců kojení stačí. Zvaž, jestli si škvrně nechce vzít babička třeba i na dva dny - vyražte na romantický víkend (ano, budeš každou hodinu volat, jestli je mimino ok, všichni to chápem, ale aspoň to zkus). Udělej něco, cokoliv, ale nepřenášej tu odpovědnost plně na něj. Ty první tři roky s prckem jsou zkouška charakteru vás obou a je i na tobě, jestli tvůj muž bude v dostatečné pohodě na to, aby se nemusel vylívat jako prase.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    EWOKK: Chtěl jsem ti odpovědět, ale bylo by to strašně dlouhý a na to nemám sílu. Jdu koukat na film. Třeba se k tomu někdy dostanu.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    THEMAKARESH: ja upoustim paru alkoholem, a to je prave ten PRUSER, kdyz to lidi delaj (ano, stres by se mel ventilovat jinak). Proto jsme v klubu alkoholiku...
    Sice neznam situaci, ale myslim ze ma opravneny obavy. Taky jsem leta nechtela videt ze mam problem a vymlouvala se na vsechno mozny, az to se mnou vetsina lidi vzdala.
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    Tohle vypadá opravdu, že je zaděláno na problém, měl jsem to podobně, dopadalo to tak, že jsem nepřišel třeba 3-5 dní domů a někde se uchlastával. Dostal jsem nůž na krk, ale to už jsem si dávno uvědomoval, že mám velký problém. Každopádně pokud chodí v tomhle stavu jednou za měsíc, tak je zaděláno na kvartální alkoholizmus pěkně...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    LA_PIOVRA: Si nahodil jenom vulgarismy, aniž bys přinesl něco konstruktivního.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    LA_PIOVRA: A jak ty teda upouštíš páru, když je na tebe hodně stresu?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    EWOKK: zrovna to mleti hoven o "vypousteni ventilu" je dost casty. A jsou to sracky, alkoholik pije, protoze mu to tak vyhovuje i kdyz tim devastuje sebe a/i okoli.

    EWOKK: dalsimi castymi hovny jsou taky sracky, ze nekdo pije "protoze partner(ka) to ci tamhleto". Plati to napsane o radek vys.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    TEKKIT: Já bych to viděl spíš tak, že se namrdá jak čokl a ona do něj reje, že je už zase na šlupky, když sliboval, že to neudělá, což ho jako vyndanýho sere, že do něj reje a pak to samozřejmě skončí urážkami (což neobhajuji, ale vysvětluji).
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    THEMAKARESH: helek já nevim jestli jsem to dobře pochopil, ale ono jde asi o to že on přijde ráno, je totál mimo sebe a sprostě na ní řve před děckem...což si potom nepamatuje.

    Zkus se s ním domluvit je ...taková rada...no, on asi ty stavy nemá tak pod kontrolou,aby platily dohody co se udělaly za střízliva žejo
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    EWOKK: Záleží na tom jestli si je na ně nenatlačila. To si to pak omluvíš lehce. Se s ním zkus domluvit, aby pak nechrápal s vámi v pokoji a nazdar bazar.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    *chvíli
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    EWOKK: Je to o pravidlech a kompromisech hele. Třeba když to nedám a chlastám, tak spím na gauči vedle v pokoji. Což ono je to i fajn mít občas jen pro sebe. ;-)
    EWOKK: NP.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    EWOKK: Hele ale on asi nekojí... Jestli ty ne, tak bych proti tomu nic neměl, kdybys jednou za měsíc vyrazila kalit mezi lidi. Já jsem v tomhle ohledu dost liberální a žena taky když chtěla, chodila třeba na celou noc sama s lidmi ven.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    EWOKK: Právě kvůli tomu děcku máš manýry. Nech taky trochu dýchat. A neboj, vím o čem mluvím, mám doma taky malou osmiměsíční holčičku.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    THEMAKARESH: jako chapu tvuj mindset, ale mne to neprijde normalni chodit v takovymhle stavu domu, kde je kojenec. Ano, uzili jsme si spolu spoustu fajn mejdanu, ale v momente, kdy uz nevis co rikas, opomijis sve povinnosti a mluvis uplne zcesty, tak je asi uz neco spatne, nemyslis?

    Manyry nemam. Mne vubec nevadi planovanej mejdan, jen at si clovek zakali do sytosti. Vadi mi opijeni se do nemoty bez predchoziho upozorneni, ad hoc kalbe, kde se nezrizene lame tvrdej chlast.

    Mame dite. Nejsme tu jen my dva.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Stejně si myslím, že to moc hrotíš, a to jsem alkáč a nemyslím si, že je dobrý chlastat, ale zase zkus pochopit, že potřebuje třeba jednou za ten čas z toho worku nějaký ventil a funguje mu na to chlast. A ty máš manýry ho sekýrovat a když si sama přestala pít, tak musí i všichni okolo. Howgh
    IF_
    IF_ --- ---
    Jsem si vzpomněla na hlášku mého známého. Alkoholik, teď je už několik let čistej, ale vzpomínal, jak se dostal na detox do Bohnic a prý první co jim tam začal vysvětlovat: Ale já nejsem alkoholik, mě jen baví pít:)
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    VYHULENY_UFO: Já si naopak myslim, že od toho to tady je, kde jinde se zeptat, než mezi alkoholikama...

    EWOKK: Doporučuji ti zajít sem, to je pro příslušníky rodin kteří mají doma problém s pitím nějakého člena. Především partnera... http://alanon.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam