• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    HANOUCH: Neříkám Ikarův pád, ale Tažní ptàci a máš pravdu:) Byly to holubi.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    HANOUCH: holuby fuj dal jsem si facku to mam z toho piti
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    CLOWNZEPPA: zappo ikaruv pad z roku 77 neni mensikuv posledni film, tim je dobri holuby se vraceji z 88myho a to je taky o chlastu :P
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Volné pokračování filmu Ikarův pád s mnou milovaný Menšíkem a dalšími bardy tehdejších časů v jeho bohužel poslední " roli. " Vřele doporučuju, kdo neviděl.
    Tažní ptáci 1983 český film České filmy
    https://www.youtube.com/watch?v=AwY7jLaBv54
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Je alkohol součástí české kultury? V Rozstřelu odpoví adiktolog Miovský - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...es/vztahy-sex/zavislost-alkohol-michal-miovsky.A200106_141817_vztahy-sex_jup

    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    SM3: mno uz to samy postoval [ CLOWNZEPPA @ ALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI... ] ale jinak je to slusna jizda a slusnej vysledek
    SM3
    SM3 --- ---
    Přes 20 let byl na drogách, skončil ve vězení. „Udělal jsem hodně zlého.” - HateFree Culture
    https://www.hatefree.cz/blo/rozhovory/3301-honza-sadek
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Měl jsem teď nedávno rozpravu se známým a ten se přestal ožírat a začal popíjet na samotě občas. S tím, že on s alkoholem problém neměl, ale většinou s tím a s ním měla problém ta společnost ve který se nacházel pod vlivem. Prej kdo to měl furt poslouchat, že ty lidi má rád. A jemu je dobře a hlavně ho na samotě nelákají neony a další spolunásosky na panáka. Prej mu to celkem funguje asi 3 roky. Zlepšily se mu vztahy. A ve společnosti striktně abstinuje. A když si chce užít samoty a opláchnout se s démonem. Tak leda o samotě. Nutno podotknout, že nikdy nebyl žádnej extraligař, ale spíš pijanista. Popřál jsem mu aby ty kamarády jednou nezačal vidět aniž by tam skutečně byli a v dobrém jsme se rozloučili.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    RIVA: V tom to není. Pokušení je na každém rohu. Podstatně větší a v dramatičtější míře. Alkomysl zajásala. Na Silvestra chlastá kde kdo, tak se ztratím. A pralinky byly jasná " synchronicita " :) Tak hlavně, že si to ustál. Smekám.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Přes 20 let byl na drogách, skončil ve vězení. „Udělal jsem hodně zlého.” - HateFree Culture
    https://www.hatefree.cz/...adek?fbclid=IwAR1QXbemzL6JvZlW3j8O9w_wvCFZtqwGVz2ektzFspTV0insgfcrVWZodtw
    KEB
    KEB --- ---
    RIVA: ty vole, tak tě nemá takhle pokoušet ;)
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA: Podezrivam to rumove cukrovi co zena vyrobila! :D
    RIVA
    RIVA --- ---
    CLOWNZEPPA: Musim rict ze letos to nebylo lehke. Patnact mesicu a abstinencni blues jako nikdy pred tim.
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    RURYRY: to mi připomíná jednu storku, z obchodního jednání...mezi mnou a nezničitelný m vychlastaným obchodakem (rok před důchodem)
    On:proc seš takovej negativista?
    Ja: protože jsem uz s m byl za vodou a ve 30letech sem fakt už delat nechtěl.. všechno je v hajzlu. A ja zase makam jak kunda.
    On:ja sem to už takto posral, ne jednou, ne dvakrát, ale 3x!

    Tento rozhovor si přehravám docela často..
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Skálopevně. Dokument o Jaroslavu Skálovi a jeho průlomové léčbě alkoholismu | Dvojka
    https://dvojka.rozhlas.cz/...dokument-o-jaroslavu-skalovi-a-jeho-prulomove-lecbe-alkoholismu-8121914
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    https://twitter.com/U_kropka/status/1210461385085407232
    Natali
    @U_kropka
    „Skálovi apoštolové - vyléčení alkoholici chodili po kořalnách a udávali ostatní pacienty. Za to směli MUDr. Skálovi, po 20 letech abstinence, tykat.
    Já a V. Menšík jsme panu doktorovi důsledně vykali.“

    Jiří Sovák
    27. prosinec 1920 - 6. září 2000
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    THEMAKARESH: Bratr jednoho spolupacienta, co byl po 4 léčbách a chodil za náma na návštěvu podporovat svýho bráchu v první léčbě to říkal taky. Vždycky říkal, že pít může, žádná fyzická hranice mu to v tom nebrání, ale není špatný si představit, jaký to bude mít následky, když to člověk udělá. Mysl všeobecně blbě reaguje na absolutní zákazy (imperativy typu "už nikdy"). Můžu, ale zrovna teď nechci je schůdnější přístup pro většinu lidí, ne nadarmo AA učí ten přístup ze dne na den, jak si říkáš, že dneska teda nepiješ a zítra zase uvidíš.
    V Kroměříži jsme se museli učit takový desatero, kde bylo třeba "najdu si své zájmy a koníčky", což je přesně ten smysl místo prázdna, který zbude po chlastu, jak tady píšete - jinak člověk zůstane jako "smutnej alkoholik", takže se z pravidla dřív či později k chlastu vrátí.
    Říkat si, kolik jsem díky nechlastání ušetřil je dobrá metoda, díky za ni!
    Taky přeju šťastný a střízlivý rok, hodnotu střízlivosti většinou pozoruju hned prvního, když vidím, v jakým stavu lidi sou...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Šťastné a střízlivè ne jen Vánoce...
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    WTK: osobně jsem za pět let neprochlastal cca půl mega, tedy vlastně méně, protože bych byl dávno tuhej. Taky si občas dělám druhý vánoce z neprokalených peněz - knížky, soft, vercajk, bezdůvodnej dárek blízkým atp.
    WTK
    WTK --- ---
    RURYRY: jednodussi je zamerit se na to, kolik clovek neprochlastal:) predstav si, ze pokazdy, kdyz nekam nejdes pit, nebo si nekoupis chlast v krame, si das priblizne stejnou castku stranou, nebo si misto toho poridis neco hmotnyho. myslim ze je to dobra cesta jak se za abstinenci odmenovat a po nejaky dobe to zacne bejt pomerne motivujici..
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    RURYRY: Hooodně ve výsledku...viz kolik je hvězd na nebi asi...To asi nejde zodpovědět a hlavně, když fakt chlastáš dlouhodobě. Ožereš se už pak i s málem, když chceš i bez peněz. Klasický scénáře pojď na jedno pětipívo. Ty pak pokračuješ a jde to od desíti k pěti, když ti zvoní půllitr a kompenzuješ něco, co s radostným popíjením nemá už nic společného. Ale spíš to máš jak anestetikum a jakýsi únik. Chlastat v Čechách je populární jako kopat do míče v Brazílii. Takže ty opilé duše se celkem přitahují a náramně doplňují. Takřka teamová záležitost. Relevantnější jsou určitě jiný ztráty viz vztahy, zdravý, vědomí apod...
    RURYRY
    RURYRY --- ---
    CLOWNZEPPA: Otázka do pléna: Má tady někdo tušení, kolik už prochlastal?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam