• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    COPS192
    COPS192 --- ---
    DEJLIC: rekl bych ze prvni dva roky byly nejtezsi... samozrejme obdobi cca pul roku po lecebne byly vazne haluz, uplne jinej svet... pred lecebnou jsem si vubec nedokazal svuj zivot bez chlastu predstavit, vlastne jsem ani neveril, ze se z toho nekdy dostanu... te bych uz nic nevymenil za strizlive rano:))) neni nic krasnejsiho:)
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    LOGO: jdi do psi prdele, tys tady dlouho nikde nebyl ty magore- máte vycházky/došly klepky/nastoupila ataka duševní choroby?
    DEJLIC
    DEJLIC --- ---
    COPS192: kolik prvních let to bylo těžkých?
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Omlouvám se všem, kdo se sem nemohl dnes po ránu dostat. 8 letá neteř mi nechtěně uřádovala v právech diskuze a nelítostně všem dala ban:) Nevědomky...
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    DUSIN: Kam docházíš konzultovat, na individualní terapii? V léčbě závislostí se dost osvědčuje skupinová terapie, nezkoušel jsi AA? Další možnost, která má dobrý výsledky, je mindfulness meditace, je to trochu běh na dlouhou trať, ale může ti to změnit život, a to nejen co se týče závislostí, ale zvládání stresu, emocí, komunikace s lidma... víceméně co tě napadne.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    1750 dnu strizlivy:) utika to, cloveku to neprijde, ze uz to bude 5 let:))
    KEB
    KEB --- ---
    DUSIN: spíš bych se tě zeptal jak to máš se závislostma obecně. Já třeba vím, že kdybych jednou zkusil piko nebo podobnej hnus tak už se povezu. Proto jsem do ničeho takovýhohle nikdy nešel. Netuším, jak je to se závislosti na AD jak moc to jsou barbituráty a jak oc ne, ale asi má pravdu WOTAR, že je to lepší než zase začít lít.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    SLAMITCH: Zvyknout se dá na cokoliv, ale ta návykovost je poměrně dost odlišnýho charakteru než v případě chlastu, drog a benzáků. Rozhodně je to lepší volba než se rozchlastat.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    XINDL: Já se teda antidepresiv bojím jak čert kříže. Laicky věřím tomu strašákovi, že návykový jsou vlastně všechny.
    LOGO
    LOGO --- ---
    DRZEEF: tys tady dlouho nikde nebyl ty magore- máte vycházky/došly klepky/nastoupila ataka duševní choroby?
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Uz mate zvetsena jatra ? Byli jste na kontrole u doktora, zeptat se zda nemate zvetsena jatra.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    KEB: a taky kdyz nezeres, kdyz dobre nezeres a chlastas, taky znici jatra.
    KEB
    KEB --- ---
    XINDL: ...nuluje efekt AD a ještě ničí pajšl.
    XINDL
    XINDL --- ---
    DUSIN: antidepresiva jsou v pohode. Jsou nenavykovy a muzou ti pomoct zlepsit naladu, abys mohl fungovat. Nicmene nepocitej s tim, ze zacnou fungovat hned, vetsinou se efekt dostavuje tak za 2-3 tydny a nemel by ses spolihat jen na ne. Nejlepsi je domluvit se s doktorem na nejaky Antidepresiva a zaroven zacit chodit k nejakemu terapeutovi, kde zivotni obtize budes resit psychoterapeuticky.

    Jo a na antidepresiva nepij. Alkohol kompletne nuluje efekt AD.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VYHULENY_UFO: nikdo z takových lidí není "nadmíru spokojeny" to mi věř..."príma" je vždycky jen ten první den. Je to samozřejmě individuální, ale jsem přesvědčen že mluvím za většinu
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Co je vlastně závislost?

    Porucha seberegulace, vůle, schopnosti žít vyváženým životem, což znamená mít pod kontrolou své slabé stránky a přiměřeně naplňovat své potřeby a potřeby svého okolí. Technicky lze říct, že závislost je klinický stav, pro její stanovení musí být naplněna určitá kritéria. Nelze se na ně ale dívat jako na výčet na papíře, jejž si odškrtáte. Závislost se navenek projevuje obvykle nejdříve sociálně, jedince vyřazuje ze společnosti, a až poté se obnažují medicínské důsledky.

    V databázi máme generace závislých, říká adiktolog - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-databazi-mame-generace-zavislych-rika-adiktolog-40294985
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    V databázi máme generace závislých, říká adiktolog - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/v-databazi-mame-generace-zavislych-rika-adiktolog-40294985
    Statisíce lidí v Česku trpí nějakou závislostí. Nejde jen o alkohol a tabák, stoupají počty lidí závislých na prášcích nebo mobilních hrách. Jejich návyky pak opakují jejich děti a padají do stejné pasti. Co s tím, popsal Právu přednosta Kliniky adiktologie 1. LF a VFN v Praze Michal Miovský.

    Jste uznávaný psycholog, specialista na léčbu závislostí, působíte i ve vládním poradenském protidrogovém orgánu. Tak mi povězte, jaké závislosti má nebo měl profesor zaměřený na léčbu závislostí?
    V minulosti jsem byl kuřákem. V určité etapě života jsem měl problémy s pitím alkoholu a kouřením konopí.

    Není to ale na vás vidět...
    Je to už delší dobu, co jsem se toho zbavil. Výrazně k tomu napomohla práce v oboru. V určitém okamžiku už těch konfrontací, že se zabývám léčbou závislostí a sám jsem problémový konzument, bylo příliš. Nešlo hrát na obě strany.

    Neobhajoval jste si to tím, že když závislosti studujete, musíte je poznat na svém těle?
    Ne, to ne, to by bylo laciné. Byl to typický postoj, že závislost ovládáte, že jste v pohodě, ale přitom to není pravda a je to přesně to, co často říkávají lidé, kteří už to pod kontrolou nemají.
    ...
    Kolik jste kouřil?
    Dvanáct až dvacet denně.

    A piv?
    V tom nejvíce rozjetém období to bylo tři až pět piv denně a nějaký destilát.
    ...
    Takže vy už to nemáte tak, že byste kázal vodu a pil víno?
    Ano, už ne. Musíte si to zdůvodnit nejen směrem ven, ke společnosti, ale hlavně dovnitř. Nekouřit se mi podařilo asi po dvou desítkách pokusů, kdy každý jsem si až s posedlostí zapisoval. Víno, skleničku či pivo si dám jen jednou začas. Jsme jedni z propagátorů kampaně Suchý únor, takže jinak by to ani již nešlo, nešlo by tu kampaň dělat a současně se jí neřídit.
    ...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LOGO: to mas jako s chlastem, ja kdyz uz du pit, tak vzdycky v jednu chvili prijde stav, kdy uz proste vim, ze nemuzu, vetsinou zmizim spat nebo blejt a druhej den je mi pekelne zle. a pak znam lidi, ktery otevrou flasku a lejou jeden de, druhej den, treti den a sou nadmiru spokojeny.
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    DRZEEF: Uprimne “bohudik” mi prijde jako kec. Vitej a pis, ja se rvu jak vlk a prohravam..
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Jsou lidé, kteří mohou pít, a jsou lidé, kteří pít nemohou, protože překročili pomyslnou hranici a alkohol začal mít fatální důsledky na jejich životy. Do této skupiny bohužel nebo bohudík patřím já. - autor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam