• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MONROE: poslyš, delirium tremens, tzn. nezvladatelnej třes, je známka konečný fáze alkoholismu, kdy sám člověk nemůže přestat. náhlá abstinence může vyústit i v úmrtí. tady fakt není prostor pro alternativu nebo rady clownzeppy, jako ať si zkusí tři týdny nepít. jestli se musí ráno napít, aby se přestal třást, může ho abstinence taky zabít. to je na protialkoholní léčebnu, určitě alespoň návštěvu ambulantní středisko pro alkoholismus. tam rozpoznají kde se zhruba nachází (i když jim bude o množství lhát). lidi v konečným stádiu nemají schopnosti zapamatovat nový informace, o starých údajích bájí výmysly, často každej druhej den jinej. jsou to vážný varovný signály.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    MONROE: Kamarada chci zkusit nasmerovat spravnym smerem, nerada bych o nej prisla.

    Tohle je něco na ten způsob...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CLOWNZEPPA: ta potřeba, pokud člověk život zvládá, není tak aktuální. vada je to +- kosmetická, léčení volitelný. podstatný je, když ho nezvládá, to je případ tady třsousího se kamaráda. můj přístup není nijak mazlivej a narovinu by se s ním neměla monroe s vlastními problémy vůbec vázat. maximálně odvézt na autobus do léčebny. bavíme se o třesoucím se chlapovi, kterej musí podstoupit radiální řez. sám ho nedá, to by zvládnul už dávno, s monroe ho taky nedá, to by rovnou zvládnul sám. může o tom mluvit, může o tom diskutovat, může hledat důvody proč pije, ale nejdůležitější je přestat hned teď pít. a ne na tři týdny, ani na tři metry jako v odmašťovně, napořád.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    PALEONTOLOG: Ani hovno. Já tomuhle prostě nevěřím, ale nemyslim to paušálně. Určitě je to o nastavení toho jedince. O místě kam jde a i štěstí na koho tam narazí. A to, že někdo život zvládá nebo ne není podstatný, i kdyby ho zvládal. Tak se ničí a v pořádku to určitě není. Znám taky dost alkoholiků, kteří fungujou a úctyhodně, ale ta nemoc tím rozhodně nemizí.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    XINDL: Tak to se omlouvám. Špatně jsem to pochopil. Beru zpět. Ale určitě bych ho hned nehnal do odmašťovny. Je tu spousta lidí, co má dobrou zkušenost. Já ji nemám a znám lidi, který tam byli i 4 krát a nic. Prostě člověk musí chtít hlavně sám od sebe. Přijmout to. Recidiva není nic proti ničemu, ale podstatný je začít s tim něco dělat a usilovat o změnu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CLOWNZEPPA: buď s tím množtvím chlastu život zvládá a nebo nezvládá, pokud nezvládá - tak buď ten stav změnit chce a nebo ne. a pokud jo, musí si zajít za pomocí. tou pomocí není kamarádka, tím jsou odborníci, žádná posraná alternativa.
    XINDL
    XINDL --- ---
    CLOWNZEPPA:

    1) Co je na tom zcestnyho?

    2) To, ze se musi jit lecit jeste nutne neznamena, ze musi nastoupit ustavni lecbu, je samozrejme plno jinych forem, jak se lecit (adik. ambulance, AA, psycholog, detox,...). I kdyz si teda myslim, ze v situaci, kdy ma po ranu abstaky do te doby nez se napije a denne splachne 12 piv, je nejlepsi cesta detox -> ustavni lecba -> dolecovani.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    XINDL: To je úplně zcestný. to by se muselo jít léčit tolik lidí, co znám, že by v Bohnicích a jim podobných zařízeních museli udělat stanový městečka, když jeden dělá totéž. Není to totéž. Záleží jak dloho to takhle vede a proč to vůbec takhle vede...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    MONROE: Jà ti fandim, ale bez diskuze musí chtít sám. Každopádně je dobré mít oporu, ale zda li láme 12 piv denně byl bych opatrný, aby tvou pomoc a náklonnost nezneužîval. Nejhorší je bejt v tom kolotoči sám mezi podobnýma. Má velké štěstí, že mu chceš pomoc, ale prostě musí rozhodně chtít. Jinak je to házení hràchu na zeď. Přiznat si, že má problém. Zkusit třeba 3 týdny nepít. Ty jsou nejhorší, když je člověk rozjetej. Zkusit to! Když to nepůjde. Zkusit třeba anonymní alkoholiky. Připadně potom ambulantně. Určitě bych ho hned nehnal do odmaštovny. Je to šíleně individuální a nezbytná je ta ona motivace. Smysl existence, který člověk v alko oparu z pravidla nemá.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MONROE: takhle je to pro mě pochopitelnější, nevím proč, ale některý z tvých posledních odpovědí jsem prostě přehlídnul/neviděl.
    ale v zásadě jak jsem psal, alkoholici mají problém nejen s chlastem, ale jak tady zaznělo, něco si kompenzujou. protože na některých kamarádech z ulice poznám, co si kompenzujou, a vím, že to absolutně nemám šanci to vyřešit, nepouštím se ani do boje s jejich chlastem. nic ve zlým, ale nechal jsem jich prostě pěknou řádku zmizet z života, protože nejsem kouzelník. oni si musí najít cestu k čistý hlavě sami, max pomůžu s odvoze na bus, nebo vezmu kufr k bráně, ale to je fakt všechno.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    neverending internetova diskuse. na internetu se dobre zvani a dobre hleda pomoc, ale offline realita byva krutejsi. kolikrat totiz taky zabira alkoholikovo slibovani, ze dnes naposled.

    Dnes naposled - scéna s grogem
    https://www.youtube.com/watch?v=uLJNBbKQyYE
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    BAAL: jednak to za to nestoji a druhnak - a to hlavne - to nevede k uspechu.

    Alkoholik musi chtit nepit, kvuli sobe, ne kvuli nekomu jinymu nebo jakoze slib pod natlakem.
    A nepit znamena se od momentu rozhodnut uz nikdyi nenapit. Ne od pristiho pondeli, ne od 1. ledna, ne az po svabe Pepy...

    A nepit opravdu znamena se uz nikdy nedotknout lihu. Neznamena to "pit min", "nepit tvrdej", "dat si max 3 piva", "nechodit do hospody" nebo "naopak nepit doma".
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    BAAL: Ale prd, tenhle je jinej a ona ho dokáže změnit. Tomu ty nerozumíš. :-D
    BAAL
    BAAL --- ---
    MONROE: Mel jsem/ Mam ve dvem zivote dva alkoholiky, oba pili, piji desitky let, v obou pripadech v tom jsou nasilnosti, dopravni nehody, policiste, ztrata zamestnani, rodiny, v jednom tech pripadu umrti v druhem malem umrti v primem dusledku alkoholismu.

    Ani jeden by nikdy nesel k lekari pod tlakem rodiny ani sam a nikdy zadny z problemu ktere ho potkali, ci ktere zavinil pod vlivem nepricital alkoholu.

    Toto jsou sracky do kterejch se sakra nechces za zadnych okolnosti pustit, ani kdyby si byla kdo vi jak do nej zamilovana proste to za to nestoji, ver mi.
    XINDL
    XINDL --- ---
    Jezismarija, na to, ze se borec rano klepe a poti z abstaku neni zadny jiny reseni nez se jit lecit. Zadny vitaminy, prasky, doplnky stravy, nic. Zobat vitaminy na tras a do toho vypit kazdej den 12 piv ma asi takovej smysl jako mit gangrenu nohy, kterou budu lecit tim, ze si nohu obvazu, aby to nikdo nevidel.

    Osobne bych mu dal jednoduchy ultimatum: Bud se pujdes lecit a muzem se bavit o nejake podpore z me strany anebo se mnou proste nepocitej.
    VERU_HUS
    VERU_HUS --- ---
    MONROE: mému bratrovi(17 let pil denně vinný napoj) ted mu psichiatr doporučil na abstak cukr-bonbony,oplatek atd...když ho začne polivat studený pot a třese se tak dá něco sladkého a teda musím říct že mu to hned pomáhá...
    ale jak píšou ostatní pokud on sám si nepřizná ze má velký problém s chlastem tak ty mu můžeš pomáhat jak nejvíc umíš tak on si stejně w pojede tu svou a ty budeš z neho jen vysáta,protože být oporou alkoholikovi je psychicky velmi náročné...což si myslím,ze není pro tebe,neb jak ctu tvoje příspěvky tak mám pocit ,že máš svojich starosti dost...

    a stema lecebnama teda já je obvolavala intezivne v listopadu a oni měli volno až v breznu,proto jsme zvolili ambulantní léčbu..

    esi je tu někdo ze Zlína a okolí kdo by potřeboval odbornou pomoc tak doporucuju Mudr. Konečný dlouho jsem neviděla doktora,který se vám snaží opravdu pomoc a najít léky po kterých se nebudete cítit ještě hur...a specializuje se na závislosti mladších lidi
    DENNA_RAVEN
    DENNA_RAVEN --- ---
    MONROE: :"Nerada bych o nej prisla" je jizdenka do pekla.

    Bud se bude lecit, nebo utec. Zcela vazne.
    To, ze by prestal zazrakem sam chlastat, totiz neni na konfety a radostny poskakovani. Vetsina lidi chlasta z duvodu, ze to ma jako kompenzacni mechanismus. Kdyz ho odstrani, najdou si jinej.
    Budou rvat po svejch nejblizsich, zacniu cvicit, daj se na viru etc.

    Kdyz mas jakoukoliv zavislost, je dobra minimalne OBCASNA konzultace s odbornikem.

    Pokud ho Ty budes zachranovat, podporovat a "budes tu vzdycky pro nej", muze se Ti taky stat, ze Te vysaje do posledni kapky a az z toho budes v haji Ty, tak budete najednou na dne oba. Jenze Tebe nebude mit pak kdo z toho tahat.
    Jo, cerpam z nemike zkusenosti a treba to jen vidim cerne, ale... Ale.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MONROE: alkoholikovi max pomůžu sbalit věci a hodit ho na autobus do Opavy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MONROE: tak to bude ten stejnej, dobrá volba!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Nevim, jestli Monroe vidi co pisu, ja jeji prispevky nevidim, nicmene o ozralectvi plati jedna vec a to naprosto bez vyjimky:

    Pro alkoholika existuje jedna jedina pomoc: nepit, nikdy, nic, bez vyjimky
    A tuhle pravdu musi alkoholik zcela prijmout za vlastni

    Zbytek jsou tisickrat slyseny nesmysly, co k uzdraveni nevedou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam