• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    BAAL: Ale prd, tenhle je jinej a ona ho dokáže změnit. Tomu ty nerozumíš. :-D
    BAAL
    BAAL --- ---
    MONROE: Mel jsem/ Mam ve dvem zivote dva alkoholiky, oba pili, piji desitky let, v obou pripadech v tom jsou nasilnosti, dopravni nehody, policiste, ztrata zamestnani, rodiny, v jednom tech pripadu umrti v druhem malem umrti v primem dusledku alkoholismu.

    Ani jeden by nikdy nesel k lekari pod tlakem rodiny ani sam a nikdy zadny z problemu ktere ho potkali, ci ktere zavinil pod vlivem nepricital alkoholu.

    Toto jsou sracky do kterejch se sakra nechces za zadnych okolnosti pustit, ani kdyby si byla kdo vi jak do nej zamilovana proste to za to nestoji, ver mi.
    XINDL
    XINDL --- ---
    Jezismarija, na to, ze se borec rano klepe a poti z abstaku neni zadny jiny reseni nez se jit lecit. Zadny vitaminy, prasky, doplnky stravy, nic. Zobat vitaminy na tras a do toho vypit kazdej den 12 piv ma asi takovej smysl jako mit gangrenu nohy, kterou budu lecit tim, ze si nohu obvazu, aby to nikdo nevidel.

    Osobne bych mu dal jednoduchy ultimatum: Bud se pujdes lecit a muzem se bavit o nejake podpore z me strany anebo se mnou proste nepocitej.
    VERU_HUS
    VERU_HUS --- ---
    MONROE: mému bratrovi(17 let pil denně vinný napoj) ted mu psichiatr doporučil na abstak cukr-bonbony,oplatek atd...když ho začne polivat studený pot a třese se tak dá něco sladkého a teda musím říct že mu to hned pomáhá...
    ale jak píšou ostatní pokud on sám si nepřizná ze má velký problém s chlastem tak ty mu můžeš pomáhat jak nejvíc umíš tak on si stejně w pojede tu svou a ty budeš z neho jen vysáta,protože být oporou alkoholikovi je psychicky velmi náročné...což si myslím,ze není pro tebe,neb jak ctu tvoje příspěvky tak mám pocit ,že máš svojich starosti dost...

    a stema lecebnama teda já je obvolavala intezivne v listopadu a oni měli volno až v breznu,proto jsme zvolili ambulantní léčbu..

    esi je tu někdo ze Zlína a okolí kdo by potřeboval odbornou pomoc tak doporucuju Mudr. Konečný dlouho jsem neviděla doktora,který se vám snaží opravdu pomoc a najít léky po kterých se nebudete cítit ještě hur...a specializuje se na závislosti mladších lidi
    DENNA_RAVEN
    DENNA_RAVEN --- ---
    MONROE: :"Nerada bych o nej prisla" je jizdenka do pekla.

    Bud se bude lecit, nebo utec. Zcela vazne.
    To, ze by prestal zazrakem sam chlastat, totiz neni na konfety a radostny poskakovani. Vetsina lidi chlasta z duvodu, ze to ma jako kompenzacni mechanismus. Kdyz ho odstrani, najdou si jinej.
    Budou rvat po svejch nejblizsich, zacniu cvicit, daj se na viru etc.

    Kdyz mas jakoukoliv zavislost, je dobra minimalne OBCASNA konzultace s odbornikem.

    Pokud ho Ty budes zachranovat, podporovat a "budes tu vzdycky pro nej", muze se Ti taky stat, ze Te vysaje do posledni kapky a az z toho budes v haji Ty, tak budete najednou na dne oba. Jenze Tebe nebude mit pak kdo z toho tahat.
    Jo, cerpam z nemike zkusenosti a treba to jen vidim cerne, ale... Ale.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MONROE: alkoholikovi max pomůžu sbalit věci a hodit ho na autobus do Opavy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MONROE: tak to bude ten stejnej, dobrá volba!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Nevim, jestli Monroe vidi co pisu, ja jeji prispevky nevidim, nicmene o ozralectvi plati jedna vec a to naprosto bez vyjimky:

    Pro alkoholika existuje jedna jedina pomoc: nepit, nikdy, nic, bez vyjimky
    A tuhle pravdu musi alkoholik zcela prijmout za vlastni

    Zbytek jsou tisickrat slyseny nesmysly, co k uzdraveni nevedou.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: to neni moc pointa, je fajn, ze se snazis pomoc kamaradovi, ptala jsi se na nazor a nejake alternativy pomoci ke tresu rano v abstaku..rekla bych, ze tady celkem jasne zaznelo, ze alternativa k odmastovne a lecbe v tomhle stadiu neexistuje a ulevove veci jsou dalsi navyk. Venuj tu energii sobe - mas problemu prehrsle - a na zachranu alkacu co odmitaji doktory, pac jim neveri - se vybodni. Tohle nema nic spolecneho s tim, ze je to kamos a potrebuje pomoc..nepotrebuje, protoze nechce.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VYHULENY_UFO: neunikla ti pointa?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    no ja nevim, ale clovek, kterej lete desitky let, da pres deset piv denne, obcas vysadi tvrdej a rano se mu klepaj ruce, potrebuje neco jinyho nez vitaminy.
    navic ty primesy, pardon leky, na uklidneni a na spani v kombinaci s chlastem tak dobre fungujou. kazdy solidni alkac vi, co to je za zabavu prepit prasky od lekare.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MONROE: a to je ten co ti ukradl peníze nebo to už je zase jinej?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: chlastaci obodobi a alkoholismus jsou dve odlisne veci.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TEKKIT: amen a ze to uchlastavani se muze trvat dlouho, ze...
    MONROE: odmastovnu mu muze pomoc zaridit i obvodak.. a fakt si hodne rozmysli, jestli do toho chces jit. Jak uz tady padlo, venuj se spis sobe. Pomahat alkacum je beh na dlouhou trat a mozna celej zivot a dobrovolne si tohle tahat do zivota je dost silenstvi. Ja jsem tenhle super vklad do zivota dostala - otce si nevyberes.. a mimo emocniho pekla mne to uz vyslo na cca 3/4 mio financne. Dobrovolne ani za zlaty tele a cistou karmu na dalsich 100let.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    MONROE: on je to komplexní problém...

    Musel bych jít hloubš, ale podle toho co popisuješ se jedná o pokročilé abstinenční příznaky. Ten třas co ty vidíš navenek, má ale z části původ v psychice (alkohol je ve svým důsledku vlastně stresor). Zjednodušeně řečeno, jeho tělo a mozek si říká o "svou dávku"...

    Takže mu můžeš sehnat:
    1) nějaký mutivitamín, multiminerál + něco na játra (ostropestřec?)
    2) něco na uklidnění (neurol, lexaurin...)
    3) něco na spaní (trittico...) (protože jestli dává 12 piv denně, tak o nějakým zdravym spánku nemůže být řeč)

    U toho všeho se budou muset postupně zvyšovat dávky, což u člověka co nemá žádnou disciplínu asi nebude problém...až do doby než se uchlastá k smrti - PROTOŽE ŽÁDNÝ "AŽ TO BUDE CHTÍT ŘEŠIT" NEBUDE.

    Zkus se sama zamyslet...Kolik asi lidí už to zkoušelo nějak ochcat, nepít tvrdej, něco brát aby se jim neklepaly pazoury a vyzrát na to?
    DENNA_RAVEN
    DENNA_RAVEN --- ---
    MONROE: Sám to nedá akoro nikdo.

    Vysazení tvrdýho je takový Pyrrhovo vítězství. Pokud nehodlá vyhledat odbornou pomoc, tak se na to vyser (pardon my french).

    Sama máš svejch problémů až na hlavu, co tu tak čtu.

    Ono útěk do toho "pomáhat ostatním" je sice společensky přijatelnej a vítanej, ale pravděpodobně tím jen odsouváš řešení svejch problémů a graduje to stav/situaci, do čeho mohou ve finále vyhnít.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: a male PS: vodku neucejtis. Jen takova fajn vzpominka k ..tvrdej uz neleju...aka z rumu presel na vodku.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: hele, dokud se sam nedostane do stadia, kdy se rozhodne s tim neco delat, tak vic promluvit je vetsinou na dve veci. Podle toho mala co jsi sem napsala, tak ma termalni stadium, takze bez lecby a abstinence se z toho nedostane. Alternativa k base piv denne nenajdes v doplncich stravy..a pokud mas tak silnou potrebu mu pomahat, tak se priprav na agresivni vystupy a total bezmoc. Good luck.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MONROE: hele, ja nechci bejt nejak to, ale pokud se rano klepe abstakem, ze potrebuje chlast, tak horcik je roztomila vec, ale sam tohle uplne neda. Ono nejde ani o ten strach z doktoru, spis strach z toho, ze je to alkac a na nejakou lecbu proste kasle.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PALEONTOLOG: tak to vi poslednich 35let a odmastovnu si dal nekolikrat. Zrovna on neni uplne pozitivni pripad abstinenta..ehm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam