• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    SLAMITCH: AD zachraňují životy.
    IF_
    IF_ --- ---
    LOGO: Co studenti, ale tady je normalni napit se pred detma (s detma), to vetsinou cizinci teprv cumi.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    THEMAKARESH: tak trošku to ty davy turistů který se pak nepočítají do obyvatelstva (když dojde na "per capita" statistiku) kazí, co si budem žíkat, tím ale fakt nechci říct, že se tady chlastá nějak málo :)


    LOGO: tak to jim asi klukum a holkám španělskejm musí spadnout docela čelist když jim tam na erasmus přijede nějakej rusák :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    LOGO: Hele mně to vysvětlovat nemusíš. Já tohle plně chápu a už to tady taky proběhlo (ne ode mě), že jak člověk přestane chlastat, tak to najednou vidíš ještě zřetelněji, že se tady chlastá skoro pořád.
    LOGO
    LOGO --- ---
    THEMAKARESH: Čechovi to nepřijde, ale moje ségra když byla někdy přes Erasma třeba ve Španělsku na výměnným pobytu, tak říkala, že tam čuměli jak péro když si v krámě koupila pár piv s tím, že jdou sednout někam do parku. nám tady přijde na pohodu jít si večer na těch pár piveček, nikdo se nad tím nepozastaví, neboť to patří k tý naší pivní kultůře, ale v jinejch státech, těch nechlastacích, to vnímaj jinak.
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: To vím, jen mě skutečně zajímala metodika výpočtu.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: Myslím, že se stačí koukat kolem sebe a uvidíš, že se tady fakt hrozně chlastá. A nějaký cizinci na zvyšování statistik opravdu nejsou potřeba.
    KEB
    KEB --- ---
    Jak se počítá kolik toho jako národ vypijeme. Myslím jak se dojde k tomu číslu cca 10l na občana včetně miminek. Jeden můj Moldavský kolega je funkční alkoholik denně zmoří flašku tvrdého a sem tam na dokrmení pivko. To je spousta chlastu, tak jestli nám lidi jako on nezvětšují uměle statistiky.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    KEB: jj:) par zapisu jeste ve starym deniku z lecebny mam i po ukonceni lecby... postrehy, pocity... obcas sednu a "nostalgicky" si prectu par zapisu, ono to docela ozivi zasle vzpominky... projede mnou vzdy takove neprijemne chveni, kdyz si pripomenu ty chvile tam... a tim i proc jsem tam byl a jak dulezite je pro me se nenapit...
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: jo jak říkáš, asi si to blbě pamatuju.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: Občasník si píšu stále, pro srovnání myšlenek i určitou ventilaci je to fakt dobrý. Ostatně v odmašťovně je to povinný každej den. Doporučuju určitě.
    KEB
    KEB --- ---
    COPS192: WOTAR: známej říkal, že jim v odmaštovně radili, že pro překonání toho prvního období, kdy nevíš co sám se sebou, protože chlast byl tak nějak všudypřítomný, je dobré psát si deníček. Hlavně v tom smyslu, co jsem dnes udělal bez alkoholu a co bych bez něho nedokázal. A že mu to prvních pár týdnů pomáhalo v tom si tak nějak víc uvědomit o co je život bez chlastu lepší.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    DEJLIC:
    COPS192: Já nepiju něco přes tři roky (což se bohužel nedá říct o jiných věcech jako je phenibut nebo marihuana, ale funguju aspoň) a taky mi trvalo cca dva roky změnit zvyky, prostě aby si hlava a možná i okoli zvykly na to, že nepiju, vrylo se to do mojí identity. Ze začátku jsem spíš tak přežíval, prostě víš, že nesmíš pít, ale zároveň nevíš co jinýho dělat, když to předtim byl Tvůj společních při většině jakýhokoliv podnikání.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    DEJLIC: rekl bych ze prvni dva roky byly nejtezsi... samozrejme obdobi cca pul roku po lecebne byly vazne haluz, uplne jinej svet... pred lecebnou jsem si vubec nedokazal svuj zivot bez chlastu predstavit, vlastne jsem ani neveril, ze se z toho nekdy dostanu... te bych uz nic nevymenil za strizlive rano:))) neni nic krasnejsiho:)
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    LOGO: jdi do psi prdele, tys tady dlouho nikde nebyl ty magore- máte vycházky/došly klepky/nastoupila ataka duševní choroby?
    DEJLIC
    DEJLIC --- ---
    COPS192: kolik prvních let to bylo těžkých?
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Omlouvám se všem, kdo se sem nemohl dnes po ránu dostat. 8 letá neteř mi nechtěně uřádovala v právech diskuze a nelítostně všem dala ban:) Nevědomky...
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    DUSIN: Kam docházíš konzultovat, na individualní terapii? V léčbě závislostí se dost osvědčuje skupinová terapie, nezkoušel jsi AA? Další možnost, která má dobrý výsledky, je mindfulness meditace, je to trochu běh na dlouhou trať, ale může ti to změnit život, a to nejen co se týče závislostí, ale zvládání stresu, emocí, komunikace s lidma... víceméně co tě napadne.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    1750 dnu strizlivy:) utika to, cloveku to neprijde, ze uz to bude 5 let:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam