• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    BETTER: hmmmmm ....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HANOUCH: tohle je problem, ale asi do jiny diskuse. ja se k internetu pripojil v 94, takze chapu, ze jsou tady prevazne spoluzaci, co to tahnou od zakladek a strednich, kdyz na prelomu milenia objevili krasu zavislosti na internetu, ale drby by se sirily i bez digitalnich siti, maximalne pomaleji. kdyz vis, ze sem chodi i novej partner tvy bejvalky... :D

    //ja nemam potrebu se druzit, v offline realite mam sparovanejch nyxaku s oblicenej v poctu prstu jedny ruky, vic ne. obcas potkam ve meste nekoho,koho znam treba ze selfie auditka, a to se musim v duchu smat (ne nejdu se ohlasit, jeee cau... :))

    //ale mam peknou historku, kdy na me zaklepal soused z baraku ze stejnyho patra a ze poznal myho psa, jehoz fotku sem lipnul do psiho auditka.

    konec ot hlaseni. pokracovani kdyztak vposte.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    VYHULENY_UFO: Takhle jsem to zrovna nemyslel. Na nyxu je spousta lidi co proste ma vazby na jina ID z real life a ti se pak siri o svych znamych aniz by to ta puvodni osoba mela pod kontrolou. Ja treba takhle zprostredkovane znam minimalne dva lidi, se kterymi Tu diskutujes, jmenem a prijmenim aniz by o Tom dotycni vedeli znali se se mnou a to ani ti dva nemusi nutne exhibovat v auditkach typu ISM aj. Nedelam si iluze, ze jsme jak ja tak i ty obdobne provareni. :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HANOUCH: priznam se, ze to neni muj problem. nejsem milenial, abych se chlubil svejma profilama na instaci behem sezeni v hospode. navic vzhledem k tomu, ze mezi moje zajmy patri i drogy, tak fakt asi nebudu davat na nyx nebo internety svoje selficka.

    nastolil si defakto otazku, zda-li je na nyxu auditko, kde se da pobavit o zavislosti na socialnich sitich a internetu... oh wait
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    VYHULENY_UFO: tak zase ne vsichni na nyxu jsou tak anonymni.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ANDR3_I: verejny auditko s anonymnima nickama.... kurva kdo vi kdo je vyhuleny_ufo, andre3 nebo valkyra.. vzdyt se nikdy neuvidime, nepotkame. tady je to jeste anonymnejsi nez sezeni s anonymnima alkoholikama v offline realite.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    VALKYRA: tak si to zkus predstavit prosimte z druhe strany, ano? Navic jsem ho pozadala jen o trochu slusnosti, coz jde s tou toleranci nejak ruku v ruce :)

    Psala jsem to hlavne proto, ze tohle je auditko o alkoholismu, a navic verejny. Me samotny trvalo minimalne pul roku (mozna dyl), nez jsem se sem konecne neco odvazila napsat, do te doby jsem jen cetla prispevky ostatnich. Kdybych si tu precetla to co tady predvadel ID Vyhuleny_ufo aka osobni utok na jiny ID "jak ze to vlastne chlasta" (nemluve o dalsich jeho prispevcich, staci si vyjet), rozhodne by me to odradilo. Sem si lidi chodej spis pro pomoc a pochopeni, radu.... od lidi ktery jsou na tom treba podobne jako oni. Me tohle auditko dost pomohlo - konecne si ten problem priznat nahlas a promluvit si s nekym jinym nez psychoterapeutem. Je uplne jedno jestli nekdo chlasta prvni ligu 15 let, nebo s alkoholem problem nema a chce si dat jen od alkoholu pauzu na par dnu procistit si hlavu... Myslim ze soudy nad tim kdo jak a jak casto (ne)pijeme tu nikdo slyset nepotrebujeme.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VALKYRA: nemuzes se zalibit vsem, to je na internetech stejny jako v zivote.
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: ty asi do jiných diskuzí moc nechodís co? :)
    LOGO
    LOGO --- ---
    ANDR3_I: on se tak nějak chová jako idiot všude. takovej trochu slušnější Jugi.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    VYHULENY_UFO: neznam Te, ale prijde mi ze se v klubu alkoholiku chovas jako idiot, a byla bych moc rada, kdyby ses k lidem tady choval slusne. Dekuju!
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    SALAMAN: Tohle duverne znam. Jeden kamarad mi v dobe kdy jsem (ne) fungoval na min. 6 ti dvanactkach denne vysvetlil ze nejsem alkoholik, ze mi to pivo proste jenom chutna. :)))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    IF_: jezis to je krouceni, ale ok.
    N_I
    N_I --- ---
    SALAMAN: bagatelizace je samozrejme casta, zvast kdyz se tohle tema jede nad rozpitym pullitrem..:)

    samotna abstinence je pak uz krok dve a tam uz tak nezlehcujes..:)))
    N_I
    N_I --- ---
    jinak muj bod a soucasna zkouska " jak na to ses kamo s alkacem " se tykala hlavne tohoto prispevku:

    KBN --- --- 19:45:22 19.3.2019^ (+6)
    tak vidím, že po Únoru plným keců se to tu vyčistilo
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Nedávno jsem se bavil se dvěma kamarády o alkoholismu. Společně s jedním z nich jsme se shodli, že jsme (všichni) alkoholici, byť normálně fungujeme, chodíme do práce bez áček a tak. Ten třetí to zlehčoval slovy, že prý si myslí, že nejsme alkoholici, ale "jenom hovada." Nenechal si vysvětlit, že když jdeme občas na pivo, tak vidí třeba jen špičku ledovce nebo že jsou různé typy alkoholiků (kvartální, hladinkář, abstinující apod.). Co si o tom myslíte? Setkal jste se někdo s podobnou bagatelizací?
    IF_
    IF_ --- ---
    VYHULENY_UFO: Hele ale ja uz jsem to tu psala. Chytremu napovez, hloupeho kopni, vic k tomu uz nemam
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ostatne prvni krok k lecbe je, priznat si ze mas problem. To ze si nekdo prizna problem znamena ze to tak vnitrne citi a potrebuje s tim neco delat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    IF_: me nezere nic, me jen zajima jak to mas s alkohlem. na jednoduchou otazku sem ocekaval jednoduchou odpoved. kvartalek?
    IF_
    IF_ --- ---
    VYHULENY_UFO: Resili jeme to tu par prispevku nize takze nevim, co te zere. Tvoji predstavu, ze alkoholik je jen clovek, co leje kazdy den a patologicky se chova ke svemu okoli, je mylna. A kazdy, kdo se nad sebou zamysli a chce se sebou neco delat si z meho pohledu zaslouzi spis obdiv nez ten pristup, ktery praktikujes ty. Ale proti gustu... kazdeho vec samozrejme:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam